Zdravím, mohu vás požádat o tip na nějaký opravdu osvědčený lék, který je prodejný bez lékařského předpisu a ulevil by mi od neutálého napětí. Ve škole se hodně stresuji, jsem puntíčkář, snažím se mít všechno, co nejlíp. Trpím děsnými pocity méněcennosti, jako bych byl někdo zvláštní, ne jako každý normální student. V poslední době se ale ani doma nedokážu uvolnit. Když sedím, často musím aspoň jednou nohou hýbat a cítím takový divný pocit na žaludku (takový, když se člověk na něco hodně těší, nebo když má někdo z něčeho velký strach). Někdy si všimnu, že sedím u televize a mám sevřené (neuvolněné) břišní svaly. Dochází mně teď, že ten stres mě pomalu ničí. Pod očima se mi dělají kruhy, dost mi prořídly i vlasy a občas mám takové nálady, že si říkám, jestli má cenu žít. Například minulý týden jsem byl tři dny úplně mimo, z ničeho jsem neměl radost, byl jsem otrávený, na všechny hnusný a pak najednou večer se mi nálada zase změnila a cítil jsem se mnohem lépe - jak fyzicky, tak psychicky. Děkuji za tip
Sedíte ve škole, sedíte u televize a máte stažené břišní svalstvo. Proč sedíte? Běžte si zaběhat a svaly povolí, vyčistíte si hlavu. Napište jaké aktivity děláte.
Zdravím. Ten psycholog určitě není od věci. Nějaké terapie by Vám mohly pomoci. O vhodném přípravku na Vaše potíže se poraďte raději přímo v lékárně. Popíšete jim tam své potíže a oni Vám doporučí to, co Vám neuškodí. Bude to chtít zapracovat na svém sebevědomí..
olinl
Kapko, to není sebevědomím, tahle vlastnost puntíčkáře je dána "od přírody". Jsem také "puntíčkář" a také mě štvalo, když jsem něco ve škole nestíhal podle svých představ. Vyřešil jsem to soustředěním se na nejnutnější věci v učivu, drobnosti jsem neřešil. Známky byly sice horší, ale z předmětů, které mě až tolik "nebraly" a nebyly všeobecně důležité.
Pro jakub99: nálady se mění všem lidem, ne jen tobě. Pokud budeš pozorovat chování kamarádů či rodičů, také na tebe budou jednou milí, jednou se s tebou nebudou chtít bavit nebo budou jednat podrážděně. Vidím to i krásně v práci na spolupracovnících. Vyber ve škole z učiva to nejdůležitější, pokud to jde a doma si "na relax" pusť nějakou komedii na uvolnění mysli. Existují "prášky" na nervy, ale je to dočasné řešení.
psychoterapie u psychologa by byly vhodné. Je to běh na dlouhou trať,ale určitě tím nic nezkazíte. Jinak z přírodních přípravků se doporučuje meduňka,třezalka tečkovaná,kozlík lékařský...Ale záleží,jestli užíváte nějaké léky. Takže se poraďte v lékárně.
Stres podle mne vzniká také, když má člověk na sebe příliš vysoké nároky. Puntíčkářství, považuji za touhu po dokonalosti. Takže bych na sebe nebyla tak tvrdá a zlá. Snížit nároky. Když člověk sleduje své myšlenky, může je změnit tak, aby si neubližoval. Lékama jsem to pak nemusela řešit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.