Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám příjemný "problém". Nevím kam uložit cca 400 000,-, aby to bylo výhodné a bezpečné. Peníze jsou určené dětem, a budou jim předány (budou s nimi moct zacházet) odhadem za 5-10 let.
Díky za rady.
vyhodne to nebude asi nikde, bezpecne jedine ve znamych bankach ktere uz funguji nejakou dobu, tam jsou vklady pojisteny ze zakona na neco pres 2 miliony,
kampelicky, podnikani atd asi nema cenu resit, nejak nechapu proc by mel nekdo se 400 tisicema zacit podnikat kdyz ma svoji praci, proste chce odlozit detem a ne to mnozit a hlavne mit starosti a velke riziko ze podnikani nevyjde
takze si vybrat nejakou banku, nekteri lide chteji aby mela pobocku nekde pobliz domova, jinym staci jen internetbanking a tam pak resit dal, zjistit kolik procent daji na sumu 400 000,- a za jakych podminek, nekteri maji v podminkach takove blbosti jako x plateb kartou mesicne, minimalni obraty na uctu atd
Existuje takový trojúhelník: v jednom vrcholu je bezpečnost investice (vkladu), ve druhém výše úroků (zisku) a ve třetím likvidita (rychlost, s jakou je možné získat hotovost). Vždy lze zajistit pouze dva vrcholy trojúhelníka. Mám-li bezpečný vklad a vysoký úrok, je s tím spojená nízká likvidita. Mám-li vysokou likviditu a peníze bezpečně uloženy, zisk je malý. Chci-li vysoký úrok i likviditu, pak peníze nejsou v bezpečí. Každý si může vybrat.
Moneta už tuším ten úrok 2% na spořicím účtu nedává Teď jsem se dívala, že mají spořák s úroekm 1,2%.
Aha, tak to je asi už jenom pro vás, co to máte založeno v době, kdy to inzerovali. Teď se na jejich stránkách dívám, že na spořicím účtu nabízí 1,2%: Po účtu s 2% úrokem na webu není ani památka.
Zkuste podnikání. Třeba zpočátku v menší částce a pak to můžete dále rozvinout. Stačí mít dobrý nápad nebo vymyslet něco nového. Pokud bych se měl rozhodnout, vytvořil bych eshop s nějakým zbožím, které spojuje jednu myšlenku. Na netu jsou eshopy s draky, s balónky, vděčné téma jsou dětské společenské hry nebo karty (ale těch eshopů už bude asi více). Můžete si udělat eshop třeba jen na karty - hrací, věštecké, sběratelské... Jednoduchý eshop nestojí hodně a ani počáteční investice do zboží nemusí být vysoká. Karety uvádím jen jako příklad, můžete popřemýšlet i o něčem jiném. A když se Vám bude dařit, pak můžete postupně investovat další částky z uvedených 400 000,-.
Na běžném účtu jsou úroky nula nic a u některých bank se Vám může stát, že díky poplatkům Vám bude peněz naopak ubývat a jakákoliv investice je riziko. Obvykle čím větši slibují úroky, tím větší je riziko (kampeličkáři by mohli vyprávět). Nejjistější je nechat si peníze doma na hotovosti, nic nezískáte, ale ani neztratíte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.