Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potíž s mojí starostlivou mamkou

Od: okno250 odpovědí: 8 změna:
Dobry den
Moji mamce je 35 a me je 15. Chci jet za kamaradkou co je ode me 150 km vlakem ale mamka o tomhle nechce ani slyset. Chci ji videt ona uz za mnou byla.. jak hodne spatny napad je jet za ni natajno a kdyby nahodou tak jak to udelat tak, aby se na to nijak neprislo?
Dekujuu za odpovedi

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dobrý den. Je to špatný nápad. Jste nezletilá a máma by měla o Vás mít přehled. Může se Vám něco po cestě stát a budete z toho mít malér nejen Vy, ale i mamka. Poslechněte jí a nedělejte vylomeniny, které se Vám mohou vymstít.

hodnocení

3x
No takhle..
V 15 letech už spousta lidí jezdila desítky kilometrů na internáty a do škol (sama, samozřejmě).
Nicméně pokud ti to maminka nechce dovolit, asi k tomu má nějaký důvod.
Bez jejího souhlasu bych důrazně doporučoval nikam nejezdit a počkat až maminku přesvědčíte a bude souhlasit.

houbes*
hodnocení

2x
No já bych asi poslechl mámu. Hodně vzpomínám na to , když jsem své rodiče neuposlechl a dnes si říkám, měl jsem je poslouchat. A to je mi dnes už 50 let a vzpomenu si vzdy na to, jak mi radily do života. Oni mají tzv. 6 smysl a hlavně jsou životem zkušenější. V těchto případech je možný bi kompromis. Ať máma jede s Vámi a uděláte si společný výlet. Máma po obchodech a vy za svými zájmy.

hodnocení

2x
Tajně je úplně nejhorší nápad, na to normální 15letá holka snad ani nemůže přijít. Co když mamka / bude strachem bez sebe, že se ti něco stalo/ nahlásí na policii , že jsi se ztratila, až by ses našla, měly byste z toho obě pořádný průšvih. Znamená to hledání policií, jistě jsi už slyšela, co znamená " dítě v ohrožení". Po nalezení je sledování sociálkou, kontroly doma atd. , Na to zapomeň, že bys jela tajně. Já bych dceru v 15 letech taky nepustila.

gab*
hodnocení

2x

Ty ani nevíš, jakou máš hodnou mámu. Tajně prosím nikam nejezdi. Co nabídnout mámě, že pojedete spolu. Ty strávíš svůj čas s kamarádkou a máma si udělá výlet po městě.

kami*
hodnocení

2x
Takový nápad vyplašil i mne.
Jet tajně navíc znamená nadlouho ztratit mamky důvěru a opravdu hodně ji zranit. Byla by pořádně vyplašená.

iz*
hodnocení

1x

Potíž s bezohlednou nezodpovědnou dcerou:

Patnáctileletá.dcera si usmyslela, že "tajně" pojede za kamarádkou, která žije 150 km od nás. Nejspíš kvůli !tajnému výletu" půjde za školu, protože za odpoledne by obě cesty asi nestihla.

Je jí úplně jedno, že mi přidělá starosti, že se o ni budu bát, že mne utvrdí v tom, že je nevyzrálá, bezohledná a nezodpovědná, že jí nemůžu věřit, ... Asi nad sebiu potřebuje stálý dohled.

Text výše by mohla napsat maminka dívky, která by podobnou "hloupost" opravdu udělala. Ty máš aspoň tolik rozumu, aby ses někoho zeptala na názor. Máš tu řadu rozumných odpovědí > řiď se jimi a nepřidělávej mamince starosti.

hodnocení

0x
Je ti 15 jed někam sama 150 km je špatnej nápad
Mámě se nediv že má o tebe strach
Ja bych tě jako rodič taky nikam nepustil

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]