Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

První let a dovolená u moře

Od: hala odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, poletíme poprvé k moři a potřebuji odpovědi na pár otázek. Letíme do Bulharska. Kolegyně v práci nesměla mít opalovací krém ve spreji. Je tím myšleno klasický sprej pod tlakem? Mám opalovák s takovou tou pumpičkou, což je sprej. Jde jim tedy o ten pod tlakem? Velikost a váhu zavazadla mi podle stránek letiště sdělí cestovka. Nikde jsem tuto informaci nenašla. Na pláži mají lehátka a slunečníky za poplatek. Můžu mít svojí plážovou deku, kterou tam prostě fláknu? :) Mám se obávat pití nebalené vody? Pití tedy bude k dispozici v místě jídla. Možná otázky zní hloupě, ale radši se zeptám dopředu, než tam stát jak tele. Prý se jim moc komunikovat nechce. Díky :)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lmgify
hodnocení

2x

Omezení pro spreje je zřejmě jen pro příruční zavazadlo (s sebou do kabiny), ne pro obsah kufru.

Na váhu zavazadla se ptejte cestovky, od toho tam jsou a když to nikam nenapsali, tak asi chtějí zodpovědět tu samou otázku 200x. *bzum*

(Placená) lehátka a slunečníky jsou pro lidi, kteří chtějí být ve stínu a vlastní slunečník si nepřinesli, stejně tak když nemají svoje lehátko, prostěradlo nebo ručník a nechtějí sedět na písku.

Kvalitu vody v hotelu vám řekne zástupce cestovky v místě. Na pláž si berte natočenou vodu ve vlastní láhvi.

hodnocení

0x

Tohle vše vám řekne vaše cestovka.

hodnocení

0x
Váha zavazadel je zpravidla závislá na letecké společnosti a na letecké tride. Obecne vsak nesmí váha odbavovaneho zavazadla překročit 32 kg a přírucniho 8 kg. Správné info vám však poskytne jen cestovka. Ty spreje můžete mít,ale ne v přiručaku. Ty lehátka: nekde na pláži si je koupit " musíte " a jinde stačí deka. Jinak kdyz je písek rozpaleny tak na dece to není nic moc.
A v Bulharsku se pití nebalene vody bát nemusíte.

petan86*
hodnocení

0x

Opalovák s pumpičkou je ok v odbaveném zavazadle.Koukněte na stranky letecké společnosti, tam by měly být uvedené hmostnosti zavazadel. Deku si mužete flaknout klidně mimo prostor pro lehatka a slunečníky. Na každém letišti jsou informace na připadné další dotazy.

Vodu jsem nikdy neřešil, ale každý muže reagovat jinak, jistota je balená voda.

Jen ještě doplním. Pozor na powerbanky aj. elektrická zařizení obsahujici baterie. Ty musí mít pasažer sebou v přiručním.

hala
hodnocení

Děkuji za odpovědi. Mám teď jednorázově léky a budu si je muset ještě na pár dní vzít sebou, bude to problém? Popřípadě ještě sebou nějaké léky třeba na průjem.

Do letadla si můžete vzít jakékoliv množství léků předepsaných lékařem ,ale i volně prodejné. A ano leky na prujem doporučuji přibalit také, pro všechny případy. Brát můžete i sirupy,kapky atd ve více nez 100 ml balení, jen je lepší mít zprávu od lékaře.

hodnocení

0x

Na svou deku se můeš plácnout kde chceš, veliksot zavazadla bude v pokynech cestovky, zda je voda v hotelu pitná ti řekna růvodkyně, když si vás přebere v Bulharsku.

arfm
hodnocení

0x

Spray může být považovaný za zbraň, ten ne na palubu. Do odbavovaného zavazadla ano a tam dát co nejvíc věcí (váhu udá letecká společnost, zůstaňte na 14 kg). Plážová deka, různá plovátka, matračky - určitě povoleno, maximálně se odsuňte stranou od lehátek placených. I lze mít vlastní slunečník. S plážovým stanem může být problém, je rozměrově velký, ale: pro děti ukecat...;)

V Bulharsku a okolí bývala "mamájka", jako prevence sloužil třeba koňak, Becherovka a pod. Pak lze i tu balenou vodu pít skoro bez obav. Záleží na úrovni stravování.

Jako tele stát nemusíte, radím naučit se v místím jazyce pozdravit, poprosit a poděkovat, je to hned o něčem jiném. Bulharsko nemusí být ještě úplně angličtinářskou zemí (ENGLICKY jistě umíte). jazykove.fairlist.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]