Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jmenuji se Vladislav Schüller a jsem z Kolína. Objednal jsem si zboží v eshopu a eshop mi poslal zásilku prostřednictvím PPL pod číslem zásilky 50690097089 toto u Vadím proto kdyby PPL chtělo konkrétně reagovat a patřičně se mi omluvit, i když to tak nepředpokládám vzhledem k přístupu infolinky (podle toho jak je nastaveno fungování) a kontakt přes mail raději nezkoušet.
Ale musím se zastat tel. operátorek ty měli snahu to řešit ale když nemají ty informace, tak nic nedokážou vyřešit.
Zkusím Vám mojí zkušenost s PPL popsat do detailů se mi to nepovede, protože jsem nepředpokládal že si mám začít psát při kontaktu PPL časy kdy jsem volal.
Byla středa 28.8. před půlnoci když jsem si v eshopu objednal postel. Tam nastal malá komplikace měli objednávek hodně a k expedici je připravili v pondělí 2.9. Podle informací od eshopu PPL nemělo dostatečnou kapacitu aby zásilku přebralo.
Tomu se stalo až ve čtvrtek 5.9. pozdním odpoledni podle stránek PPL je zásilka na svozovém depu. Nasledující den (pátek 6.9.) těsně po půlnoci je zásilka na rozvozovém depu. Tak v pátek ráno volám na infolinku kdy mi zásilku dovezou. Bylo mi zděleno že v pondělí (9.9.) a to bylo vše víc nic neřekli.
Pondělí (9.9.) ráno před 9 hodinou jsem opět volal na info linku a se zklamáním jsem přijal informaci že dnes to nebude - podotýkám že bez dalších informacích od PPL (zásilka leží na rozvozovém depu Říčany) a že to bude zítra v úterý 10.9.
Tak v úterý ráno zas na 9 h volám na infolinku PPL a ejhle najednou zásilka nemůže být doručena protože je na dobírku a není kompletní. Prosím dávejte pozor nato že není kompletní. To od pátku až do úterý nevěděly? Tak jsem začal tzv. žhavit dráty a maily na všechny strany. Eshop mě ujistil že zásilka musí být kompletní. Tak zas volím do PPL a ty zas tvrdí že ne. Volám zpět do eshopu a opět jsem ujištěn že zásilka je komplet a že to již řeší s PPL. Tak volám do PPL (vše je děje časově mezi 9 - 12 h), že ta zásilka musí být komplet a když tvrdí že ne tak ať zjistí kde se ztratil druhý kus co chybí. Nato mi odpovídají že ho neztratili ale že ho nemají, tak ním vysvětluji, že pro mně když nevím kde je zásilka tak je ztracena, když jí vezmu do přepravy a přes víkend a pondělí prostě zmizí. Tak po náročném vysvětlování slovíček jsem naivně doufal že jsme si ujasnili pojmy a domluvili se na tom že PPL vyhledá zbytek zásilky kde je a zavolá mi.
Dnes je středa 11.září 2019. Jelikož ráno ve vyhledání stavu zásilku na PPL je napsáno že zásilka je v rozvozovém depu tak učiním svůj první a ne poslední telefonát do PPL to je právě v 8:40 h. Tam mi zas tvrdí že zásilka není kompletní a že to prověřovali v depu že nepřišla od odesílatele druhá část zásilky. Tak se zas obracím na odesílatele a ten zas urguje u PPL že zásilku si odvezli komplet na paletě. Tak tuto informaci krátce pod 9h zdělím na infolince PPL a oni že se nic nezměnilo, tak na ně tlačím aby se snažili zjistit kde je chyba. Reakce trvala dlouho, tak jsem znovu cca 11h volal na PPL. tak už věděli zpětnou vazbu. A zas mi bylo jen zděleno že zásilka není kompletní tuto informaci jsem předal odesílacímu eshopu a ten mi přeposlal komunikaci s PPL o řešení. Ve 12 hodin znovu volám na PPL a znovu požaduji prošetření celého procesu přepravy ale už nastal pokrok na PPL už věděli i o opětovné urgenci za strany odesílatele aby to odeslaly. Že to řeší jeden člověk. Tak dost naštvaně apeluji na operátorku PPL aby s tím už něco dělaly že nehodlám zítra (12.9.) řešit celí proces znovu a loučím se stým že za hodinu budu opět volat jestli se mi sami neozvou. No hodina uplynula a já volám po 13 h znovu na info linku PPL a ejhle najednou už vědí že zásilka je v pořádku a a zítra jí možná budou doručovat ale nejsou mi to potvrdit na 100%
Tak ani pořádně netuším jestli po zbytečném zdržení zásilky u PPL vůbec zítra dorazí?
Ještě pár slov k infolince PPL tel.: +420 225 331 500, je to jediné číslo, které smrtelník může použit pro telefonický kontakt. Než člověk projde úvodním hlašením (..hovor je nahráván...) tak uběhne 88 sekund a pokud je hodně volajících tak vám sdělí že se operátoři věnují lidem před vámi a zavěsí. I když slovo "normální" ve svém slovníku nemám rád, tak se ptám JETO NORMÁLNÍ?!?
Mé všeobecné doporučení lidi NEPOUŽÍVEJTE SLUŽEB PPL neváží si svých zákazníků!
Vl.Schüller
Vůbec bych se takto nevzrušovala. Zásilka byla na dobírku a peníze ode mne potřebuje získat obchod a potřebuje prodat své zboží. určit bych jim jednou zavolala jednou a zeptala se jich, co je s mou objednávkou. Víc nic bych nepodnikala, neboť je to jejich problém ne můj. Pokud bych zboží po několika dnech nedostala a ani nedostala žádné vysvětlení, tak bych objednávku stornovala z těchto důvodů. A to byste koukal, jak by najednou bylo všechno v pořádku.
Slohovka jak ze základky. A o co jde? Je to na dobírku tak dej vědět odesilateli, že nemáš zájem z toho a toho důvodu a ať si to vyřídí s dopravcem a hotovo ne a objednej jinde jinou
Nemám důvod ten příběh číst.
Doprava PPL je normální přepravní služba. Normálně tuto službu využívám a problémy jsem s ní neměl.
Tazatel má něco objednané, ale zatím mu zboží nepřišlo. Takže řeší problém, který on nemá důvod řešit a nemá možnost to vyřešit.
Až mu zboží PPL doručí, tak si může stěžovat u PPL.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.