Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podpora-nová práce-opět podpora?

Od: svatoslav odpovědí: 5 změna:

Zdravím, poradí někdo?

Z nároku 8 měsíců podpory v nez. jsem vyčerpal jen 7. Nyní nová práce. Kdybych v ní po třech měsících skončil, chápu dobře, že mi opět vzniká nárok na plnou podporu (s ohledem na věk je to 8 měsíců)? Díky...

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zdravím. Ano, pokud odpracujete alespoň 3 měsíce, budete mít nárok na výplatu podpory v nez. v celé délce. Ovšem pozor - pokud v zaměstnání skončíte sám a bez vážného důvodu, budete pobírat celou podpůrčí dobu jen 45%.

pet32
hodnocení

0x

Jestli jste nedobral celou podporu, tak 3 měsíce práce je málo, na celou novou podporu. Já jsem byla loni 2 měsíce a pak jsem nastoupila do práce. Ptala jsem se jak to je a na celou podporu jsem musela odpracovat 5 měsíců, kdybych ukončila zaměsnání dříve, doběhla by pouze stará podpora. Nepotřebovala jsem to, ale moje zkušenost, radím v práci ještě vydržet

iz*

Zdá se, že si to nepamatujete přesně > podívejte se na § 48 zákona o zaměstnanosti, který platí už řadu let.

pet32

Tak v listopadu mi to tvrdila paní na pracáku, pamatuji si to přesně. To, že někde pracují lidé, kteří tomu nerozumí, na věci nic nemění. Mně paní řekla, tohle.

iz*
hodnocení

0x

@KapkaNadeje odpovídá správně. Pokud Vám neuplynula celá podpůrčí doba, stačí Vám pro vznik nároku na novou podpůrčí dobu získat zaměstnáním nebo podnikáním další tři měsíce důchodového pojištění. Kdyby uplynula celá podpůrčí doba, potřeboval byste šest (nikoliv pět) měsíců důchodového pojištění.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]