Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zahnat bolest v krku hodně rychle

Od: klepi® odpovědí: 12 změna:

Ahoj, zadám o pomoc všechny zítra má kamarád svatbu, ha jsem dnes do 22 hodin v práci, dnes po obědě mě nějak začlo bolet v krku, polykání, zatím dobrý je na to orofar, ale potrebuju radu jak přežít svatbu s alespoň trochu zážitkem, pak už je to jedno, klidně budu 14 dni stonat, zajímají mě jak rady jak rychle zahnat bolest i jestli zítra se něčeho vyvarovat moc alkoholu málo alkoholu teple studené nápoje atd. Diky Vaclav

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

sůl v práci určitě máte, průběžně kloktejte slanou vodou

liska5
hodnocení

2x

Priessnitzův zábal: Studenou mokrou vyždímanou utěrku na krk,hlavně vpředu, přes ní menší ručník a to celé omotat šálou. Zabalené hrdlo se prokrví, a tím umožní lepší boj s bacilama. Toto funguje max. do hodiny, kdy se teplo "předá" do mokrého hadru. Pak sundat a krk zabalit suchou šálou. Opakovat zase ráno. Do krku spray z lékárny. B komplex a C vitamin po jídle. I nějaké tablety hořčíku, Ca a zinku. Tady hodně působí psychika. Hodně pij čisté vody, ale né ledové. Alkohol pij pokud možno méně, zejména opatrně s tvrdým alkoholem. Vysušuje. Dej si panadol nebo paralen a běž brzo spát. To dáš!

host
hodnocení

1x

Nejjednodušší je použít kloktadlo (čtyři nátria), nedráždit krk kouřením, alkoholem. Možná by stačilo vypláchnout si krk vincentkou, ale pokud na vás leze nějaké viroza, prostě proběhne.

Někdo vám bude radit hnědou americkou limonádu lékárníka Pembertona (nechci použít obchodní název, byla by to reklama), někdo teplý čaj s citronem, někdo čaj s medem, někdo zmrzlinu, pokusů je možné dělat dost, ale lepší je krk zbytečně nedráždit. Čaj je dobrý, tím se snad nic nezkazí. Jsou to jen laické rady, podobně jako budou i další od dalších rádců.

hodnocení

0x

Buďto uvařit černý čaj, med a do něj přidat velkou lžíci másla ( zabírá ) !
Nebo tzv. medvědí mléko = ohřát mléko a do něj med a panáka rumu ( zabírá ) !

regioj
hodnocení

0x

Přes noc zkuste zábal na krk. Šátek, na něj igelit a ve studené vodě namočený a vyždímaný látkový kapesník. A každopádně kloktat vodou se solí...to je pro mě naprostá záchrana při bolení v krku. Když s tím začneš hned na začátku, tak se to potom už nezhorší. Jinak na nachlazení (rýma, bolest v krku, ucpaný dutiny) je výborný Sinupret tablety...vzhledem k tomu, že očekáváš zítra takovou akci, tak bych kldině použila už dnes.

lipanek

Tento způsob určitě ne.

Podívejte se na liska5, která radí správně. Priessnitzův obklad působí maximálně /a máte ho i tak mít/ pouze 2 hodiny.

Takže tu hodinu až dvě.

Kloktat též solným roztokem už nyní v práci, jak tady rada již proběhla.

Případně, pokud byste měla doma, nebo od někoho JOX. Orální, hnědý sprej, sice nechutný, ale účinný.

Též jsou dobré šalvějové cucavé pastilky /bonbony/.

hodnocení

Jox mam v tašce vždy, a strikam si od te doby co jsem v práci, až přijdu večer domu tak dam ten obklad na krk, a po hodině paralen a zalehnu uvidím ráno

hodnocení

0x

Já nedám dopustit na šalvěj, nemáte-li sušenou, v lékárrně jsou k dostání kapky Florsamin, používám je na opary, na rány, na kloktání, na bolest zubu,

karel556*
hodnocení

0x

Já jsem si do rozprašovače od kapek do nosu nalil francovku - Alpu - a občas stříknout do krku, zatím mě to vždy pomohlo

lopata
07.09.19 14:21
hodnocení

0x
Slivovica

marco*
hodnocení

0x
Jednoducho, kloktat peroxidom vodika lekarskym a poctivo par krat denne. Nic rychlejsie na hrdlo neucinkuje.

zirafka
hodnocení

0x

Mě pomáhá Neoangin, buď spray přímo na mandle nebo kloktat roztokem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]