Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
chci se zeptat. Mám nově zaplombovaný zub cca týden a zjistil jsem, že když si na ten zub fouknu studený vzduch tak mě zub silně zabolí ale bolest hned přestane. Myslíte že se to spraví, nebo zajít znova k zubařovi?
Mě to dělalo taky a časem to otupilo. Prý je to amalgánem, který teplo přenese až do nervu, pokud je kaz hluboký. Nemohl jsem jednu dobu jíst meloun z lednice.
Taky to zubař mohl odfláknout a nechal pod plombou zbytek kazu. Pak je to na edodontické ošetření kanálků na několik návštěv a bolest je chuťovka...
Díky za odpověď. V zubu mám nějakou bílou plombu ale fotokompozit to není myslím že nějaká ta skloinomerní výplň. Normálně studené pití pít můžu, ale ten studený vzduch bolí.
Měl jsem dodělanou špičku zubu na špičáku. Trocha se mi odloupla a bylo to citlivé na tlak (zkus chleba a ofuk). Po cca 3 měsících to otupělo a pak jsem se odhodlal na dodělání fotokompozitem. Bohužel špičák a po roce se odloupnul fotokompozit a pak jsem na to už prděl a zub funguje dál a bez bolesti. Sice je špičák jak "vampírek" - Pohlreich je má taky takové, ale zvyknul jsem si.
Každý to můžeme mít jinak a nejí zubař jako zubař.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.