Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

PENZIJNI PRIPOJISTENI - kde je nejlepší?

Od: lamicka* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, měla bych zájem o penzijní připojištění, nebo spoření, nevím přesně jak se to nazývá. Mám možnost příspěvku od zaměstnavatele a libovolnou možnost výběru, od koho. Snažila jsem se najít nějaké info na internetu, příliš se ale nevyznám. Může někdo poradit, kde je nejvýhodnější (např. výběr po 3 letech, bez nutnosti například 10 let, nebo kde nejsou nějak vysoké poplatky, při předč. výběru apod.) Děkuji moc!

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

karina*
hodnocení

0x

lamicko, já bych poradila Allianz. Jistě tady na poradně dostanete i další tipy a odkazy na web.

Allianz má dlouhodobě nejlepší roční zhodnocení. Podmínky pro PF jsou všude stejné, státní příspěvky vzhledem k výši vkladu také.Když budete penz.poj .rušit dřív než máte sjenáno ve smlouvě, přijdete o státní příspěvky, což je pro vás nevýhodné, takže bych to nerušila. Navíc vám zaměstnavatel chce přispívat, plaťte si tedy ze svého co nejmíň a vydržte 15 let.. Když budete chtít v průběhu doby penz. spoření změnit fond, téměř všude se už dnes platí sankce cca 800kč. K.

cyril*
hodnocení

0x

V první řadě bude nejlepší seznámit se se zákonem č.42/1994Sb. o penzijním připojištění. Tam se dozvíte nejlépe odpovědi na všechny dotazy k této problematice. Pokud i nadále budete mít zájem o spoření touto formou, pak nebude na škodu zvolit fond nejen podle jeho nejvyššího zhodnocení, ale i podle jeho stability a zajištěnosti (počet klientů a pod.). V žádném případě však spoření v penzijních fondech není na krátkodobé vklady.Výběr naspořených financí se státním příspěvkem je v podstatě možný po dovršení 60 let věku a minimálně 60 měsíců pravidelného spoření, pokud nepatřte do zvláštní skupiny klientů ( invalidní důchodci).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]