Nejste přihlášen/a.
Od středy mě bolí spodní částečně prořezaný zub moudrosti vlevo je narostlý šikmo k sedmičce a nemá místo na prořezání . Navíc se mi tam udělala tzv. kapsa . tzn. že tlačí na měkkou tkáň v obličejí a z druhé strany roste do ní. Byla jsem s tím na zubním, mám tam zánět jen mi to vypláchla peroxidem. řekla, že to ještě na atb není a pak přes mé naléhání, že chci žádanku do nemocnice mi napsala atb ,které jsem musela platit i když mám pojíštění . že až se zánět uklidní , že oni to posílají k nějakému doktorovi a, že se tam objednává . Takže zase čekací lhůty . A nevím zda je to vůbec na pojíštovnu. Asi ne. žádanku mi odmítala dát, že až potom až se to uklidní. Přitom já chci ten zub vytrhnout nejlépe hned . Nemá šanci se zahojit dělá mi to dost velké problémy . ATB to tlumí ale je mi celkově špatně . Tlačí mě to tam, poněvač to nemá kam růst bolí mě pod čelistí u ucha a při jídle je to příšerné . Čistit to jde velmi obtížně, všechno to jde do té kapsy a bolí to.Byla jsem s tím i v nemocnici a to samé bez žádanky na mě kašlali. Jakto, že prý nemám žádanku. Přitom jsem tam již byla na trhání spodní pravé osmičky jenže s žádankou. že prý tam mám stále zánět , a že to při zánětu trhat nebude mě řekla nějaká mladá lékařka vypadala jako studenka spíše. Takže zase mě to vypláchla a doporučila nějakou desinfekci a to je vše .a poslala zpěz ke své zubařce. A že nejdříve 14dní po zánětu se to může trhat a že musím mít doporučení .Zkoušela jsem psát na na soukromou kliniku , ale jsou tam dlouhé čekací doby 2 měsíce. Jenže čím déle to nechám bude se to prohlubovat a nechci mít zánět okostice či celé čelisti. ATB mám už na dva dny a pochybuju, že mi někdo napíše další. Není lepší to vytrhnout a napsat na to atb? než takhle. Prosím vás co mám dělat potřebuju se skutečně zbavit problému co nejdříve, protože za měsíc mám jet na dovolenou a nechci aby mě to otravovovalo na dovolené. Stejně taklhe bych nikam jet nemohla.prosím poradte. Děkuji.
Uplně si to představuju, chytračka načtená z internetu od ostatních nedoktorů, generálů po bitvě, plná příběhů a hrozeb kdovýcoby kdyby říká doktorovi co má dělat a dokknce mu řiká, že svojí práci dělá špatně. S těma zubama a nejen s nima to neni tak černobílý, jak histroky na internetu. Samozřejmě, že doktorka o možnosti vytrhnutí ví, dokonce ho i zvažovala, ale zvolila podle sebe nejlepší a nejvhodnější možnost léčby. Urychleně by měli začít děti učit třídit informace z internetu, naučit je, že není pravda vždy to, co křičí nejhlasitěji a že lidi maji rádi strašení a na jeden vytržený moudrák je 50 vyléčených, jejihž majitelé samozřejmě nemaji tak atraktivní story aby ji museli všude roztrubovat a zejména to nikoho nebude ani zajímat, když z toho neni nejmíň zánět sanice...
s pohotovostí moc dobré zkušenosti nemám, protože se jim tam moc do žádných velkých akcí nechce. To by mě ho spíš vytrhly v té nemocnoci než na pohotovosti
Přesně tak. Na pohotovosti uleví od akutní bolesti. S trháním zubu se tam zdržovat nebudou, vypláchnou a šupajdi pryč. Nedávno jsem byla na zubní pohotovosti s manželem. Byla tam lékařka, věkem že vynechala smrt a začala rovnou strašit. Při představě, že se pouští do nějaké větší akce, mě jímá hrůza. Ta se už zcela jistě dál nevzdělává a o novým materiálech a postupech ví kulový, ta skončila u ručně míchaného amalgámu a kovářských kleští.
Já bych zkusila dalšího zubaře (alespoň konzultaci). Ale jestli už Vám dva lékaři řekli, že vytrhnout až po zánětu (uklidnění), uslyšíte s pravděpodobně u třetího zubaře totéž.
jo jenže já nevím už kam jít. Nejlépe někdo kdo trhá osmičky a to musí být stomatochirurg. jestli po mě zas budou chtít doporučení. tak ho nevím kde vezmu. Jenže po zánětu taky nemusí být nikdy . Nechci mít chronický zánět pak a neustálé problémy, protožže mi to nechají jen tak a nic s tím dělat nechtějí.
Dva zubaři řekli totéž. Zub je jenom částečně prořezán, ani by se nedal pořádně uchopit, navíc okolo je zánět dásně, takže by vám ani nemohli dát umrtvující injekci. Doberte ATB a uvidíte. To se stalo mně, že zub bolel ale ten byl navíc zkažený, neopravitelný, zánět dásně, takže mi zub trhali bez injekce. To jsem ale úplně řvala bolestí. Zkuste několikrát za den výplachy z řepíku lékařského, do ucha vatu navlhčenou Alpou.
Jestli máte "do protivky" zdravý zub, tak se zubaři do trhání asi nebude chtít. Mám v sedmdesáti 3 osmičky a na jedné plombu. Prostě můj zubař se snaží a bere je, jako plnohodnotné funkční zuby. To, co máte, tam by léčil zánět toho chobotu - přetažené dásně, kde se drží plak a infekce, ale netrhal by..
Vy to asi nechápete . těžko si ten zub asi nechám, když na něho nemám dostatek místa v puse. Nechci mít od něho zničenou a zkaženou sedmičku. Mezizubním kartáčkem se tam bohužel nedostanu.
A co byste dělali vy na ném místě však si to předtavte tu beznaděj. ATB mám dobraná a stav se nijak nezlepšil. Dokonce včera mě bylo na omdlení. Je mi z toho zubu divně, prostě tlačí nejde se tam a částečně mě roste do tváře. Bolí mě hlava , je mi z toho divně v krku. To se mi nemá šanci zahojit bez vytržení. Ležím v posteli s notebookem. Budu tam muset jít znovu k té zubařce, ale vůbec se mi tam nechce se jít doprošovat aby mi napsala tu žádanku na vytržení.protože se dost cukala. Mám vyhlídnutého doktora z netu stomatochirurga , je na něj chvála a také tam byl někdo porpvé a uspěl ale nevím zda bez žádanky. by mě to ochotně vytrhl. NebOť ten dotyčný to nenapsal zda měl žádanku.To oprvadu na všechno musí být žádanky . když vás bolí osmička co se normálně trhá když bolí tak na co žádanku. Jsem opravdu už fyzicky unavená a i psychicky z toho . nevím co dělat? Chtěla bych to už mít za sebou.
děkuji za rozumnou odpověď . Na jednu soukromou kliniku jsem psala email a právě by mě objednali až za dva měsíce což je dlouho. Takže asi bych měla přijít rovnou osobně a podívat se v mém okolí na soukromých klinikách. Ty peníze klidně za to dám i když jich moc nemám. Hlavně že mě zbaví toho problému.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.