Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
budou mi muset dávat učtenku prodejce zmrzliny a v občerstvení na koupališti?
Předem děkuji za odpověď.
Čest
Dobrý den, myslím, že tuto povinnost má prodejce v občerstvení (to by měla být již první a druhá vlna EET jako v restauracích) již nyní (při platbě v hotovosti). Zdravím!
bejbis - bohužel, tak detailně informovaný o EET zase nejsem, tak už více neporadím. Ovšem, máte pravdu, že web k nahlášení prodeje bez účtenky, byl zrušen.
Děkuji, taky jsem si to myslel. Nicméně jsem i četl, že je velký rozdíl, jestli má bufet i stolky nebo je to jen "zaplať a vypadni". Každopádně zaráží mě, že když si kupuji napříkald zmrzlinu, tak žádnou účtenku nedostanu. Jak se kontrolují tito nepoctivý obchodníci? :O Předtím byla možnost je nahlásit. Teď nikoliv.
asi zjistili ze nase zeme je plna ubohych bonzaku a tak ten web radeji zrusili, protoze kdyz se udavaci rano vzbudili tak jim web padnul, nezvladal ten napor udavacu
to ze tobe neda uctenku neznamena ze to neprizna financaku, s temi nepoctivymi obchodniky bych byl opatrny, chapu ze se drzis hesla ktere ti vbiji do hlavy tvuj hlavni vudce Andrejko, vseci kradnu, iba ja cerpam
Etana a další. Tady si přečtěte jak jsou všichni podnikatelé poctiví a jak jim Babiš s tím svým EET jen zvyšuje náklady. Opak je pravdou. Tito níže uvedení měli největší náklady s tím, jak systém EET oblafnout.
Tak jako já jsem rád, že EET vyřešilo příjem státní pokladny. Peněz je tedy dost...státní rozpočet v přebytku..a daně se nemusí zvyšovat. Tak je to správně, tak to má být.
To hug Všem nepoctivcům a především té straně a jejich přivržencům, která pořád hlásá, že jak se dostane k moci tak EET zruší. Snad se to nestane. Stačí, že se zasloužili o rozkradení celé republiky. Není náhodou ta sluneční energie, další zlodějina, taky jejich dílo. Kapsy se plněj, na ekologii moc nezbude.
Obejití EET - tyhle odhalil zkušební nákup tj. normální kontrola finančáku která by fungovala i bez EET. = naprosto zbytečná věc na které vydělá jen dodavatel systému a úředníci. Zaplatí to normální lidi a o to je dražší zboží... Větší výběr - jestli sis nevšiml, tak se silně zdražilo prakticky všechno a logicky je i víc peněz z daní. Ve výsledku EET vyjde spíš do mínusu - náklady jsou vyšší než přínos resp. ten kdo prodělá jsou normální lidi kteří musí celé EET zaplatit...
Vypůjčím si jedno přísloví "Inteligent pochybuje, hlupák ten má ve všem jasno." to nebyla běžná kontrola zda prodejce vydal účtenku. Účtenka nejspíš byla vydána se všemi náležitostmi, ale neodešla do systému, takže ani nebylo potřeba odvést DPH. To byl ten cíl těch zvýšených nákladů toho prodejce na EET. A nedělal bych z Finančáku blbce. Jistě že si to vyžádalo jisté náklady. Důležité je, že saldo je kladné.
Kontrola jestli vydaná účtenka je v účetnictví - na to opravdu není potřeba EET...
Super je i kontrolní hlášení a pokuty v desítkách až stovkách tisíc i lidem kteří nepodváděli, jen se např. sekli o pár minut např. z důvodu nedostupnosti internetu.. Prostě metody STB
Asd1 trulant který si povede svou. Nevydaná účtenka pochopitelně neni zaevidována. Tak taky není potřeba nikde zohledňovat neodvedení vybraného DPH. Ovšem vytištěná účtenka žádné pochybnosti nevzbuzuje. Že by Finanční chodili a každou vytištěnou účtenku kontrolovali zda se dostala do systému. To by u každé pokladny musel sedět jeden úředník.
Priklade1, vy jste jako malé dítě. To také miluje koblihy. Že by mne novinový článek o nějakých podvodnících přesvědčil, jak je EET výborný nápad, to fakt nehrozí. A jsem zaměstnanec, nikoliv podnikatel, takže si můžete své invektivy nechat od cesty (to platí i pro ostatní babišovce).
Koblihy mám rád, nemyslím ty od Babiše. A že někdo skončil je jeho věc. Zajímavé, že u nás všichni malí prodejci nemají žádný problém s EET. Jenom v hospodách jsem účtenku ještě neviděl. Jednou jsem si o ní řekl. Prý už nemám příště chodit. Že bych ho tak obtěžoval. No být tam místo mne pracovník ČOI tak to ten pravičák měl aspoň za 20 000 Kč. Zákony se dodržují v každém režimu
hospodsky nemuze za to ze si podpantoflak a musis dokladat manzelce co vsechno si mel v hospode
Kvůli jurajovi si nepořídím manželku, kvůli Bondovi se nebudu dohadovat. Ale jeden nápad jste mi vnukli. Příště požádám ČOI ať nám to oběma vysvětlí. Kdyby náhodou měl potíže, dám vědět. Jistě mu oba píchnete
tak to je jasne ze nekoho pozadas at vam to vysvetli, protoze kdybys mu to mel rict sam narovinu, tak se budes akorat trepat jako drahy kapesni pes, anonymni hrdina dnesni doby, sedet doma za zatazenyma zaluziema a udavat kde se da, at zije STB
Jistě udávat není pěkná věc, ale krást je ještě horší. A všichni kradů a kradů. Najdou se i tací, kteří to kradení schvalují. Kam pak se zařadíš. Snad ne, že schvaluješ trestný čin, to je totiž taky trestný čin. No a ti co si dali tu velkou práci, aby EET oblafli nejspíš půjdou na pár roků do tepláků. Možná pár zdejších pisatelů by jim rádi nosili buchty. Že byli tak naivní. Já dávám taky účtenky jedné důchodkyni. Vyhrála 12x. No a jak ji štve, když naprosto správně zadaná účtenka a ono to je špatně. Zatím to po prověření byl vždy špatný čas, špatně nastavená tiskárna ( i za to je pokuta). A teď to byl nesoulad v zaplacené částce. Byli naivní. To muselo prasknout. Už jim obstavili majetek, nakradené miliony budou muset vrátit a tepláky je neminou. Ve všech státech je daňový únik na úrovni vraždy.
Do pr...Tak kde ty "vaše" miliony (a soudruh Babiš říkal že miliardy) z EET a kontrolních hlášení jsou? Stát má pořád málo...neustále rozpočet v deficitu. Samé přerozdělování...zvyšování všeho co Maláčovou napadne, podstrojování jejich voličům ať to stojí co to stojí.
S tím vším bylo naslibováno že to přinese...a s ohledem na to, jak ekonomika šlape, by měl být rozpočet ČR tak 200mld v plusu...a ejhle, on je 40mld v mínusu (a to je ještě velmi optimistický odhad, skutečnosty bude zřejmě horší).
Je dobře, ze tento stát má všude "odborníky" že by z fleku mohli dělat ministra financí. A je mi úplně fuk jak s těmi miliony či miliardami naloží, lépe řečeno je to jiná otázka. Je běžné, že když někdo neví kudy kam a hrabe nožičkami, tak pozornost odvratí jinam. Tady se diskutovalo zda EET je účinný nástroj k omezení toho kradení našich podnikatelů. Hnusné pojmenování. Otec byl živnostník a toto si nemohl dovolit. I jiní. Udělali to jednou a už jim jinou živnost nepovolili. Dnes je zvykem podnikání s dluhy položit. Okrást věřitele a vesele podnikat pod jiným IČO. Bohužel stát jde na ruku i jiným s tím oddlužením. Ve výsledku je zase okraden věřitel.
martincakl
vsak vidis jak se ted dela rozpocet tak honem vymysleji kde koho zdanit aby se neprislo na to jak za tech par let ujo Babis a jeho poskoci rozkradl tuhle zemi, strasne hlasi jak se mame vsichni super , ja se nam vsem dari a a zeme jde porad do minusu, nakonec jeste zas zalzou v tech minusovych cislech aby to vypadalo trochu lip, a pritom vsem se najdou troubove kteri si mysli jak je EET fajn a vsichni prestanou krast, dokud budou takovi troubove co neumi spocitat 1 a 1 tak tu bude i Babis
jurajjuraj: Ale tak já se nemám špatně, ale soudruh Babiš a jeho melody boys na to nemají sebemenší zásluhu.
Ale když jeho volič napíše "A je mi úplně fuk jak s těmi miliony či miliardami naloží"...tak to je právě to, co mi jedno vůbec není. A nemůže to být jedno žádnému soudnému člověku (a danovému poplatníkovi).
nejde o to jestli se ma nekdo spatne, pokud se nekomu nechce delat nebo odsmrdi par hodin v praci a zbytek prosedi v hospode tak as se klidne spatne ma, ale ani dobre ani spatne neni zasluha Babise a hlavni jsou ty finance statu, s kteryma to jde z velkeho kopce
takovych noumu je plno, je mu jedno co je s temi miliardami, ze je nekdo rozkrade ale vadi mu ze pekar na vsi nepriznal 50 prodanych rohliku, videl bych to na jelito ktere v zivote nic nedokazalo a tak si mysli ze se vsema vymete udavanim
To martincakl. Nejsem volič ANO to za prvé. Co se stane z penězi jistě není jedno, ale nepletu to do EET. Takto se většinou uchylují ti, kteří nemají pádný argument. Jan Werich říkal "Blbost je nezničitelná, přesto se musí pořád proti ní bojovat. To samé platí o zlodějích. Dalo by se i konstatovat, že kdo se zástává zlodějů, je sám zlodějem. Jen ať se to předsedovi podaří. Lidé nechtějí Fialový hnus. Možná bude pokračovat jako president pokud se parlamentu nepodaří změnit způsob volby.
Však počkejte až si Andrej vymyslí další vlnu - a sice pod likvidační sankcí si účtenku musíte pro kontrolu uschovat až do opuštění 100m okruhu kolem provozovny.
Ingorovat, bojkotovat pro neústavnost, jako ta pražská bitcoinová kavárna
když tenhle fašistický nesmysl bude zrušen - odpovím si, s vývojem volebních preferencí nidky- nastoupí burešova totalita. Byla šance u voleb, jenže opět marketingové blábolení vyhrálo a tudíž se jede dál. Jiné strany, by tento nesmysl smetly z stolu
Z několika desítek obchodů a služeb vím o dvou, kde účtenku zásadně nevydají. A nejsou to drobní zmrzlináři, ani novinový stánek. Neprásknu je, ale divím se, že jim to prochází.
Ale to bys měl. ČOI by si smlsla. Je třeba nabourat tu fylozofiji ODS jak EET poctivým podnikatelům škodí.
Komu pak jsem to šlápnul na kuří oko.
V demokratické společnosti každý dodržuje zákony této země.
Jistě netřeba víc vysvětlovat.
Nemluvíme o politice. Mluvíme o tom zda občan, když zjistí páchání přestupku, je povinen toto oznámit ANO či NE. Ze zákona je povinen. Jinak včera Stanjura říkal, že až vyhrají volby, což se snad nestane, tak EET zrušej. Tím by otevřeli cestu k většímu okrádání.
dalsi naivni ktery si mysli ze EET zajisti vetsi vyber dani takove Andrejko potrebuje, jednoduchy priklad, zivnostnik ke kteremu jezdim roky a uz ma davno EET mi nikdy uctenku nedaval ( nechtel sem , zajima me cena a ne uctenka ) , od zavedeni eet , byl v prvni vlne , mi uctenku porad nedava ( protoze ji nechci, porad me zajima cena a vi ze nejsem bonzacky chudacek ) , k cemu je EET? co to vyresilo? zapremyslej, sedni s rodinou , rozeberte to z kazde strany, sepiste na papir, spojte hlavy dohromady pripadne pozvete inteligentnejsi sousedy
Juraji Finanční ví co dělá. Pokud k tomu živnostníkovi přijde ČOI bude to mít drahé. Účtenku ti musí dát a ty si s ní můžeš vytřít co chceš. Takový je zákon. Je zajímavé že ti co by vše dělali lépe, neumí dodržovat základní věc jako je zákon. A pokud se to nelíbí tak ať jeho poslanec iniciuje změnu. Zákony se dodržují beze zbytku a ne jen ty s kterými souhlasím. Pochopitelně v mezních situacích jsou výjimky. Jako ten hoch co řídil autobus bez příslušného oprávnění. A účtenka je taky důkaz pro reklamaci. To se tě asi netýká.
Juraji, Babiš měl v jednom pravdu, lidi kradou! Pro korunu by prodali i jedovatej rohlík. Mysli si co chceš. Pokud před zavedením EET odváděli, jak měli, tak určitě teď si nestěžují na EET. Zloděj, kterej zatajoval příjmy, odváděl si z daná co neměl apod... tak nedivím se, že si teď stěžuje. Nejde o to, jestli někdo dává účtenku nebo ne, ale o princip. Pokud je to zákonem daný, tak nechápu, proč dělají lidi problémy. Za mě člověk (sourkomníček), který nemá pomalu ani "kasu" je jasnej. Krade jak straka. Společnost by si měla uvědomit, že jde o spravedlnost - o narovnání podmínek pro každého. Očividně se neorientujete v této problematice. Kdyby jo, tak byste musel vědět, že stačí být "živnostníček" a může si spoustu věcí odepsat z daní. Poslední dobou mě opravdu udivuje chování společnosti (viz socha Koněva,prezident apod.). A víte co?! Člověk, který je alespoň trochu vzdělaný, nevytváří zbytečně problémy, tam kde nejsou.
bejbis je videt ze ty se v ni teda orientujes, ale jenom v tom o cem papouskuje Babis a jeho pohunci v novinach, co si vymysli aby nalakali jelita k volbam
-nechapes jednu uplne jednoduchou vec, EET nikoho ucty davat nedonuti, vem si treba pekare na vsi, minimalne 70% zakazniku je stalych, s kteryma prodavacky pokecaji, znaji se, vi kde pracujou atd, pokud by do ted tech 70% lidi uctenky nebralo tak EET na tom nic nezmeni
-zaloz si zivnost, podnikej aspon 5 let, s tim ze budes dodrzovat vsechno co se dodrzovat musi a pak, az budes mit osobni zkusenost s eet, kontrolnim hlasenim, budes ucetni platit vic protoze bude mit vic prace s papirovanim, tak si muzem pokecat o tom jestli takove zbytecnosti jako eet nekoho k necemu prinuti a jestli to vubec k necemu je
priklad1 nikdo nerika ze se zakony nemaji dodrzovat, jenze je nikoho nedonutis dodrzovat nesmyslem ktery nemuze fungovat
staci se podivat na vysledky vyberu dani a vsech financnich veci kolem statu ( nemyslim prolhane cisla Babise a te megery co si hraje na ministryni financi ) a kazdy si spocita ze se nevybira nic vic nez pred eet, to jak se nam vsem strasne dari je jen umela bublina
Juraji ta megera asi jsi myslel MGR je spíš ING. A to víš, že donutíš. Pořádným flastrem. Od toho máme kontrolní orgány které si platíme ze svých daní. Třeba ČOI. Myslím, že v jiných státech je postižitelný i kupující pokud si nevyžádá účtenku, pokud ji nedostane.
Juraji, můžu tě upozornit, že nepapouškuji informace od Babiše a spol... Máš v sobě antibabiše a přesto vlak nejede,že?! To je ta největší chyba společnosti a doplatíme na to všichni. Máš pravdu. Na vesnici je víc stálých než nestálých občanů, to je ale neopravňuje k tomu, aby kryli "zlodějíčky". Stát mimochodme žije z daní a kdyby každej podváděl, šidil a neodváděl co měl, tak by stát neměl na finanocvání ostatních věcí. Je pravda, že některé projekty jsou úplně mimo mísu, ale některé jsou i dobré. Společnost včetně tebe by se měla konečně zamyslet, zda je správné bojovat za antibabiše. Babiš není hloupý člověk. Myslíš si, že kdyby vyhráli třeba piráti, byli bychom na tom lépe?! Vždyť od doby nástupu nic nepředvedly (Bylo jim nabídnuto místo ve vládě - odmítli. Vím, že Babiše nemusí, ale byli zvoleni občany, takže by měli prosadit co nejvíc zákonu a nee si sednou do opozice a útočit furt na Babiše) Je to opravdu trapné. Kromě toho co nabízejí?! Legalizaci Marihuánky, maturitu pro všechny, zbavit se Babiše- To myslíš, že je lepší program než co má Babiš? Noo o tom by se dalo debatov x dní a na to nemám čas. Papouškuj si furt to svý a já si budu papouškovat zas to mý.Nashle.
ne, tou megerou sem myslel megeru ktera si hraje na ministryni financi, ale stejne si porad nepochopil ze eet na vydani/nevydani uctenky nemuze, az na par vyjimek, nic zmenit
na druhou stranu chapu, je v mode zavidet nekomu kdo se snazi a je uspesny, je to takove hezke ceske
Juraji s tím si nelamej hlavu. Zákon je zákon a ten se dodržuje. A věz že ministřine je chytřejší, než my oba dohromady
Nemám nic proti těm co se snaží. Většina však na úkor někoho jiného. Bohužel, když se jedná o Stát, tak to každému připadá normální
Zajímavé, že furt mažete mé "politické" komenty a nikoho jiného takhle nebuzerujete, zrovna tahle debata je plná politiky...vlastně to není zajímavé. Spíš dost divné. Neznáme se.
kdyz chces tak se drz hesla zakon je zakon a ten se dodrzuje, nejhorsi az prijde zakon ze kazdy kdo se dozije treba 50 let bude muset skocit z mostu, jako takovy test odvahy, taky se budes drzet hesla zakon je zakon?
Juraji vidím, ze jsi na tom špatně a bude hůř. Ale máš pravdu Ti co zákon nedodržují na tom nejsou tak špatně. Pruhované pyžamo, strava 3x denně. Co si více přát
Nejsou na tom špatně. Pruhované pyžamo? Někteří ho nemají...a dělají předsedu vlády..Takže možné je evidentně všechno.
Teď pohřbívají Chramostovou. Z pohledu doby, prý je potřeba odpustit její členství v KSČ a spolupráci s STB. Zajímavé. Různé metry.
Já to taky nechápu, máme na sídlišti např. dvě pekárny, tak co má jen pečivo, účtenky dává třeba i na jednu housku aniž si řeknete, skoro mi jich je líto a druhá, která vaří kafe, čaj, prodává i dorty, vymačkává džusy, ta je nedává a na můj dotaz mi řekli, kam bychom přišli.Docela by mě zajímalo, zda teda podvádějí, rozhodně se dáo na kafi i mačkaném ovoci vydělat.
otazka je jestli tam chodis kvuli uctence nebo kafi a mackanemu ovoci
a jinak, pokud myslis ze doma prehazuje miliony z kavy tak neni nic jednodussiho nez si taky otevrit kavarnu a muzes tam mackat taky ovoce, miliony se posypou
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.