Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Soused bije psa

Od: marketaaa odpovědí: 6 změna:
Dobrý večer, teď jsem viděla opakovaně z okna jak soused bije psa tím stylem, že si ho vezme do ruky a pěsti ho bije do hlavy a pak ho tahá za kůži a drží nad zemí. Když jsem šla kolem, z jeho oken opět řev a slyším jak šíleně pes knuci. Ráda šla slyšet až ven. Sem tak naštvaná! A teď si koupil dalšího a já nemám nervy se na toho ubozaka dívat. Kam to mám jít nahlásit, nevíte?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

2x
Na policii nebo na krajskou veterinarni stanici. Ale bylo by dobre mit nejaky dukaz, jinak se ho tak akorat prijedou zeptat, on to popre a priste uz mu nic nedokazete, protoze to bude delat nekde skryte. Pokud mate moznost, natocte to. Osobne bych mu dal pri prvni prilezitosti pres hubu, ale k tomu vas rozhodne nenavadim.

hodnocení

2x

Rádci mají pravdu, ale bohužel nic ohlášením nezmůžete, vždyť se podívejte, jak jsou média plná týraných ps a téměř nic se neděje. Já sama jsem před lety ohlásila jednoho souseda a trvalo doslova půl roku ne mu ho odebrali. Byl vyhublý, samý výkal a pak stejně umřel. Naši zákonádárci mají bohužel jiné priority, např. se starat o seniory a dá jim do řidičáku povolení, kudy smějí jezdit

hodnocení

1x

Státní/městská policie, městský úřad, příslušné pracoviště Státní veterinární správy - doložit pokud možno důkazy, aby se to neobrátilo proti vám.

zor
hodnocení

0x

Než se na někoho obrátíte, měla by jste sehnat i další svědky. Určitě to slyší i nejbližší sousedé a tím více by se mohlo tomu týranému pejskovi pomoci. Dohodněte se s nimi, že to půjdete nahlásit a a oni aby byli připravení to případně dosvědčit.

romanaaa
Hlavně něco dělejte , co nejdřív hned zítra nejlépe chudák pes ,být tam já tak na toho šmejda s někým vlitnu cotoje za hovado ,vylejvat si to na psovi co nic nezmůže. Takový lidí mam nejradši...šmejd,oohrozte mu a nebo to nahrejte příště nenápadně a pak volejte policii než z toho psa nic nezbude čekat se nesmí když víte co mu dělá..

vasek*
hodnocení

0x

Dobrý den, vážená Markeeto,

máte následující možnosti.

Občané mohou podávat, nejlépe písemnou formou, oznámení a podněty k šetření případů na ochranu zvířat proti týrání

*příslušnému obecnímu úřadu,

*krajské veterinární správě (resp. příslušnému veterinárnímu inspektorátu v bývalých okresních městech apod.),

*policii ČR,

*státnímu zastupitelství.

Já bych to nejdřív zkusil asi u toho obecního úřadu oznámit a nezlepší-li se jeho hulvátsví, tak pak bych to ohlásil na inspektorát veterinární správy. No a pokud ani tak se nezalekne, pak už zbývá jediné. Do třetice to tedy můžete ohlásit Policii ČR.

S pozdravem

VAšek

Co to je, panebože, za kreténa. Já si dovedu představit, že ho zmrská novinami nebo proutkem. Brácha sice taky jednou naše psa nesl na vzdálenost asi 3 m za kožich, ale udělal to jen jednou v životě. My naši Fifinku nebijeme.A to že to hovado ho mlátí do hlavy, čímž psa de fakto může klidně zabít je trestuhodné. Já bych ho chtěl vidět ubožáka, jak by se tvářil, kdyby jej konstantně pěstmi mlátil do hlavy třeba boxer Kličko. A to je úplně stejný případ, nebot pes se neumí bránit jeho úderům a stejně jako on by se neubránil Kličkovým ranám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]