Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odvolací lhůta, poplatek za soudního znalce.

Od: kacen odpovědí: 1 změna:

Dobrý den.
Soudila jsem se s prarodiči mého syna. S tímto vznikl soudu výdaj za vypracování znaleckého posudku. Soud po mě požaduje zaplatit polovinu za tento posudek. Chtěla bych se proti tomuto odvolat a požádat o prominutí tohoto poplatku, jenže jsem se před soudem vzdala práva na odvolání. Myslela jsem si, že se to bude týkat toho jak soud rozhodl o té úpravě a né o tom, že jsem povinna platit. Mám ještě možnost s tímto něco dělat? Děkuji

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

1x

Jestli ještě běží odvolací lhůta, můžete se odvolat např. k výši úhrady za vypracování znaleckého posudku. Ovšem jestli je to částka přiměřená a obvyklá, tak se domnívám, že budete muset svou část úhrady zaplatit. Soud může prominout soudní poplatky. Ale náklady řízení požaduje uhradit od zůčastněných stran a nebo toho, kdo soudní řízení prohrál. Viz dále: *klik*

potrebujipravnika.cz/...

V ý p i s :

V zásadě platí účastník řízení ty náklady řízení, které vznikají jemu osobně a jeho zástupci, a to i v případě, že byl osvobozen od placení soudního poplatku. Povinnost hradit náklady, které byly vynaloženy někým jiným než účastníkem zpravidla protistranou nebo státem, ukládá soud na konci řízení podle úspěchu ve věci a podle zavinění. Povinnost hradit náklady řízení má tedy strana, která v řízení neuspěla a strana nebo další osoby, v důsledku jejichž zavinění nebo v důsledku náhody, která se jim přihodila, náklady vznikly.

doplněno 05.03.10 14:55:

Takže odvolání není možné, protože jste se práva odvolání předem vzdala.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]