Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přepis sipa

Od: drapakovavacla odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, zemřela mi matka a chci se zeptat co mám dělat, když potřebuji přepsat sipo na me jméno. S tím souvisí elektřina, plyn, odpady, televize a rádio. Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

4x

SIPO lze zrušit až po zrušení všech plateb, které se jím hradí. Proto radím napřed kontaktovat firmy, které platby do SIPO zadávají (např. dodavatele energií, převést energie na sebe a na své SIPO a potom teprve zrušit původní SIPO.

Pošta SIPO nemůže zrušit, dokud do něj firmy zadávají platby.

doplněno 10.09.19 18:23:

Aknelko, já jsem SIPO na poště rušila. Řekli mi, že dokud tam někdo zadává platby, nemůže pošta SIPO zrušit. Proto radím to napřed vyřídit s těmi, kdo platby zadávají.

Myslím, že může. Když platbu nedostanou, tak ji začnou urgovat, ale zrušit SIPO může.

Ale pošta bude chtít potvrzení, na základě kterého SIPO maminky můžete zrušit vy - patrně to bude úmrtní list.

Taky jsem SIPO rušila, po mamince, když zemřela. Šla jsem tam s úmrtním listem a dodavatele jsem přepsané neměla. SIPO zrušili - jediný problém byl ten, že jsem tam musela jít 2x. Poprvé mě totiž paní za okýnkem seřvala, že jdu pozdě, že jsem tam měla být do konce měsíce - na to jsem jí odpověděla, že za to, kdy maminka zemřela, nemohu - a odešla jsem s pláčem pryč. Vyřídila jsem to až napodruhé a energie jsem přepsané na sebe určitě neměla.

Stalo se mi, že se zvedly poplatky a já měla nastavený nízký limit, na účtu SIPO byl nulový poplatek a já musela doplatit vše jinak. Pamatuju, že z toho byl docela poprask, protože v bance mě ujistili, že když si poplatek zvýším, tak se to strhne, a nestalo se, a hrozilo mi odpojení el + plynu.

Podle mě se pošta docela brání zrušit SIPO.

hodnocení

1x

Zajděte si na Českou poštu, podle mě SIPO zrušíte a založíte si svoje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak zrušit sipo
Otázky na téma zrušení sipo

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]