Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Při nástupu do zaměstnání před 5ti roky jsem u soukromníka musel podepsat VÝPOVĚĎ. Teď hrozí,že firmičku bude předávat někomu jinému a ten si tam vezme na moje místo svého zaměstnance.. Takže asi nemám nárok na odstupné?A je to vůbec po právní stránce možné takto postupovat s tím,že mohu kdykoliv dostat výpověď? Za celou dobu zaměstnání jsem neměl sebemenší prohřešek.
Děkuji za radu.
Chápu správně, že jste tehdy podepsal žádost o rozvázání pracovního poměru bez data s tím, že zaměstnavatel kdykoliv může datum doplnit a použít to?
Doufám, že jsem to pochopil špatně. Protože pokud by tomu tak bylo, tak zaměstnavatel je gauner (a vy idiot). Proč tak moc chcete pracovat pro gaunera? Podejte tu výpověď sám a nejděte si místo u nějaké solidnější firmy. Hospodářský růst má sice kulminaci za sebou, ale práce je pořád ještě relativně dost.
Výpověď jste rozhodně podepsat nemusel, bylo to Vaše svobodné rozhodnutí. Navíc nejspíš nešlo o výpověď, kterou podepisuje ten, kdo ji dává, ale o písemnou dohodu o rozvázání pracovního poměru (dohodu lze uzavřít jenom v případě, že s návrhem souhlasí obě strany).
Změna majitele firmy není důvodem k výpovědi ze strany majitele.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.