Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Exekuce bez předchozího varování?

Od: veru* odpovědí: 13 změna:
Ahoj všem, potřebuji poradit,spíše uklidnit. Mamce dnes přisla sms z banky,že ji strhávají peníze,jsou tedy teď v blokaci a má zablokovanou kartu, tátovi dnes volali z banky to samé. Všechno platí včas a přece kdyby na něco nedejbože zapomněli, tak nejdříve přijdou upomínky a vyrozumění,že k nějaké exekuci dojde,nebo ne? Zítra tam budeme volat,ale všichni jsme v nervu, je tohle vůbec možné,máte s tím někdo zkušenost? Žádné dopisy nepřisly ,nikdo je nekontaktoval,je to celé podivné:(

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Já myslím že určitě nějaké varování přišlo ;)

hodnocení

2x
Neni možný že rodičúm někdo volal telefonicky nákou nabídku - vetšinou volaj kvúli změně energií
A oni třeba nevědomky uzavřeli nákou tu smlouvu?
Je divný že by nepřišlo žádný upozornění že je třeba něco platit a hned by se šlo na exekuci
Neleží u vas doma třeba zapomenutý dopis a v něm složenka?

athenaise*
hodnocení

2x

@veru ...když se dostanete do datovky, tak lze nastavit upozornění , které chodí na email...je to tak lepší...pokud ji ale musíte mít...jinak zrušit

hodnocení

1x
Exekuce je práve se záměrem přepadovky, aby nemohlo dojít k odklonění majetku.
veru*
hodnocení

Tomu rozumím, jen jsme mysleli,že kdybychom nějaké společnosti dlužili,nejprve by poslali upomínky..:/
V normální slušné společnosti ano, ale ne tam kde je exekuce byznys...
Řešil jsem něco podobného...
Nikdo mě nekontaktoval, v zápisu ke směnečnému příkazu u soudu bylo, že mě nemohli vyhledat... Na dané adrese jsem tehdy bydlel jen 25 let řádným způsobem...
veru*
hodnocení

A opravdu jste něco dlužil?
Ručil jsem bratrovi, ale byť to byla astronomická částka, tak bych to musel řešit, ale vůbec jsem to vlastně nevěděl...

hodnocení

0x

Jakou by měla exekuce asi úspěšnost, kdyby ji ohlašovali předem...

veru*
hodnocení

Tak je to již jasné, nezaplacená pokuta , avšak písemně vůbec do této doby nic nepřislo,ale prý to přišlo do datové schránky,předtím přišla pokuta písemně,tak jsme něco takového nečekali :/
danys*
Pokud má matka datovou schránku, tak veškeré doporučené písemnosti chodí tam. Mamka at to ihned uhradí včetně nákladů exekuce a příště ať se občas podívá do datovky
jardaa*

No vidíte, jste si trhla šráky. Pokud DS nepotřebujete, tak ji zrušte (nejde přeposílat z DS na majla?). Takže jste si udělali zbytečné výdaje.

kardaa
hodnocení

0x

Odpověď jak má exekutor postupovat najdete v "exekučním řádu". Vyrozumění dostanete s exekučním příkazem.
Proč někteří nemají na sebe žádný majetek? Můžete se zeptat na soudu. zda vydal pověření.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]