Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sama s dětmi, manžel se odstěhoval - peníze?

Od: martinavecerova* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,ráda bych znala odpověď na mou otázku.Manžel se od nás(mě a tří dětí-12,8 a 4 roky)odstěhoval,nejsme rozvedení.Mám nějakou možnost řešení finanční situace přes sociálku,mám nárok na nějaké příspěvky a pokud ano,kde mám požádat.Bydlíme v pronajatém bytě.Děkuji za odpověď

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vratimovka*
hodnocení

1x

Zajít si na sociálku, nárok jestli máte nebo ne Vám tam řeknou. Manžel by vám měl platit na děti.

jozka*
hodnocení

0x

Dobrý den.Řeším stejnou situaci jsem v rozvodovém řízení a jsem na mateřské a manžel mi na děti peníze dává jenže je to málo.Byla jsem na sociálce jestli můžu žádat aspon o přídavky?Pán mi řekl že žádat můžu,ale manžel i když nebydlí s námi bude stejně posuzován s námi,ale jde to i tak aby nebyl posuzován musíte se vy dva dohodnout a zajít na sociálku kde podepíšete dohodu o tom že vás budou posuzovat jako samoživitelku,pokud by s vámi manžel nešel může jej sociálka obeslat poštou ,aby se k nim dostavil.A na další sociální dávky nárok nemáte tak jako já a to až jim donesete pravomocné rozhodnutí od soudu že jste rozvedená.Možná vám dají nějakou jednorázovou částku,ale měsíčně nic protože nejste rozvedená.Držím pěstičky vím že to není jednoduché.

malenka53

Jsem také sama s dítětem studentem, nejsme rozvedeni a na sociálce jsem jen podepsala prohlášení, že spolu nežijeme a oni ho z posuzování vyloučili.

knopka*
hodnocení

0x

Taky tohle momentálně řeším,jsem v rozvodovém řízení a manžel se odstěhoval a nedává ani korunu :(,máš štěstí že alespon se odhlásil z bytu tak snad nějaký příspěvek na bydlení ale sociální příplatek dostává ten komu soud svěří děti do péče ale až rozsudek bude právomocný,takhle mi to řekla na sociálce.Do té doby nevím co budu dělat.Mám pouze rodičák a přídavky,dohromady 8700.

jozka*
hodnocení

0x

Všem Vám držím palečky a pěstičky a sobě taky,já mám rodičák 3800kč manžel mi dává na děti 4000kč a přídavky neberu.Takže to máme taky těžké.A jestli můžu poradit ohledně rozvodu,pokud to jen trochu půjde vemte si svého advokáta,já řeším i dluhy které nadělal manžel bez mého vědomí a jde se z toho vysekat,mám advokátku a stojí to za to v hodně věcech mi poradila a ještě poradí protože se snažím o rozvod domluvou,ale přes advokátku poněvadž se s manželem sami dva nedokážem domluvit.Holky držte se :) a hlavně se nebát ptát na všechno byt se vám to zdá hloupé.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]