Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zarostly nehet

Od: 89sd odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

jak doma nějak odstranit zarostly nehet aby neteklo moc krve? Bolet to muze jak chce.

Diky.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kami*
hodnocení

5x
Vlezla jsem do ordinace chirurgie. Říkám, doktorovi, že mám jen dotaz. Takhle zarostlý nehet. Vysvětloval. Zarostlé nehty se dnes netrhají. Tvar nehtů je daný již v kořeni nehtů dedičně, takže jeho tvar zůstane i u nového nehtu. Špatným stříháním jste nemohla ze stejného důvodu nic pokazit. Můžeme na vaše přání odříznout tenhle kožní val, záhyb u boků nehtu. Ale může se utvořit znovu, stejný. Kdybych měl tyhle nehty, stříhal bych je rovně, nechal vyrůst delší, ať nevrůstají do kůže a kožní val rukou krémem urovnával. Nenechal si řezat kůži.

hodnocení

1x

Podívejte se zde.

Můžete se taky objednat k pedikérce, nehty Vám ošetří, napoprvé to zřejmě nebude nic moc, ale při pravidelné péči budete v pořádku.

vilik*
hodnocení

0x
Asi kleštěmi a prudce trhnout. A pak rychle zavázat.
Ale rozumný člověk jde k doktorovi, na chirurgii, a tam mu za 10 minut pomůžou včetně použití vhodného lokálního znecitlivění.
89sd
hodnocení

Rozumný člověk má možná plná práva a může tam jít.

vilik*
Asi ano, jestli jste nesprávný, musíte mít asi také doprovod opatrovníka.
Jiný právní důvod mi není znám.
Ledaže byste neplatil pojištění, což tedy může mít i horší následky než zarostlý nehet, ale asi i tak by vás třeba na pohotovosti nějak ošetřili.
Už se těším na vaši příští otázku, jak si v domácích podmínkách pomocí sady dětský lékař a jehelníčku odoperovat slepé střevo.

@89sd Tím chcete říct, že jste člověk nerozumný, nebo že nemáte plná práva?

Pokud to druhé, tak proč a jaké právo je Vám upíráno.

@vilik Těch deset minut jste poněkud poddimenzoval. Když mi to dělali pár let zpět, tak se těch deset minut (jestli ne víc) čekalo, než zabere umrtvující injekce. ;)

vilik*
10 i se zákrokem. Věda se vyvíjí.
pepkos
@gotrekzagary Byl jsem s timto problemem u chirurga asi 3x cca pred 3 lety. Za 10 minut stihl vystrihnout a osetrit zarostly nehet vcetne lekarske zpravy. Je to opravdu rychlovka.

@pepkos Já byl asi před pěti lety a probíhalo to jak jsem popsal... pod půlhodinu to určitě nebylo.

hodnocení

0x

@89sd - Rozumný člověk má možná plná práva a může tam jít.
Máte-li omezenou svéprávnost, můžete i tak jít k lékaři a nechat se ošetřit:

Z. č. 372/2011 Sb. o zdravotních službách

§ 35

(1) Při poskytování zdravotních služeb nezletilému pacientovi je třeba zjistit jeho názor na poskytnutí zamýšlených zdravotních služeb, jestliže je to přiměřené rozumové a volní vyspělosti jeho věku. Tento názor musí být zohledněn jako faktor, jehož závažnost narůstá úměrně s věkem a stupněm rozumové a volní vyspělosti nezletilého pacienta. Pro vyslovení souhlasu s poskytnutím zdravotních služeb nezletilému pacientovi se použijí právní předpisy upravující svéprávnost fyzických osob s tím, že nezletilému pacientovi lze zamýšlené zdravotní služby poskytnout na základě jeho souhlasu, jestliže je provedení takového úkonu přiměřené jeho rozumové a volní vyspělosti odpovídající jeho věku. Tím není dotčena možnost poskytování zdravotních služeb bez souhlasu.

(4) Jde-li o pacienta s omezenou svéprávností, odstavce 1 až 3 se použijí obdobně s tím, že věk pacienta se nezohledňuje.

hodnocení

0x

Mohu doporučit ošetření laserem, při kterém se část lůžka nehtu, ze které vyrůstá problémová část nehtu odstraní.
Manželka byla 3x na klasické chirdě a neustále se to vracelo.
Byli jsme v Olomouci https://www.llc.cz/

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma zarostlý nehet

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]