Nejste přihlášen/a.
Také občas platím kartou na internetu - jen když nelze na dobírku.
Ale zatím vždy jsem se setkal u obchodníka s možností 3D secure.
Je nějaký obchodník který toto nemá - nepoužívá?
Pokud někdo získá - opíše si, zapamatuje si číslo karty ,tak musí znát i tzv. CVC kód
a pokud obchodník používá nebo podporuje 3D secure tak ty údaje jsou "zloději" k ničemu protože by potřeboval mít mobilní telefon majitele karty a pokud majitel nemá v bankovnictví nastavený trvalý limit platbou kartou na internetu tak jsou mu údaje absolutně k ničemu.
Tak nevím proč média zbytečně víří vodu, když u mé banky pro mou kartu se od 14.9 nic nezměnilo.
Nemusíte, je to Vaše volba. Mám u AliEpress údaje uložené a pak už stačí pouze kliknout na "zaplatit". Nic víc opakovaně vyplňovat nemusím. Už to tak mám víc jak 3 roky a ještě se mi nikdy neztratil ani halíř. Ale lidé jsou zbytečně ze všeho vyjukaní a jsou strašně opatrní tam kde nemusí a nakonec se nechají napálit tam, kde to vůbec nečekají. A také mám kartu Visa. A kdybych měla při každém placení vyplňovat údaje z karty, tak bych se z toho zvencla. to bych dělala, kdybych objednávala jednou za čas, ale při téměř každodenním objednávání něčeho to je nepraktické.
To že si můžu kartu uložit je jasné, spíš upozorňuji na to, že pisatel předemnou píše, že to číslo psát nemusí... Tak upozorňuji, že po mě to systém chce...
Někde po rozkliknutí Můj Aliexpress se objeví položka Můj Alipay. Přejde se do jiného systému. Nová registrace, zadání údajů z karty a už se nemusím starat. Protože mám kartu jen na internet tak ji ani nehledám. Ovšem na tomto účtu je nula korun a vždy před platbou tam něco přesunu. Jinak Google údaje ukládá a tak se zadává jen ten 3 místy kód. Go Pay a různé jiné možnosti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.