Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nevyplacená mzda - úřad práce

Od: jaroslavv odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

mám takový problém s nevyplacenou mzdou u mého nyní již bývalého zaměstnavatele.

Zaměstnavatel mi nevyplatil mzdu za měsíce červenec a srpen.

Podle výplatnice za červenec bych měl brát 20000Kč+5000Kč jako prémie. Za srpen je mzda a prémie stejná.

Výplatní pásky mám tedy za oba měsíce, jen ta mzda chybí.

Otázka zní, pokud bych šel na úřad práce a požádal je o vyplacení mzdy, jestli mi vyplatí mzdu celou podle výplatice nebo jen onen základ, neboť prémie je složka nenároková, by´t je jisté, ýe mi ji z-tel přiznal a je mi tuto částku tedy dlužen.

Děkuji, Jarda V.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

3x

Podle mne byste měl obdržet celou mzdu. O nenárokovou složku šlo do doby, než jste pro její přiznání splnil podmínky a zaměstnavatel Vám ji přiznal.

Zaměstnavatel Vám dluží mzdu za dva měsíce, tj. 2 × 25.000 Kč, celkem 50.000 Kč.

Podívejte se na web ÚP, jestli nenajdete zaměstnavatele v /... a v dalších odkazech najdete rady, jak postupovat, je-li zaměstnavatel v insolvenci.

Ochrana zaměstnan/... ****

*** Pomoc zaměstnanců/... *******

Zákon č. 118/2000/... o ochraně zaměstnanců při platební neschopnosti zaměstnavatele (PDF, 264 kB)

rorschach*
hodnocení

0x

*smich* Úřad práce tu není aby suploval zaměstnavatele a platil za ně mzdy maximálně se registrovat na pracák a pobírej podporu. Kvůli nevyplacení mzdy zkus inspektorát práce

Nemáte tak docela pravdu, v určitých případech vyplácí mzdu do stanovené výše úřad práce.

donpapa
hodnocení

0x

Pokud není zaměstnavatel v insolvenci, tak ÚP Váš problém nezajímá. Můžete o pomoc požádat IP. Nejjistější je řešit tuto pohledávku žalobou u místně příslušného soudu. Na úhradu mzdy za srpen má ještě zaměstnavatel nějakých 9 dnů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]