Nejste přihlášen/a.
Zdravím! Ráda, bych se vám, milým naslouchajícím, svěřila se svým trápením. Po všech zklamáních, jenž jsem prožila, si mě konečně našel milující a pozorný kluk, s nímž chodím na střední. Jsme spolu skutečně štastní, avšak je tu jedna nepříjemná věc- jeho bývalá dívka. Chodili spolu celý rok, přičemž, pořád ještě studuje na stejné škole. Děje se, že o ní můj přítel, často mluví, v tom smyslu, že se k němu nechovala pěkně a že jí koupil zlaté náušnice, za 3 tisíce korun. Nebo jsem mu jednoho dne řekla, jestli bychom někdy nešli do divadla, hned pověděl, že divadlo má spojené s Bárou a že tam spolu často chodili. To však není vše. Zkratka už o té dívce vím i to co ani nemusím. Mimoto, ačkoli už nejsou spolu, mu tento týden ve skole, vrátila přede mnou, v tašce jeho cennosti, kdyz byli jeste spolu - poháry a trenyrky. (A take mu dala baleni prezervativu.) Nevim, co si tim to devce dokazuje. Rekl mi, ze si ji nemam vsimmat, ze se k nemu nechovala vubec pekne, kdyz jeste byli spolu. Ale hlavní je, že mi vždy muj pritel nakonec poví, že je semnou nejstastnejsi a ze tak krasnou laskou jakou mame spolu ted, s ni nikdy neprozival. Vzdy se me snazi takhle utesit a kona vse abych se mela dobre, na rukách me doslova nosi. Nevim vsak, jak se vyporadat s temito zalezitostmi, co se jeho bývalé týká.
Moc Děkuji za odpovědi
Možná postačí, když mu na jeho řeči o bývalé odpovíte, že lepší bude, když o tom nebudete mluvit. Pokud to nepochopí z tohoto náznaku, že Vám to vadí, tak bude asi potřeba sis s ním o tom ve vhodné chvíli promluvit a nějak pohodovýn způsobem mu říct, že Vám to vadí. Rozhodně ale ne uraženecky nebo vyčítavě.
Zdravím. Píšete – nevím co si tím to děvče dokazuje...Spíše byste se měla zeptat svého přítele, co si dokazuje on, když Vám sděluje o své bývalé to, co ani poslouchat nechcete. Zdá se, že se přes ukončený vztah ještě nepřenesl a nevyrovnal se s ním. Nemá to v sobě uzavřené. Vám říká, že si jí nemáte všímat a přitom on sám o ní často mluví..Přitom musí vědět, že Vás to trápí a vadí Vám to. Pokud mu to nedochází, tak mu to řekněte! Ať mezi vás svoji minulost zkrátka netahá!
Přesně tak, všímat by si jí neměl ani on. Zachovat se pevně a mít to jako zásadu, že bývalá dívka je už minulost o které už není více třeba hovořit, prostě uzavřená kapitola. Ale patrně ještě není vyzrálý. Být tou nynější dívkou, upřímně a klidně mu povím, že si nepřeji, aby o ní hovořil, že ukončené vztahy patří minulosti a je třeba se podle toho chovat a měl by při případné další konfrontaci stát na straně své nové dívky.
Váš přítel je ještě nevyzrálý jinoch, který neví, že o bývalých vztazích se s novou přítelkyní nemluví.
Vy s tím můžete udělat dvě věci... Za prvé mu řeknete, že Vám to není příjemné a budete ráda, když se o ní před Vámi přestane zmiňovat. Za druhé, budete tyto informace pouštět jedním uchem tam a druhým ven.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.