Nejste přihlášen/a.
Zdravím, potřebovala bych radu, jak už je tu známo. Prominte že je to tak dlouhé. Párkrát jsem tu četla něco podobného. Je mi 15. Jsem úplně normální děvče, téměř samé jedničky, ale mimo školu nevím, co si počít.
Já už zkoušela tolik věcí. Hrála jsem fotbal, tančila jsem, běhala, celkově dělala atletiku, pletla, starala se o morčata, vařila jsem,..Vždy jsem si říkala, že to nesmím vzdát, že mě to začne ještě bavit, začne mi to víc jít, ale ono ne. Nevím, jestli jsem ve všem tak fakt špatná.
Žiju v menším městě, zase tolik možností na koníčky tady není, obzvláště když mi je už 15. Na brigádu chodit nemůžu. Hodně dlouho jsem kreslila, ale vůbec mi to něšlo, chvíli jsem četla, ale to mě moc nebavilo, jak mi všichni říkali, že je to super. Jediný, co mi zůstalo, je hra na kytaru a ukulele, ale to jen pro sebe, navíc taky neumím zpívat, jak jsem zjistila. Jednu dobu jsem se snažila najít nebo vytvořit kapelu, ale nikdo nechtěl. Občas napíšu song, ale s tím se těžko něco dělá, když je špatný (nechci být pořád pesimista ale je to pravda) a tedy nezpívám. Kamarádku mám jen jednu (jako tu opravdickou, se kterou dělám vše), na základce mě občas považovali za kluka kvůli vlasům, ale stejně je lepší jen jedna než víc ale falešných. Jenže s tou moc nic neděláme. Jednu dobu jsem i dokonce psala, ale to mi taky nešlo.
Můj sen je být herečkou, ale to asi každýho. Dala jsem se do jedné agentury díky sestře, ale nikdo o mě nemá zájem, tedy párkrát měli, ale ve finále si vybrali zkušenějšího. Většinou to dostanou dětska, který hrajou už od mala. Pořád jsem zapsaná ale pořád nic. Tak jsem chtěla jít na modelku, jen jako třeba když někde hledají na krátké focení třeba na školní pomůcky nebo chápete, ale tomu máma nevěří a navíc na to nemá se mnou čas, samosebou musí pracovat. Tak jen sedím doma, sleduju seriály a tloustnu. Čekám až mě nějaký kluk osloví a zamiluju se a konečně budu mít s kým trávit čas.
Nevíte, co bych mohla dělat? Už žádný kroužek, jen třeba u těch seriálů. Já vím je to se mnou těžké, když mě baví jen věci, které nemůžu. Ale tak to prostě je. Nechtěla jsem mít obyčejný život, i když většina lidí si to přeje, chtěla jsem být v něčem vyjímečná, aspon dobrá. Ale ne, zestárnu, budu mít nudnou práci, děti jestli vůbec nějaké a zemřu. Já chci dobrodružství, vášen, něco,co mě baví a pohání kupředu. Něco, co mě udělá štastnou, když přijdu ze školy. Nevím, co si se sebou počít. Sen si už nesplním ,ale aspon tu vášen najít. Nevíte, co bych se sebou mohla dělat? Co třeba být astronautka?
Zdravím. Neseď doma, jdi si zaběhat, nebo na kolo, brusle..Anebo na procházky a zkus focení. Je to zajímavé a pokud budeš dobrá, můžeš třeba fota zasílat do nějakých soutěží atd. Pokud chceš být v něčem vyjímečná, pak se musíš naučit trpělivosti a vydržet u toho, co děláš. Zdokonalovat se, mít cíle a snažit se jich dosáhnout. Doma u seriálů Tě žádný kluk neobjeví a neosloví. A když budeš tloustnout, budeš mít třeba i problém s tím seznámením jednou. Buď vyjímečná tím, že se o sebe staráš, jsi akční, aktivní, společenská. Podporujte se s kamarádkou vzájemně. Jsi mladá, spousta příležitostí Tě ještě čeká. Zkus třeba psát básně, posílat je do různých časopisů, nebo krátké povídky atd..Každý člověk má nějaký talent, jen ho v sobě musíš objevit a rozvíjet. Neutíkat od všeho jen proto, že se úspěchy nedostavují tak, jak si přeješ. Pokud Tě láká herectví, tak se hned neobracej na různé agentury, ale zklus ochotníky. Máš zdravé ruce, nohy, vidíš, slyšíš, mluvíš..Můžeš tedy dělat spoustu věcí, které jiní třeba nemohou, i kdyby chtěli sebevíc. Zamysli se nad sebou a svými prioritami..
Já si myslím, že jsi všechno nezkusila.
Protože nemáš příležitosti na všechno. Jiné by to bylo bylo ve větším městě, kde je hodně zájmových kroužků a sportovního vyžití.
Hledej stále dále, třeba se v něčem najdeš.
Napadá mě jóga, kterou můžeš cvičit sama doma podle internetu. Různé styly cvičení - posilování, zpevnění těla, aerobik.
Stejně tak se začít učit šachy a na dálku přes internet hrát s hráčem z celého světa. Pravidla jsou po celém světě stejná.
Učit se cizí jazyk a sehnat si kontakty na dopisování v celém světě.
Můžeš se začít na rodinných příslušnících učit stříhat vlasy (ze začátku- u pánů na krátko), nebo začít s kosmetikou. Upravovat obočí, zkusit mamce, kamarádce, babičce, tetě masáž obličeje. Začít jednoduše, s návodem na internetu.
Od jara do podzimu se mohou sbírat a sušit bylinky a naučit se, jak se která a na co používá.
Pokud máte psa, zkusit s ním agility. Pokud ne, tak si vhodného pořídit.
Můžeš chovat kočky, pokud s tím rodiče budou souhlasit.
Co floristika? Vázat pugéty, věnce, z podzimních plodů dělat aranžmá na dveře, závěsy apod..
Naučit se drhat náramky přátelství.
Vyšívat, paličkovat, háčkovat, šít oblečení, když nechytlo vaření, zkusit péci sladké i slané kynuté těsto, piškotové, odpalované, vánoční cukroví a jiné.
Myslím, že je to dobře, že jsi něco vyzkoušela, neházet flintu do žita.
Plno návodů, jak s něčím začít najdeš na You Tube.
Pokud se vidíš v hereckém světě, nebo na molu, tak můžeš být blízko právě kvůli pečujícím a pomáhajícím osobám okolo herců a zpěváků. Každý potřebuje maskérku, upravit vlasy, připravit kostým. A když se v tom oboru /vyučíš se/ staneš opravdu dobrou a známou, tak se můžeš pokusit jim nabídnout svoje služby /divadlo, film, televize/.
Doma můžeš hodně věcí dělat na počítači - překlady, kdy se naučíš jazyky, programování pokud bys měla o to zájem a buňky, sestavovat zdravé jídelníčky, u Tebe tedy k hubnutí, počítání kalorií.
Možná by bavila zahrádka. Rodiče vyčlení kousek pozemku a ty si můžeš založit skalku, květinový, bylinkový záhon. Jak začít si nejdříve na internetu nastuduješ, nebo v knihovně půjčíš knížku, jak na to.
------------------
Pocit, že děvče musí čekat, až ji nejdříve nějaký kluk osloví v dnešní době nemusí platit. Určitě nepřibírej kila a hlídej se, cvič i sama doma v pokoji, když budeš pěkná holka, tak si budeš moci vybírat a ne čekat, až tě někdo osloví. Nyní máš čas na sobě pracovat, vzdělávat se. Zatím se budeš jenom kamarádit a poznávat kluky, jejich povahu. Na lásku a vášeň je dobré si počkat, až lásku opravdu pocítíš ve svém srdci, až poznáš v sobě velký cit, tak to bude ten pravý.
Nevíte, co bych se sebou mohla dělat?
Vím, nepřejídat se, nesedět na zadku u televize, začít sportovat. Na běh i kolo nepotřebuješ parťáka a ve výsledku zhubnout.. O ufňukanou, tlustou, nepoužitelnou holku fakt nemá nikdo zájem.
Dej si postavu do normálního stavu, zvýšíš si sebevědomí a i nějaký chlapec se za tebou otočí.
Bože, když jsem si přečetla čím vším už jste se ve svých 15 letech zabývala a v ničem jste nenašla zálibu, tak žasnu. Já bych Vám poradila abyste se teda věnovala té škole. Píšete že máte samé jedničky, to je dobře, ale slovo "děcka" jste nějak popletla. Čtení Vás nebaví, kreslení také ne, zpívat neumíte a tak dál. Tak třeba budete dobrá až vyrostete a najdete si nějakého hodného kluka a budete se starat o rodinu. Ale bacha na to tloustnutí, to je špatné. A vášeň se najít nedá. S tou se člověk narodí. Vy jste zkusila opravdu skoro všechno a nic z toho Vás nezaujalo, to znamená, že k ničemu z toho nemáte vlohy. V tom případě nemá smysl "tlačit na pilu".
děkuju moc všem za rady. Jenom jsem chtěla objasnit, tlustá nejsem, jen jsem to myslela právě tak, že bych nechtěla jen koukat do notebooku, abych nestloustla. Chodím na gymnázium, takže času na rozhodování o práci mám čas. Moc se mi líbily rady o fotografování, básničkách a bruslení a ty vlasy stříhání, sobě jsem si už vlasy ostříhala a mámě se to nejprve nelíbilo ten nápad, ale střih se jí líbil. Chtěla jsem běhat, ale máma mě prý samotnou nepustí ikdyž je mi už 15. Ale poblíž je ovál, kam jsem dřív chodila, jen jsem tím prostě nestrávila celý den. Rady určitě využiju,díky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.