Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

100 dolarová bankovka z roku 1985

Od: kamilabuskova odpovědí: 3 změna:
Lze někde vyměnit 100 dolarovou bankovku z roku 1985?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

To by snad mělo jít téměř všude, ne? Pokud je mi známo, tak dolary platí stále..včetně těch nejstarších.

hodnocení

1x

Myslím, že v jakékoli bance nebo směnárně. Tedy pokud ji chceš směnit za koruny, protože pokud není falešná, je normálně platná. Všechny bankovky emitované v USA (americké dolary) jsou platné bez ohledu na věk.

doplněno 13.09.19 19:01:

@kamilabusková: Pak zkus oslovit Českou národní banku, protože i podle seriózních stránek na netu jsou minimálně od 20. let minulého století všechny bankovky emitované v USA stále platné.

Přidávám odkaz na stránky Národní banky Slo/..., kde je jasně napsáno, že "V súlade s politikou vlády USA zostávajú v platnosti aj staršie bankovky 100 USD, aj keď prirodzeným sťahovaním starších typov bankoviek z obehu ich bude bankovka s novým dizajnom postupne nahrádzať. To znamená, že neexistuje povinnosť ani časový limit výmeny starých bankoviek za nové."

kamilabuskova
hodnocení

V Raiffeisenbank na pokladně jsem se dozvěděla, že není platná.
Jinak bych tuhle otázku nepokládala. Také mě paní na pokladně
řekla, že nejspíš mi to v ČR nevezmou ani v Národní bance.
Dle informací paní z banky jsou 100 dolarové bankovky platné vydané v roce 1996 a dál.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]