Dobrý večer. Platila jsem na dovolené kartou. Terminál hlásil chybu, platbu nešlo provést, protože nešel internet. Zboží jsem zaplatila hotově. Teď jsem koukala na internetové bankovnictví a platba byla provedena a odečtena. Pomůže mi s tím nějak banka? S paní v obchodě se nedomluvím.
Obávám se, že banka to nevyřeší ani nepomůže. Věc musíte řešit s organizací, která od vás přijala 2 platby (kartou a hotově), doložit to a přimět je k vrácení platby, která byla navíc.
doplněno 18.09.19 20:53:
@mot: Opakuji: Banka nic řešit nebude ani nijak nepomůže. Pouze splnila pokyn, který dostala a pokud pokyn nebyl chybný (obvykle chyba v čísle účtu), nic jí do toho dále není. Problém je nutné řešit s tím, kdo dostal zaplaceno 2x.
re4zon
Kdyz o tom nic nevite, tak neradte. S timhle pomuze jedine banka, ktera tu kartu vydala, u ni mate pravo na reklamaci platby, a to az tri roky zpetne. Pokud obchodnik nedolozi podklady k platbe, napr. vypis z pokladny s platbou kartou, penize mu banka zase sebere a vrati zakaznikovi. Ze obcas v bance narazite na debila, ktery je liny vec resit je vec druha, ale to se stava vsude.
Stalo se mi už několikrát, a vždy to vyřešila banka. A většinou ještě dřív, než jsem je stačil kontaktovat. Trvalo to sice někdy i pár dnů, ale měli by na to přijít sami od sebe, že strhli platbu která neproběhla. Mají vlastní kontrolní mechanismy. S obchodníkem jsem to nikdy neřešil, ani žádné důkazy po mně banka nechtěla.
Mám útržek z terminálu, kde je hlášena chyba v platbě, ale už za půl hodiny jsem na internetovém bankovnictví měla nezaúčtovanou platbu společně s další, v supermarketu, kde šlo platit bez problému.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.