Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit pupínků?

Od: bubla® odpovědí: 4 změna:
Zdravím,chtěl bych poradit jak se zbavit pupínků a teček na hrudníku.
Používám nyní kozí mléko a mast se solí z Černého moře.
Zkoušel jsem citadel i kortikoidů masti ale mé problémy to úplně nevyřešilo.
Poraďte prosím...

Jak se zbavit pupínků?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ewra
hodnocení

2x

Ahoj, nevím, kolik máš let, ale časem vše přejde. Můj přítel trpěl na stejné potíže po dobu střední školy do cca 26ti let. Snad hormony? Vem v úvahu hned několik věcí, které právě u přítele hráli roli, respektive jsme to vysledovali... Jednak ochlupení - častokrát jsem vyďoubla z tohodle boulíku zarostlý chlup, pomáhala masáž pravidelně pomocí kartáče na záda /s měkčím chlupem/, dále chlapíci se více potí a i mastí - dbej jednak na pečlivé mytí /žádné sprcháče, ale regulerní mýdlo, které odmastí, často záda člověk trošku odflinkne/, dbej na čisté prádlo a to nejen přes den, ale i v noci /pyžamo, povlečení/, pomáhá občas antibakteriální mýdlo Protex nebo masáž mořskou solí, ale opatrně, nepřehánět, pokožka musí mít svůj ochranný film. Dále strava - víc zeleniny, obecně vlákniny, dát do pořádku střeva, takže probiotika - acidofilní mléko, pravidelně se vyprazdnuj a nepij hovadiny a nejez např. slané chipsy a tydle slané a kořeněné voloviny. A pomáhá i pořádné pocení, takové to, jak z člověka leje, tedy třeba běh nebo sauna. No a pokud to musíš mačkat, dbej na čistotu, místo vypal např. Alpou nebo gelem s kyselinou salicylovou.

ewra

Jo a kortikoidy nebrat! Pomáhají přechodně, ale primárně jsou na jiné druhy např. dermatitid. A posléze pokožku zase spíše oslabují.

hodnocení

Je mi 21 a už to mám déle,následky popálenin,jedná se o hrudník nejvíce a částečně záda,občas mě to nutí mačkat a vymáčknu i chlup.
Sirné mýdlo si musím koupit.

liska5
hodnocení

2x

Taky bych se zaměřila na stravu. Omezila cukr, mléko a výrobky z něj, pokud možno i bílé pečivo. Nejedla uměliny a těžká jídla, sáčkové polévky, levné uzeniny, chipsy a colu.

Je třeba mít dostatek železa ve stravě / melasa, zelená petržel/, zinku /dýňová semena, cibule/ a vitaminu B / kvasnice, celozrnné peč./, jíst hodně zeleniny a mandle.

Ptejte se, jestli u Vás někde funguje dobrý výživový poradce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]