Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rekvalifikace-uřad práce

Od: lukaschenkorado odpovědí: 7 změna:
Dobrý den ,chtěl bych se zeptat , v únoru jsem dokončil přes UP, rekvalifikační kurz , po dokončení kurzu jsem nemohl sehnat odpovídající zaměstnání, z důvodu že zaměstnavatel požadoval praxi,(na vícero místech),proto jsem odešel z UP na vlastní žádost ke konci února 2019 , od března jsem obzp, ale podnikání se nedaří , z důvodu nemoci ,nyní mám nastoupit na dlouhodobou PN,chtěl bych se registrovat na UP,ve smlouvě o rekvalifikaci se píše že pokud V dohodě o rekvalifikaci je stanovena povinnost, uhradit plně náklady rekvalifikace, pokud uchazeč nebo zájemce o rekvalifikaci bez vážných důvodů nedokončí rekvalifikaci nebo odmítne nastoupit do vhodného zaměstnání odpovídajícího nově získané kvalifikaci, má UP právo po mě požadovat zaplacení kurzu? Děkuji za odpověď, hezký den

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

0x

Trošku zmatečný dotaz. Jste OBZP nebo OSVČ?

lukaschenkorado
hodnocení

Omlouvám se mobil mi to napsal špatně jsem OBZP

iz*
hodnocení

0x

Kdybyste odmítl nastoupit do vhodného zaměstnání odpovídajícího nově získané kvalifikaci, mohl by ÚP požadovat úhradu kurzu.

Pokud Vás ale odmítli zaměstnavatelé kvůli nedostatku praxe, je to jiná situace.

Jestli jste rekvalifikaci dokončil v únoru a koncem února ukončil evidenci, mohl jste stihnout jen pár potenciálních zaměstnavatelů, nikoliv vícero.

Neodhadnu, jak ÚP vyhodnotí ukončení evidence na vlastní žádost po dokončení rekvalifikace > jestli to bude považovat za maření spolupráce, ... Ale myslím si, že v takovém případě už by se Vám ozvali.

Poznámka: OBZP je osoba bez zdanitelných příjmů, nepodnikající FO (fyzická osoba). Píšete, že se podnikání nedaří. Zpravidla podnikají OSVČ (osoby samostatně výdělečně činné)....

mak*
hodnocení

0x

Vy jste neodmítl nastoupit, Vás nechtěli, takže pokud je to jak píšete, tak nic platit nemusíte. Možná je to různé v různých místech, ale u nás Vám rekvalifikaci zaplatí pouze pokud už před kurzem máte zajištěné místo. Tedy máte papír od firmy, že jakmile budete mít kvalifikaci (třeba ŘP C), tak Vás přijmou.

lukaschenkorado
Dobrý den já jsem měl příslib zaměstnavatele ale než jsem kurz dokončil ,tak si našel jiného řidiče a teď momentálně je jeho firma v krachu a bude končit ,takže UP nemá právo po mě chtít peníze? A jakou ta smlouva má platnost? Nikde totiž není uvedeno do kdy ,přece když se na UP vrátím za 5let tak po mě UP nemůže chtít uhradit tu rekvalifikaci
mak*

Za to Vy nemůžete, že Vás zaměstnavatel nakonec nepřijmul, k tomu se zavázal on a on to nesplnil. Já si myslím, že Vy jste nic neporušil. Vy jste kurz dokončil a nastoupit jste neodmítnul.

lukaschenkorado
hodnocení

No jak říkám teď jsem 7 měsíců z UP , a kdybych tak přes zimu nastoupil , tak přece tím se ta smlouva ruší ne když jsem odešel a už tam nejsem ,přece když tam přijdu za rok nebo dva tak to po mě nemůžou chytit ,musí na to něco existovat

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]