Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Platba kartou na internetu

Od: slavo® odpovědí: 9 změna:

Také občas platím kartou na internetu - jen když nelze na dobírku.

Ale zatím vždy jsem se setkal u obchodníka s možností 3D secure.

Je nějaký obchodník který toto nemá - nepoužívá?

Pokud někdo získá - opíše si, zapamatuje si číslo karty ,tak musí znát i tzv. CVC kód

a pokud obchodník používá nebo podporuje 3D secure tak ty údaje jsou "zloději" k ničemu protože by potřeboval mít mobilní telefon majitele karty a pokud majitel nemá v bankovnictví nastavený trvalý limit platbou kartou na internetu tak jsou mu údaje absolutně k ničemu.

Tak nevím proč média zbytečně víří vodu, když u mé banky pro mou kartu se od 14.9 nic nezměnilo.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

priklad1*
hodnocení

0x

Ne všichni používají 3D zabezpečení. Třeba Aliexpress nezadávám ani ty 3 čísla. Celá karta je uložena. Ovšem v bance mám oddělený účet s kartou a tam vždy před placením vložím peníze a ještě v příslušné výši povolím platbu po internetu.

hodnocení

0x

Tak já nakupuji na Alliexpresu často a mám Visu a musím vyplnit CVC kód...

Nemusíte, je to Vaše volba. Mám u AliEpress údaje uložené a pak už stačí pouze kliknout na "zaplatit". Nic víc opakovaně vyplňovat nemusím. Už to tak mám víc jak 3 roky a ještě se mi nikdy neztratil ani halíř. Ale lidé jsou zbytečně ze všeho vyjukaní a jsou strašně opatrní tam kde nemusí a nakonec se nechají napálit tam, kde to vůbec nečekají. ;) A také mám kartu Visa. A kdybych měla při každém placení vyplňovat údaje z karty, tak bych se z toho zvencla. to bych dělala, kdybych objednávala jednou za čas, ale při téměř každodenním objednávání něčeho to je nepraktické.

To že si můžu kartu uložit je jasné, spíš upozorňuji na to, že pisatel předemnou píše, že to číslo psát nemusí... Tak upozorňuji, že po mě to systém chce...

priklad1*

Někde po rozkliknutí Můj Aliexpress se objeví položka Můj Alipay. Přejde se do jiného systému. Nová registrace, zadání údajů z karty a už se nemusím starat. Protože mám kartu jen na internet tak ji ani nehledám. Ovšem na tomto účtu je nula korun a vždy před platbou tam něco přesunu. Jinak Google údaje ukládá a tak se zadává jen ten 3 místy kód. Go Pay a různé jiné možnosti.

hiawata, ano, ale on právě píše, že má kartu uloženou v systému a proto nemusí nic vyplňovat. Vy nemáte, tak pokaždé musíte všechno vyplnit.

gumid
hodnocení

0x

Většinou to chce CVC kod a přijde potvrrzovací SMS s dalším kódem co se vygeneruje.

Ne při nákupu v Číně. Tam je jiný systém, žádná sms nepřijde. Jednorázové placení se odehrává tak, že vyplníte číslo své karty, pak od kdy do kdy je karta platná a CVC kód. Víc nic se neděje a platba odejde, pokud máte ve Vaší bance povoleno platit kartou přes internet.

gumid

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]