Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Všechno mě štve

Od: dfg odpovědí: 12 změna:
Když jsem byla malá tak jsem vyrůstala jen s matkou a ta si pak našla úplně hroznyho chlapa. A nějak mě štve, že mě matka štvala proti mýmu otci, chodila jsem po socialkach na výslechy, když se zeptali na něco s čím jen počítala tak jsem odpověděla "správně" když se ty ženský zeptaly jinak tak jsem odpověděla "špatně". Pak mě otec podal ruku, a mě se matka asi týden štítila. Pak se mnou matka nebyla spokojená, že jí s ničím nepomahám, a to jsem jen chodila do školy, úkoly a referáty jsem psala ve škole, takže jak jsem došla tak jsem jim pomáhala. Žádný že bych si chodila někam ven, nebo že bych se ve volnu učila do školy. Pak takový to že mě ten matčin úžasnák mlátil a tak. Docela mi vadí že jsem dopadla zrovna takhle, chtěla bych to nějak zlepšit, ale mám zdravotní problémy tak to je těžší, asi mám něco se zádama, protoze mi nejak spolehlive nefunguje prava část těla.. No to je už jedno, ale štve mě, že třeba slyším že si někdo volá s rodičama a vůbec se jich nebojí, ani se s nima nějak nedohaduje. Já jsem se třeba vídala s babičkou, a ta na mě začala být zlá, když jsem občas řekla něco o tom matčiným blbovi, ona ho má radši než mě, když jsem ji řekla o zdravotních problémech tak se mi jen vysmála. Takže mě štve, že jsem si mládí ani nějak neužila, ze nemám pořádný vzdělání, že nemám pořádnou rodinu, že chodím po doktorech jak blb a nikam to nevede. Taky mě vadí že matka si kdysi něco udelala, ten její ji mlátí, když jsem se jí nastala tak se ke mě matka stejně chovala blbě, a její další děti jsou jak rozmazlenci, tak jim to závidím, že mají všechno.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Rodinu máme takovou, jakou ji máme. Tu si nevybíráme, ale svůj život si zařídíme tak, abychom byli psychicky v pohodě. Nepomůže nám si stěžovat, litovat se. Nevím kolik máš let, ale zkus myslet více pozitivně, zaměř se na sebe a začni se sebou v psychické a duchovní oblasti něco dělat. Běž se projít do lesa, zkus cvičit jógu, začni číst knihy, zkus pěstovat pokojové rostliny apod. činnosti. Ať jsou ostatní jací jsou, ty se zaměř na sebe, nauč se sledovat maličkosti a radovat se z nich.

*slunce**placni*

hodnocení

1x

Váš příspěvek na mne působí tak, že jste se nesmířila s tím, že si máma našla partnera, kterého Vy nejste schopna respektovat. Cítím z toho i žárlivost. Pokud jste mámě v domácnosti nepomáhala atd. tak se nedivte, že se vaše soužití stalo neúnosným. Asi nejen pro Vás. Vám se může zdát, že jste pomáhala dost, ale opak může být pravdou. To víte jen Vy sama jak to u vás doma chodilo. Jinak - jakého partnera si máma vybrala, takového má a je to jen její volba a boj.. Pokud máte problém sama se sebou a s psychikou, navštivte psychologa a pomocí terapií si dejte psychiku trošku do pořádku. Pokud jste již zletilá, zařiďte si svůj život lepší, než jaký jste žila doposud. Všechno zlé je pro něco dobré – alespoň víte, co ve svém životě nechcete a jak žít nechcete. Tu pořádnou rodinu si můžete pořídit Vy sama, lepšího partnera, než má Vaše máma, si také můžete najít, ke svým dětem se můžete chovat lépe a postarat se o to, aby si své dětství užily lépe, než Vy. Uvidíte, jak to Vy sama zvládnete a jak jednou budou smýšlet o Vás Vaše děti...

id
hodnocení

1x

Potěš koště. Chcete něco změnit a nimráte se v minulosti, asi vám to dělá dobře si pořádně pofňukat a zanaříkat a svůj neúspěch svádět na všechny kolem sebe. Předpokládám, že jste zletilá, nepracující.

Najít si pořádnou práci, dálkově si dodělat vzdělání ( matka vám bránila chodit do školy?) Asi ne, ale nechtělo se vám učit. Odstěhovat se ! Chodit po doktorech není nejlepší koníček, ale přeji úspěšnou volbu lékaře přes hlavu. I problémy se zády mohou být od psychiky.

Přestaňte žárlit na matku, že má partnera a vy pořád nic. Dejte se do kupy, osamostatněte se a i fajn chlapec se najde. O takovou trosku nikdo nezavadí.

hodnocení

0x

Asi otázka pro psychologickou poradnu.

lmgify
hodnocení

0x

Jak to, že tvoji (biologičtí?) sourozenci (nebo děti s novým chlapem?) jsou takoví rozmazlenci a ty jsi taková Popelka?

ze nemám pořádný vzdělání

Kam jsi to až dotáhla?

Co tvoje druhá babička a děda z tátovy strany?

že nemám pořádnou rodinu

Rodinu si nikdo vybrat nemůžeme. Někdo to má horší než druhý.

Docela mi vadí že jsem dopadla zrovna takhle, chtěla bych to nějak zlepšit
Každý musí dělat s tím, co má. Nemá smysl se zabývat tím "coby kdyby". Tak se nic nezmění. Musíme zlepšovat to, co máme a neutápět se v tom, co nemáme a mít nemůžeme.

Přeji ti, ať se ti podaří se zdravotně zlepšit a najdeš činnost, která tě bude bavit a ještě tě uživí.

Hodně štěstí!

doplněno 11.09.19 13:12:

Ještě mě napadá přísloví: "Nejlepší pomsta je spokojený život"

dfg
No oni jsou rozmazleni už jen kvůli tomu že mají otce a nic nemusí. S otcem ani jeho rodinou se neznám, ale kdybych se s nima seznámila a začala bavit tak už by to nebylo ono, zkoušela jsem to ale oni nějak už nemají zájem.

jardaa*
hodnocení

0x

Proč se v tom furt utápět? Máš-li na to věk tak zmiz a život si zařiď podle sebe. Pak už to nelze svádět na jiné. Co je "všechno mne štvě" i sama sebe?

hodnocení

0x

@dfg - tak jim to závidím, že mají všechno

Zdá se mi, že tohle bude klíčové - vy máte pocit, že nemáte nic a mohou za to "ti druzí". Jenže přinejmenším mít "pořádný vzdělání" a ""pořádnou rodinu" (už vlastní) je zcela ve vašich rukou. Dokonce i s těmi zdravotními potížemi.

Víte, nemusí a nemá každý perfektní start - ale nemůže se tím po zbytek života užírat. Místo toho by měl hledat možnosti, jak si tu cestu zlepšit vlastními silami. Tak vám držím palce.

lipanek
hodnocení

0x

Protože nevím, kolik je Vám let, napíši jenom všeobecně.

Jste sice u matky, ale není tu možnost, že byste žila u svého otce? Přestěhovat se k němu, asi by byl na Vás hodnější. Vypadá to, že matka chtěla, abyste svého pravého otce odmítala. Někdy se tak matky mstí svým bývalým partnerům /skrze společné děti mu ublížit/.

Šlo by se k němu přestěhovat? Jaký on má život, má novou rodinu? Přijali by Vás?

Pokud máte dojem, že máte vzdělání nízké, určitě lze najít na internetu nějaké pokračování, třeba formou dálkového studia a podobně.

Zdravotní stav je hodně důležitý, a je potřeba s ním něco udělat, dokud rostete.

Určitě rehabilitační cvičení /opakovaně/, a myslím, že by stálo za to, si zažádat o lázně. Jako mladistvá máte větší naději. U dospělých pacientů to už dost osekali, a musí se nějaké peníze doplácet. Tedy na nic nečekejte a poraďte se s dětským lékařem, a též s odbornými lékaři. Nebojte se na to informovat, ptejte se. Odpočinete si od rodiny a přítele matky. Osamostatníte se, navážete nová přátelství.

Informace o lázeňské péči pro dospívající, a též dle indikace, podá zdravotní pojišťovna /každý máme kartičku ZP/ u které jste zaregistrována. Můžete jim napsat, nebo zavolat -- kontakty na jejich webu.

dfg
Jo to jsem napsala nějak špatně, už se s nima nevidam. S otcem už od mala, od matky sem se odstěhovala, s babičkou se nebavim, navíc jsem měla prababicku, ta byla hodná, ale už se s ní neuvidím.. ale taky je blbý že jsem se dozvěděla že prababicku moc nemeli rádi v tý rodině, to jsem si taky vyslechla dost urážek na ni, ale vždycky jsem se jí snažila zastat když to šlo.. no někteří mají třeba kam jít aspoň na ty vánoce, že mají rodinu pohromadě tak jim to závidím.
lmgify

Vánoce: budeš mít přátele, přítele, jeho rodiče, můžeš být dobrovolník v zařízeních pro staré, nemocné, zraněné, chudé, děti, zvířátka, ... prostě tolik lidí na tolika místech, že během celých Vánoc a konce roku nebude ani dost dní, abys je všechny navštívila.

Začátek života jsi možná neměla nejlepší, ale zbytek života už je čistě na tobě, jaký si ho uděláš. Záleží jen na tobě, jakou cestu si vybereš.

lili*
hodnocení

0x

Zakladatelko, život není fér, každý z nás dostane karty života rozdané jinak. Nemá cenu zavídět ostatním, jen se užíráš. A nemá cenu řešit neustále proč. Chce to psychoterapii, která mi pomůže se sama se sebou srovnat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]