Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trápení s bývalou přítelovou dívkou

Od: drc* odpovědí: 8 změna:

Zdravím! Ráda, bych se vám, milým naslouchajícím, svěřila se svým trápením. Po všech zklamáních, jenž jsem prožila, si mě konečně našel milující a pozorný kluk, s nímž chodím na střední. Jsme spolu skutečně štastní, avšak je tu jedna nepříjemná věc- jeho bývalá dívka. Chodili spolu celý rok, přičemž, pořád ještě studuje na stejné škole. Děje se, že o ní můj přítel, často mluví, v tom smyslu, že se k němu nechovala pěkně a že jí koupil zlaté náušnice, za 3 tisíce korun. Nebo jsem mu jednoho dne řekla, jestli bychom někdy nešli do divadla, hned pověděl, že divadlo má spojené s Bárou a že tam spolu často chodili. To však není vše. Zkratka už o té dívce vím i to co ani nemusím. Mimoto, ačkoli už nejsou spolu, mu tento týden ve skole, vrátila přede mnou, v tašce jeho cennosti, kdyz byli jeste spolu - poháry a trenyrky. (A take mu dala baleni prezervativu.) Nevim, co si tim to devce dokazuje. Rekl mi, ze si ji nemam vsimmat, ze se k nemu nechovala vubec pekne, kdyz jeste byli spolu. Ale hlavní je, že mi vždy muj pritel nakonec poví, že je semnou nejstastnejsi a ze tak krasnou laskou jakou mame spolu ted, s ni nikdy neprozival. Vzdy se me snazi takhle utesit a kona vse abych se mela dobre, na rukách me doslova nosi. Nevim vsak, jak se vyporadat s temito zalezitostmi, co se jeho bývalé týká.

Moc Děkuji za odpovědi

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Možná postačí, když mu na jeho řeči o bývalé odpovíte, že lepší bude, když o tom nebudete mluvit. Pokud to nepochopí z tohoto náznaku, že Vám to vadí, tak bude asi potřeba sis s ním o tom ve vhodné chvíli promluvit a nějak pohodovýn způsobem mu říct, že Vám to vadí. Rozhodně ale ne uraženecky nebo vyčítavě.

hodnocení

8x

Zdravím. Píšete – nevím co si tím to děvče dokazuje...Spíše byste se měla zeptat svého přítele, co si dokazuje on, když Vám sděluje o své bývalé to, co ani poslouchat nechcete. Zdá se, že se přes ukončený vztah ještě nepřenesl a nevyrovnal se s ním. Nemá to v sobě uzavřené. Vám říká, že si jí nemáte všímat a přitom on sám o ní často mluví..Přitom musí vědět, že Vás to trápí a vadí Vám to. Pokud mu to nedochází, tak mu to řekněte! Ať mezi vás svoji minulost zkrátka netahá!

ewra

Přesně tak, všímat by si jí neměl ani on. Zachovat se pevně a mít to jako zásadu, že bývalá dívka je už minulost o které už není více třeba hovořit, prostě uzavřená kapitola. Ale patrně ještě není vyzrálý. Být tou nynější dívkou, upřímně a klidně mu povím, že si nepřeji, aby o ní hovořil, že ukončené vztahy patří minulosti a je třeba se podle toho chovat a měl by při případné další konfrontaci stát na straně své nové dívky.

lidus*

Kapko kam chodíte na rozumy, opět máte pravdu*palec*.

hodnocení

4x

Váš přítel je ještě nevyzrálý jinoch, který neví, že o bývalých vztazích se s novou přítelkyní nemluví.

Vy s tím můžete udělat dvě věci... Za prvé mu řeknete, že Vám to není příjemné a budete ráda, když se o ní před Vámi přestane zmiňovat. Za druhé, budete tyto informace pouštět jedním uchem tam a druhým ven.

iz*
hodnocení

0x

A teď si představte, že úplně stejné trápení bude mít s Vaším chlapcem Vaše nástupkyně! Bude jí o Vás vyprávět i to, co ji nebude zajímat.

Podle mne to chce ráznější řešení než jen odmítnout o ní hovořit.

liska5
hodnocení

0x

Samozřejmě v klidu, ale důrazně, požádat, aby o ní nemluvil, že Vám to vadí.To se opravdu nedělá. Možná tím chce naivně ve Vás vyprovokovat žárlivost. Dívka má zřejmě trochu vztek, tak ho takovým dárkem chtěla rozhodit. Shodila se sama. Prostě lehce pubertální projevy.

kami*
hodnocení

0x
Možná, že když mluví muž o bývalé, chce tím říct, jaký vztah by si přál a jaké chování obecně, ho zraňuje. Takže já bych se ptala proč o ní potřebuje mluvit? Věci jsou někdy jiné, než se zdály být. Při bolestivém vztahu vzniká strach ze žen a zopakování vlastních chyb. Může to být prosba, Prosím, buď jiná, než ona. A omluva, Vždy jsem chtěl jen Tebe, hrozně jsem se tehdy spletl. Chtěl jsem jednu ženu na celý život.
Smíte mu říct, že Vás jeho bývalá nezajímá, a on si to může přeložit, že Vás nezajímá, co cítí, co hledá. Přitom ho strachu můžete zbavit ujišťováním, Věř mi, já jsem jiná a nezměním se.
Nosí Vás na rukách? Noste ho na rukách taky (svým citlivým přístupem).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]