Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, zemřela mi matka a chci se zeptat co mám dělat, když potřebuji přepsat sipo na me jméno. S tím souvisí elektřina, plyn, odpady, televize a rádio. Děkuji.
4x
SIPO lze zrušit až po zrušení všech plateb, které se jím hradí. Proto radím napřed kontaktovat firmy, které platby do SIPO zadávají (např. dodavatele energií, převést energie na sebe a na své SIPO a potom teprve zrušit původní SIPO.
Pošta SIPO nemůže zrušit, dokud do něj firmy zadávají platby.
doplněno 10.09.19 18:23:
Aknelko, já jsem SIPO na poště rušila. Řekli mi, že dokud tam někdo zadává platby, nemůže pošta SIPO zrušit. Proto radím to napřed vyřídit s těmi, kdo platby zadávají.
Myslím, že může. Když platbu nedostanou, tak ji začnou urgovat, ale zrušit SIPO může.
Ale pošta bude chtít potvrzení, na základě kterého SIPO maminky můžete zrušit vy - patrně to bude úmrtní list.
Taky jsem SIPO rušila, po mamince, když zemřela. Šla jsem tam s úmrtním listem a dodavatele jsem přepsané neměla. SIPO zrušili - jediný problém byl ten, že jsem tam musela jít 2x. Poprvé mě totiž paní za okýnkem seřvala, že jdu pozdě, že jsem tam měla být do konce měsíce - na to jsem jí odpověděla, že za to, kdy maminka zemřela, nemohu - a odešla jsem s pláčem pryč. Vyřídila jsem to až napodruhé a energie jsem přepsané na sebe určitě neměla.
Stalo se mi, že se zvedly poplatky a já měla nastavený nízký limit, na účtu SIPO byl nulový poplatek a já musela doplatit vše jinak. Pamatuju, že z toho byl docela poprask, protože v bance mě ujistili, že když si poplatek zvýším, tak se to strhne, a nestalo se, a hrozilo mi odpojení el + plynu.
Podle mě se pošta docela brání zrušit SIPO.
- Odhlášení poplatků za rozhlas a televizi
- Zrušení platby za rozhlas a televizi
- Jak zrušit SIPO?
- SIPO jak vyřadit jednu platbu?
- SIPO a jak se zbavit poštovného
- Jak zrušit poplatek SIPO
- Stěhování a zrušeni SIPO
- Převod SIPa a elektřiny
- Platba SIPO
- Zrušení sdruženého inkasa
- Jak zařídit inkaso na SIPO
- SIPO - překročený limit
- Inkaso a SIPO
- Zrušit účet - jak to dlouho trvá?
- Jak mít přehled o platbě SIPA manželem
- Zrušení položky v SIPU
- Zrušení SIPO
- Jak zrušit SIPO?
- SIPO jak vyřadit jednu platbu?
- Zrušení SIPO při úmrtí
- Jak zrušit poplatek SIPO
- Stěhování a zrušeni SIPO
- Zrušit účet - jak to dlouho trvá?
- Sipo jak funguje
- Zrušení SIPO - účet na poplatky ČT a rozhlasu
- Zrušení platby sipo po úmrtí
- Platba SIPO
- Platíme dvě SIPA
- Úhrada inkasa
- Zrušení SIPA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.