Nejste přihlášen/a.
Přítel 33 let ja 29 let, chodime spolu pres rok,jeste jsem od nej nedostala žádný dárek,je to v pořádku? kdyxž chodim s kamoskou ven vždy mi rekne že od přítele co snim je 2 roky dostne kytku jen tak nebo ji koupí neco na sebe apod. Me za rok pritel nic nekoupil z radosti,nebo kytku aspon jentak.Proč? vedel že sme romantická na začátku,že by me kytky potesily,mebo aspon 2 krát za rok když už ne nic. Je hodne setrivý na barák co chceem..ale to prece neznamená že budu skudlit a nic si neužijeem ted
mrzi me to,ale on by mi asi rekl že na co zbytečne vyhozený penize
Co si s ním o tom promluvit, muž není věštec a nečte v tvojí hlavě jako v kouli. Pro něj jsou třeba dárky naprosto nepodstatné. Hele, když se sama zamyslíš, jde ti vlastně o ty dárky, jako takové, nebo o ten pocit, že na tebe ten druhý myslí, a dá si práci dárek koupit a pak ho dát, o tu pozornost? Neprokazuje ti přítel pozornost třeba právě starostí o ten barák, renovacemi, a tak? Mně osobně nedává přítel nějaké okázalé dárky, ani je nepotřebuji, a nepožaduji je po něm, ale vím, že je schopný si pamatovat maličkosti, jako třeba, že mi došlo nějaké koření, a to mi koupí. Jen tak pro radost, protože ví, že já si u sebe doma ráda vařím jídla, do kterých to koření dávám. Nebo to, že když jdeme plavat, že nevidím přes klasické brýle do vody pod vodou, mám dioptrie, tak mi pořídil dioptrické pod vodu. Opět hodnota dárků nula nula nic, max do stovek korun. Ale potěší víc než květiny každý týden, ty jsou k něčemu. A víc si od něho cením pozornosti, když potřebuji skutečně s něčím v životě pomoct (přijet, objet, obchodit apod.), tak neváhá, a pomůže, než toho, že by by dával pugéty a jiné nesmysly, které stejně neukážou, jak moc tě má chlap rád.
Ale pokud takové věci do vztahu potřebuješ, musíš o tom se svým chlapem komunikovat.
To není dobré. Když jsou peníze, tak se musí rozumně uložit, ale také za ně žít.
Nyní jsou, a přítel nic nekoupí pro radost, navíc?
Co bude dělat, až se opravdu vydá za koupi domu, za splátky na hypotéku atd? Jaká bude jeho finanční politika, až přijdou děti?
Za každou cenu takhle spořivého člověka, no nevím.
Vím jenom, že když se Vám to již nyní nelíbí, v budoucnu to bude ještě horší.
Šetřivost se mění s lety na lakomost.
Žijte nyní, neohlížejte se na minulost, nepomýšlejte s obavami na budoucnost, nyní si užívejte. Buďto se přítel změní, aby Vám to vyhovovalo, nebo se přizpůsobíte a budete mít v hlavě jenom - cpát peníze do štrozoku, aby bylo.
Bude to Vaše volba.
Nebo si najít jiného partnera.
Nebydlíte u něj? A neplatí za Vás všechny náklady spojené s bytem, přispíváte mu na něco, těch info je málo, možná, že pán přece jenom za Vás něco utratí a důležitějšího. Tak tu kytku natrhám na poli, to by mohl.
misel: A opravdu vám jde o tom, aby vám přítel něco kupoval za peníze? Nepotřebujete spíš jeho pozornost, cítit, že vás má rád, a že vás miluje? To se dá udělat i bez drahých dárků. Vzít vás na procházku, podívat se na západ slunce, udělat vám večer masáž, uvařit nějaké dobré jídlo, z toho, co máte doma, stáhnout vám nějaký film, který se vám líbí, a spolu se na něj podívat. Ale jak jsem řekla výše, chce si o tom s přítelem promluvit, jak to vnímáte a cítíte vy, a jak to vnímá vůbec on, teď jen máte dohady a odhady o tom, že je lakomec, skrblík, a že vás nemá rád, když vám co chvíli nekupuje kytky a další dárky...
Aha, mě spletl ten 1 rok, že jste spolu, tedy jste sem již psala, tošku si vzpomínám. Vám to nějak neklapalo ani s Vaší rodinou. A měla jste pocit, že máte oproti přítelovi, málo peněz do začátku.
No tak nevím, jestli jste si neukousli velké sousto.
Mít barák přece není všechno, naopak, to je práce, platby, starání se atd..
Možná, že na to nemáte psychicky i finančně.
Neupnula jste se na přítele, že si tím vyřešíte svoje problémy?
Píšete, že nemáte práci, že Vám neplatili! To je divné, práce je přece všude dost, Vy byste měla pracovat, jste mladá, hledat práci byste měla 6 hodin denně, nevěřím, že je problém sehnat práci, natož to vysvětlovat tím, že nevyplatili mzdu. To není vysvětlení.
Nevíme, jak dlouho jste bez práce, ale jestli přítel vidí, jak se k tomu všemu stavíte, tak Vám asi nedokáže říci sbohem.