Nejste přihlášen/a.
Dd,prosím o laskavou radu.Po úrazu jsem na prac.neschopnosti přesáhla lhůtu podpůrčí doby na nemocenské,požádaa jsem o prodoužení,což bylo schváleno.Stav se však nelepšil.Dostala jsem se na vyšetření k primáři,který určil příčinu, dosavadní diagnóza předchozích kolegů byla prý nesprávná,konečně se našel problém a začal mě léčit. Opět mi prodloužil neschopenku. 27.6.jsem podala tedy žádost na OSSZ o prodloužení podpůrčí doby,doteď však nemám rodpověď. Přišel mi pouze dopis o zastavení řízení z toho důvodu,že ještě posudkový lékař nerozhodl.Jak mám postupovat?Během dlouhé nemoci jsem vyčerpala úspory,jsem sama,s malým děckem,musíme něco jíst a platit nájem.Od června nedostávám peníze.
Mezitím mi skončila prac.smlouva na dobu určitou. Novou podepsat nemohu, prakt.lékař mi pochopitelně nedá vstupní vyšetření do nové práce.Na úřad práce v prac.neschopnosti též nemohu.Léčba pokračuje.Se zády se nenarovnám,chodím leda tak na WC a o holi. Na urgence mi na OSSZ bylo sděleno,že čekají na posudk.lékaře. Děkuji moc.
ad: referentce jsem opakovaně psala i volala,lékař má všechy zprávy,i jsem psala přímo k předání posudk.lékaři zda ještě nějaké chce,bez reakce
Napište jednoduchý dopis, v němž popíšete, co se kdy stalo (žádost, položení dokladů, dotazy na stav řízení+odpovědi referentky a posudkového lékaře), uveďte, v jaké jste situaci, bez emocí, věcně, a požádejte v něm o přešetření postupu. Adresujte ho řediteli OSSZ (jméno najdete na webu). Požádejte o písemnou odpověď. I když posudkáři nespadají organizačně pod ředitele správ, ale pod Českou správu, ředitel by měl být schopen vyvolat žádoucí aktivitu a posun v případu.
OSSZ nemůže rozhodnout bez posudku (podkladů), podklady k vyhotovení posudku potřebuje i posudkový lékař. Já bych se zkusila posudkového lékaře zeptat, jestli má k dispozici všechny potřebné podklady, jestli něco neschází (jestli nemám něco doplnit) apod.
Posudkový lékař má pravděpodobně nějakého nadřízeného. Můžete se zkusit obrátit na něj.
Děkuji všem.Kdyby má žádost o prodloužení byla poté i po odvolání zamítnuta,jak by to bylo s placením zdravot.a soc.pojištění? Stále bych byla v prac.neschopnosti,byť by mi nebyla vyplácena nemocenská.Kdybych se odvolávala marně,dá se rozhodnutí OSSZ napadnout i soudně? Ptám se jen teoreticky,ať znám možnosti. Děkuji všem.
Na zdravotní pojišťovně jste určitě nahlásila, že jste v pracovní neschopnosti. Domluvte se tam, možná stačí ofotit Váš průkaz práce neschopného (díl neschopenky se žlutým pruhem). Dokud neschopnost trvá, zdravotní pojištění neřešíte.
Sociální pojištění neřešíte už vůbec. Dokud Vaše neschopenka trvá, nemůžete se ani registrovat na ÚP.
V rozhodnutí (možná usnesení, nevím, jak se bude ten dokument jmenovat, ale váhu má stejnou) o zamítnutí prodloužení výplaty dávky bude na konci zcela jistě poučení, jakým způsobem se můžete bránit.
Dd,tak OSSZ mou žádot zamítla (po 3 měsících čekání,lékař zamítl od stolu,nechtěl mě ani vidět).Napíši odvolání,protože nemám co jíst,ani dítě. Je vhdné,aby na základě plné moci napsal odvolání právník?Je to náš soused,nic za to nechce.Ale aby to zase nevypadalo,že mám na advokáty.Psal někdo odvolání? Mám tam něco zdůraznit? Děkuji moc. Lékaři mě léčili dlouho na odlomeninu patní kosti a achilovku,ale bolest neustávala,nemohla jsem pořádně chodit.Až v červnu jsem se dostala k primáři neurologie (do té doby mě k neurologovi neposlali),který našel problém v zádech,celá dosavadní léčba byla kontraproduktivní.Zvolil konzervativní léčbu,která se dlouho vleče.Nemohu za předchozí mylnou diagnozu lékařů.Děkuji moc
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.