Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Extrakce +6

Od: junkers* odpovědí: 11 změna:

Dneska ráno mě čeká vytržení zubu, o co si mám doktorovi říct proti bolestem doma, až to začne přicházet k sobě?

Novalgin? Jak řešíte stav po extrakci vy?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

4x

Zubař vám nedá nic -jen třeba doporučí vzít si lék proti bolesti.Vy sám víte nejlépe jaký lék vám zabírá na bolest. Osobně jsem si nebrala nic ,není to taková bolest.

hodnocení

3x

Není co řešit. Nepříjemná je půlden huba jako po obrně, ale nikdy jsem nějaký prášky po nebral. A to jsem o pár zubů už přišel

pb®
hodnocení

1x

Chladit, okamžitě chladit, aby to nateklo co nejméně nebo vůbec. Protože jakmile to nateče bude otok splaskávat dlouho. A klidně analgetika za začátku lehce předávkovat a vzít si je ještě před tím, než přestane účinkovat injekce. To jsou rady od lékaře.

Nicméně jen tak pro nic za nic se asi ten zub trhat nebude, že? Nejspíš už se nedá zachránit, proto musí ven. No a ptám se, máte to zrentgenované? Protože ano, ona to může být jednoduchá extrakce, ale taky operace s řezáním dásně a odsekáváním kořenu od kosti, to když kořen přiroste nejspíš vlivem zánětu ke kosti. Tohle se stalo před dvěma měsíci manželovi. Ten šikula si běhal po světě skoro rok s ulomený zubem, protože já k zubaři nechodím, neb se moc bojím. Po roce zánět, tak rychle nějaký zubař. A nakonec z toho byla dle slov lékaře skoro operace. A ani injekce díky zánětu nezabrala a že jich bylo asi 6. To jen poučení pro ty, co se bojí zubaře, tak k němu nechodí. Čím víc se někdo bojí, tím častěji k zubaři musí chodit, protože zákrok nebude tak hrozný.

Tak dneska má normální zubař rentgen na křesle. Ke zvláštnímu se chodí jen na panoramatické snímky.

hodnocení

0x

Můj zubař mi po extrakci doporučil Ibalgin (nebo Ibuprofen, ale je to asi velmi podobný lék). Tlumí bolest a zabraňuje zánětu v té otevřené ráně. Už si nevzpomínám, jestli jsem si vzala půlku. Spíš nic. Není to tak strašná bolest.

junkers*
hodnocení

0x

Tak dík za vodpovědi. Už to mám za sebou ..

No docela jsem si "zahekal", slušnej rozměr - ta šestka .. Řekl jsem si doktorovi vo ten zub, tak ho teď můžu prozkoumat, a je fakt, že teď opravdu žádný prášky nepotřebuju.

pb: rentgen samozřejmost, bez toho by mě ani nevzal. No ještě, že jsem si vaší odpověď nepřečetl před zákrokem, byl bych ve stresu .. *sok*

hodnocení

0x
Kilo mraženého masa a chladit...
vilik*
A pak uvařit a sežrat.
pb®

Lepší je zmrzlina nebo led zkrátka něco, co přijde rovnou do pusy. Chlazením tváře bez přestávek si člověk může ublížit.

host
hodnocení

0x

Nevyplachovat pusu, nechat dáseň samu se zahojit.

junkers*

host: tak nakonec vůbec nebyl problém s bolestí, ale spíš s krvácením. Zastavilo se to až před hodinou, ale je fakt, že jsem si s tím nějak nedělal hlavu ..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]