Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest levé kyčle

Od: katka1* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, asi před 2 roky jsem mela nehodu,srazilo me auto na prechode, a skoro od te doby mám problémy s levou kyčlí strašně me bolí když lezim a vstanu tak kulham,bolí to. Když chodim bolí to taky i v sede pak nemuzu skoro vstat a to mi je 20 let.V patek jsem byla s kamarádkou běhat ale na zpátky jsem nemohla skoro ani chodit tak jsem jela do nemocnice tam me pan doktor vyšetřil dal mi injekci a říkal at jsi zajdu za paní obvodní doktorkou a at mi vypíše papír na rengen,dneska jsem tam šla a paní doktorka mi nic nevypsala a řekla ze mám skriply nerv a ze mam chodit na injekce,ale já bych stejnako byla klidnější kdybych mela vyšetření rengenu, proto nevím zda mam jít zpátky do nemocnice na vyšetření nebo ne.Děkuji za rady.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x
Jděte za ortopedem.
I ve 20 letech můžete mít kyčelní kloub v háji.
Jestli vaše lékařka tvrdí, že máte 2 roky skřípnutý nerv, tak to aby asi vrátila diplom.

ano, to je dobrá odpověď; jen k tomu bohužel musím přidat varování, abyste se připravila na fantasticky dlouhou objednací lhůtu (nedivil bych se mnoha měsícům - aspoň v Praze to tak asi je (čerstvá zkušenost z jiného oboru - objednací doba půl až třičtvrtě roku...), i když před několika lety byla v Praze ortopedie tak za 14 dní, třeba se to ještě nezhoršilo)), no, nenechte se odradit, lepší za pár měsíců (kdy ani nevíte, co zrovna bude, ale to už by snad šlo v případě velký překážky přeložit na brzkej jinej termín) než se neobjednat vůbec (doporučení od obvoďáka nepotřebujete, a kdybyste ho měla, nijak si tím objednací lhůtu nezkrátíte); další možnost je si zacvakat bližší prohlídku na soukromý klinice...
samozřejmě by bylo dobrý si zkusit zjistit, jestli nějakej ortoped (klinika) má dobrou pověst z hlediska řešení problémů, i když takový reference nemusej bejt vždycky adekvátní a vůbec jsou relativní

a tady máte pár webů (teď jsem nezjišťoval, jestli jsou aktuální, možná je mám nastavený už na Prahu, ale to si překliknete)
( vzp.cz/... odkazy na min. vše smluv.zaříz.- viz níže, i dalš.)
nrpzs.uzis.cz/... Národní registr poskyt.zdrav.služ.
nrpzs.uzis.cz/... dtto vyhled. zde (seznam je řazený po PSČ, vpravo rozklik.)
mzcr.cz/... pdf seznamy (dá se hledat dle adresy)

(( tady i zubaři, když už to sem dávám
dent.cz/... zubaři
( dent.cz/... dtto pohotovost)
media.vzpstatic.cz/... zubaři smluvní VZP ))

hodnocení

4x
Nemyslím že běhání je nejlepší sport pro kyčelní kloub.
Pokud Vás doktorka odmítá poslat na rentgen, zkuste to přes pohotovost v nemocnici.

hodnocení

2x

Já si myslím, že byste měla zajít za ortopedem a pokusit se k němu dostat bez doporučení. *zmateny*

liska5
hodnocení

2x

Zjistěte si, který ortoped ve vašem okolí má dobré reference a objednejte se k němu. Doporučení obvoďáka mít nemusíš. Za této situace je třeba kyčel pravidelně kontrolovat. Měl by zrentgenovat a poslat případně na rehabilitaci. Běh určtě ne! To raději jízdu na kole. Ta klouby šetří. Sedlo kola nese hodně tělesné váhy a na klouby nejsou nárazy každého doskoku / dokroku. A kolo ještě s nastaveným lehkým převodem. Taky plavání je vhodné, noha nic nenese, uvolní se v kloubech. Jen voda nesmí být studená.

Podle toho, jak reaguje obvoďačka, on to taky nemusí být přímo kyčelní kloub, ale bolest se tam šíří ze sakroiliakálního spojení. To je pevné, ale pružné kloubní spojení kosti pánevní s křížovou.Tam se to často při úrazech pohne a úraz se časem může připomínat blokama v těch místech a to také bolí až do kyčle. Jako napotvoru v těch místech z křížové kosti vychází sedací nerv / ischiadicus/ a ten je známý svou bolestí, zejména, když ho nachladíš nebo mamůžeš prací či sportem. Udržuj tedy pánev v teple.

Nebo sama můžeš jít na oddělení rehabilitace. Tam je lékař, který Tě prozkoumá podrobně, pozná často od pohledu, kde je chyba a doporučí nějaké procedury. Třeba elektroléčbu a cvičení.

katka1*
hodnocení

Dobrý den ano byla jsem na ortopedii a napsal mi zadanku na rehabilitace, včera jsem tam byla a včera me to bolelo vice už i když jsem ležela, za 3 týdny mám jít na kontrolu,pokud se to zhorší i dřív,nemám to namahat,mám používat berle, dnes jsem chtěla jít do prace ale strašně to bolí když chodim,tak asi pozadam o neschopenku a to musím asi za obvodackou ze? Děkuji za odpověď.

hodnocení

0x

Řešila jste to nějak ty dva roky? Tohle totiž není normální. A taky není normální, že když Vás srazí auto, tak nejdete k lékaři hned. Řekla jste jí vůbec, že to máte dva roky a je to po nehodě?

katka1*
hodnocení

Ano byla jsem v nemocnici když me srazilo auto, ale bohužel kyčle se projevily později ne hned na místě.
katka1*
hodnocení

Z místa nehody me dovážela sanitka takže do nemocnice jsem jela hned a moje paní doktorka ví ze jsem měla nehodu

lipanek
hodnocení

0x

Byla jsem poprvé na orthopedii a a poukaz na vyšetření po mě chtěli. Při dalším již ne.

A jak zde již píší, určitě neběhat.

Základ je udělat nový rentgen. Kdy jste ho měla naposled? Teprve s novým snímkem bych řešila co s tím. I mladému člověku se může kloubní chrupavka zničit. A k tomu ta nehoda.

V rehabilitaci bych potom zkusila najít /ale až s papíry z ort. v ruce/ pracovníka, který používá Dornovu metodu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]