Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vykolejená z kolegy

Od: raholec2019* odpovědí: 29 změna:

Ahoj. Minulý týden jsem nastoupila do nového zaměstnání. Spolu se mnou přišlo ještě několik nováčků. Jedním z nich je kolega, o 3 roky mladší. Během minulého týdne jsme spolu strávili několik hodin uklízením dvora, šli jsme spolu zařídit obědy. Tento týden jsme šli na oběd ve stejnou dobu. Potkali jsme se na chodbě, tak se mě zeptal, jestli nepůjdu s ním. - asi sháněl doprovod. Těšila jsem se, že budeme sami a bohužel za námi šla kolegyně, který si sedla s námi ke stolu. Bavíme se o pracovních věcech, ale také jsme si povídali o běžných záležitostech. Je mi s tím dobře. Ke všemu má pěkné ruce a zadek. Dala bych si říct. Minule jsme si na chodbě koukali celkem dlouho do očí a ani jeden jsme neuhnul. Zřejmě nebudu ani jeho typ, možná má i přítelkyni. Bydlí sice ještě s rodiči, ale rád by si prý našel podnájem, Nechci se ztrapnit. Sedíme spolu ve sborovně spolu s dalšími asi 20 lidmi. Nerada bych, aby mě někdo prokoukl.. V práci se mi líbí a nerada bych o ni přišla. Ráda bych se s ním kamarádila i mimo práci.. Děkuji za rady:)

doplněno 06.09.19 14:34:

Nejsem přímo učitelka, takže moc dobře placená nejsem.. nicméně v práci se mi líbí.. už sem tam pracovala před 2,3 lety a byla jsem spokojená. Dnes jsem s ním šla na společnou hodinu. Na chodbě jsem se ho letmo dotkla, když tam nikdo nebyl.. Vím, že to není profesionální, ale využila jsem příležitost, když jsem mu ukazovala směr- on to tam jako nový nezná.. pak když mi řekl Andrejko bez s dětmi tam a tam, dojdu pro klíč.. byla jsem v sedmým nebi.. vím, že to vůbec nic neznamená, ale moc mě to potěšilo, že mi neřekl Andreo.. jako některé kolegyně a všichni chlapi kolegové.

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

michalverner
hodnocení

6x

Být to obráceně tak budou ženy křičet že se jedná o obtěžování se sexuálním podtextem které je potřeba ohlásit nadřízenému.Být to nadřízený šlo by o kampaň Me Too.

hodnocení

4x

Co je v domě, není pro mě. - To platí jak v rodině (rčení varující před incestem), tak i v práci. Pokud chcete mít dobré vztahy a trvalou práci, nesnažte se o vztah na pracovišti.

Občas sem někdo napíše, že se zrovna jemu zadařilo vztah mít, udržet nebo něco pozitivního - ale to jsou promile oproti vztahům, které zničili jak pracovní poměr, tak i budoucnost lidí.

doplněno 08.09.19 13:52:

Nemusí odmítat budoucího partnera, ale nedoporučuji pak zůstávat v jednom zaměstnání, pokud se potkávají v podstatě denně. Takže pokud jsou oba single a jsou si navzájem sympatičtí, ať do toho jdou - jen jeden z nich by měl změnit zaměstnání...

"Co je v domě, není pro mě. - To platí jak v rodině (rčení varující před incestem), tak i v práci. Pokud chcete mít dobré vztahy a trvalou práci, nesnažte se o vztah na pracovišti."

- jak jsem psala níže, ani já v zásadě moc nezastávám vztahy na pracovišti, ale opravdu je nutné brát to vždy až tak striktně? Takže když se v práci do někoho zamiluju a je to oboustranné, známe se dostatečně dlouho, rozumíme si a ani jeden z nás není zadaný, tak si mám říct "co je v domě, není pro mě" a jakékoli pokusy o partnerský vztah nekompromisně odmítat? To snad ne.

Přesně tak, Danko. Vždyť se podívejte na herce v muzikálech. Kolik se jich seznámilo na place... Například Vojtek, Kříž, Bárta aj. A vydrželo jim to. Kde se mají lidé seznamovat, když ne v práci? V seznamkach jsou většinou úchylové. Málokomu to vyjde.
A ještě jsou tak drzi, ti chlapi v seznamkach, že rovnou po pozdravu píšou o sexu, jestli žena polyká apod.

hodnocení

2x

Zdravím. On se Vás zeptal, jestli nepůjdete s ním..Příště se zeptejte, jestli on nepůjde s Vámi..Vzájemně se "oťukáte" a kdo ví..Pokud jsou sympatie oboustranné a není zadaný, nic Vám nebrání v tom, poznat se blíže a třeba vám to spolu vyjde..Jen se nebát komunikovat a dávat najevo svůj zájem. Třeba potřebuje jen dodat odvahu...

hodnocení

1x

Tak gratulujeme. A proč nám to sdělujete, takových příběhů je mraky.

Jsem ráda, že to paní sděluje, i když je takových příběhů mraků. :-D Někdo s podobnými zkušenostmi může reagovat a také žena.
homer

Nač vždy o ženě tak zhurta. Sděluje nám to proto, že potřebuje znát názor, radu nebo zkušenosti jiných.

Od toho tady ta poradna snad je.

iz*
hodnocení

1x

Máte představu, jak se v té sborovně budete před kolegy cítit, když "to nedopadne"?

doplněno 06.09.19 21:02:

Vztah ani "vztah" na pracovišti neutajíte, kolegové to poznají. Kromě toho můžete mluvit jenom za sebe > nemůžete si být jista, že něco "nenaznačí" on.

Najděte si radši někoho někde jinde.

raholec2019*
hodnocení

nikdy bych se v žadném případě nezminila ani nenaznacovala něco před kolegy.. snažim se ho nevšimat si před kolegy..

hodnocení

0x
Kolega je možná stydlín
Co vám teda brání udělat ten první krok a kolegu někde mimo práci oslovit svést ho a skočit snim do postele?
Pokud budete jen přemejšlet jak na to nebo čekat až to udělá on tak vám ho svede náká jiná

72mona3*
hodnocení

0x

Co vám brání se zeptat, jestli si někam nezajdete i po práci? Tak budete vědět, na čem jste. Chlapů s pěkným zadkem je pomálu :-D. M.

svatoslav
hodnocení

0x

Jasná zásada zni: rychle pryč od toho... pak se stejně rozejdete (to už tak bývá) a ty bys v té práci nemohla zůstat...

Važ si tak dobře pracené práce a raději žádné takové avantýry... taky jsem kantořil

kami*
hodnocení

0x
Právě kvůli harašení mi přijde, že je dnes ideální, když žena svůj zájem dá najevo, aby nedošlo k omylu. Ale na pracovišti bych skryla všechno, i dlouhé vzájemné pohledy do očí.. Kolegové by se později vedle vás mohli cítit trapně. Pak by proti vašemu vztahu měli výhrady.
V jeho poznámce o tom, že by si rád našel podnájem, já slyším dovětek ... Až si najdu partnerku. Teď v bytě nechci žít sám. Třeba tím něco řekl mezi řádky.
Já bych ke vhodné větě plácla, ... Nojo, ale co by na to řekla tvoje manželka, viď? Tak partnerka, myslím. A hned vím víc.
O kamarádství bych ho klidně požádala, (nebo jít na kafe, na procházku)..
lmgify

V jeho poznámce o tom, že by si rád našel podnájem, já slyším dovětek ... Až si najdu partnerku. Teď v bytě nechci žít sám.

Já slyším: "až začnu mít zajištěný pravidelný příjem a najdu něco, co si budu moci dovolit".

Nebo až našetřím svůj první milion.

lmgify
hodnocení

0x

Zřejmě nebudu ani jeho typ, možná má i přítelkyni.

Nebo si myslí, že je pro tebe moc mladý.

Nebo je stydlivý.

Nebo nepoznal tvůj zájem.

Nebo se nechce ztrapnit, jestli náhodou špatně vyčetl tvůj zájem.

Nebo ...

jardaa*
hodnocení

0x

Když chceš - užeň ho!

joudis*
hodnocení

0x

Ono se nadarmo neříká "Co je v domě, není pro mě", co když to časem neklapne, co dál? Ale zase zkusit se má všechno a chybama se člověk učí ...Stejně rozhodnutí at tak nebo tak, je jen na Vás. *nevi*

já opravdu neopisoval :D ...

liska5
hodnocení

0x

Vy jste zřejmě ve škole jako asistentka /?/. Jestli je to na jednom pracovišti a kolega je pohledný, čekejte časem od některých kolegyň pomluvy. A buďte připravená, že i starší žákyně budou mít téma.

raholec2019*
hodnocení

asi to zatím nechám být.. budu se těšit do práce.. bude to takhle nejlepší:)

raholec2019*
hodnocení

nevím, jestli je pohledný pro ostatní.. mnš se líbí.. žadný model:D

hodnocení

0x

Ani já v zásadě moc nezastávám vztahy na pracovišti. Znáte se týden a už jste z něj tak vykolejená - co o něm víte krom toho, že má hezké ruce a zadek? Třeba mu vůbec nejde o žádný vztah a chce si jen užít nezávazný sex... Tak aby mezi vámi třeba pak nedošlo k nějakému nedorozumění, že každý z vás od toho bude očekávat něco jiného. I láska a vášeň se může velmi rychle proměnit v něco úplně jiného a může to skončit různými naschvály, stalkováním apod. - dovedete si představit, že byste se s ním i v takové situaci přesto musela vídat na pracovišti?

raholec2019*
hodnocení

známe se 14 dní, ale to asi jedno:)

homer
hodnocení

0x

Dejte tomu čas. Počáteční seznámení s ním není špatné, je docela slibné. A i kdyby to nakonec byl jenom kamarád, co naděláte, on i kamarád má své hodnoty.

raholec2019*
hodnocení

však ano.. uvidime.. co se má stát to se stane

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]