Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odpoved na rozsudek z nemecka

Od: poklop82* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, přišel mi z Německa rozsudek od soudu s pokutou 4500 eur. Musím na něj odpovědět, ale nevím co. Vdopise o tom není nic napsaného. Poradte prosím. Děkuji Filip

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

houbes*
hodnocení

2x
Pokud už je to rozsudek a vy určitě víte co jste tam udělal, tak Vám doporučuji pokutu zaplatit. Jinak to předají naším zákonodárcům a vystavíte se placení tady u nás. Např. Jednoho dne přijde i exekutor.

re4zon
hodnocení

1x
Jedina rozumna moznost je najit si pravnika se znalosti nemeckeho prostredi. Ale to jste mel asi udelat uz driv

poklop82*
hodnocení

0x
U soudu jsem uznal vinu a uznal jsem i vysi pokuty. soud mi urcil pokutu ve vysi 4500 eur se splatkami 250 eur mesicne. samozrejme chci pokutu zaplatit, ale v dopise neni ani cislo uctu, ani co mam delat dal. vim ze musim neco odepsat zpatky, ale nevim co. jestli to, ze s vysi trestu souhlasim, nebo fakt nevim. Pani tlumocnice mi to u soudu rikala, ale moc jsem se na to nesoustredil a ted nevim :))

hodnocení

0x

Není přece problém požádat o sdělení čísla účtu a v.s. na který máte pokutu posílat. Pak už jen budete platit až do zaplacení.

hodnocení

0x

A z čeho soudíte, že na dopis musíte odpovídat? Možná to je pouze písemné oznámení, na které se odpovídat nemusí. Zkuste si to dát do překladače, když neumíte německy. Sice to nepřeloží dokonale, ale určitě z překladu pochopíte, jestli po Vás vyžadují odpověď, nebo ne.

re4zon
hodnocení

0x
Predevsim mate jako obcan EU pravo na komunikaci ve svem rodnem jazyce. Takze pokud jste nekde nepodepsal ze souhlasite s komunikaci v nemcine, tak jim normalne napiate cesky ze tomu nerozumite a at vam poslou uredni preklad.
danys*
Zkus číst doplňující informace ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]