Nejste přihlášen/a.
Zajděte s mámou k lékaři. Možná se jedná o nějaký zdravotní problém a bude to chtít podrobnější vyšetření a třeba léčit. Nemocní lidé dělají často podivné věci. Já Vás chápu, ale přece jen je to Vaše máma...Třeba za to opravdu nemůže. Do hlavy nikomu nevidíte.
Matka je na druhé lidi neuvěřiteleně milá, tzv. milius. Doktorce by to vše vylíčila tak, že by se to obrátilo proti mě, že jí slovně napadám a nadávám, protože se to nedá vydržet často. Ona je tak nějak zvláštně vtíravá i vůči mě nebo sourozencům, ale nikdo o to nestojí. Bratr musel celý pozemek osázet živým plotem a rašlovými sítěmi stínícími, často chodila a pozorovala, co se děje u něho atd.
Pokud to půjde,tak ji vemte k psychiatrovi a nechte ji vyšetřit na demenci a Alzheimerovy choroby.Já vím,ale tyto testy jsou přece jenom dokonalejší a lepší než u psychologa.Přehrabávání popelnic od kondomů a jiného odpadu - natočit na kameru.Nahrávat rozhovory.Dát poště zákaz vaše dopisy dávat někomu jinému než vám- udělat si POBox.Nebo se odstěhovat a hotovo.To,že ještě v 47-ti letech bydlíte u maminky jaksi nechápu,ale je to vaše věc.Vaší mamce je asi tak kolem sedmdesáti/osmdesáti a tyhle starý lidi nepředěláte.
Nevím co mám dělat, v rodině nemám žádné zastání, spíše naopak. Sourozenci s vidinou odkázání majetku, matce přitakají, nebydlí s ní a je jim to jedno. Vlastně jeden se s matkou vůbec nestýká, ač bydlí kilometr, pletla se mu do života až přispěla k rozvodu. Druhý ji párkát musel vyhodit, ale ted se s ním stýká. Otec "je rád že je rád" a přitakává, protože už moc nechodí a dříve se s matkou každý den hned ráno hádal, každý den hned ráno hádka, v důchodu. S matkou se nadá, nedá tzv. vyjít po dobrém. Cokoliv udělám je špatně, sedne kouká jak makám na zahradě a pokřikuje, nebo dojde s hráběma a doslova pod nohama mě nima šermuje, při kácení a řezání atd. Případně vypustí hejno slepic, aby zdevastovali zahradu než přijdu domů. Kdo nezažil, neuvěří.
Moc to nechápu. Vám je 47 let, dle vašeho popisu je matka velmi čilá, proč tedy s matkou žijete v jedné domácnosti a nežijete si svůj život ve svém samostatném bytě.
Tak se na rok odstěhujte a budou se dít zázraky. Garzonka vám stačí a ve svém věku nějakou rezervu na nájem máte taky.
Jak se tedy dostává do vašeho bytu, že vám prohrabává odpadkový koš? Vždyť jí do bytu nemusíte pouštět, nebo má klíč? V tom koši hledá co? A také máte svou vlastní schránku na poštu, do schránky se dostane jak, že vám bere vaše dopisy. A doporučený dopis přebírat nemůže a jestli ano, tak se domluvte s pošťačkou, že si nepřejete, aby jí vaši důležitou poštu přebírala vaše matka..
Odpadkový koš=odpadkový pytel či jeho obsah ve společné popelnici, byt mám zamčený, jinak bych za čas zjistil, že něco zmizelo a něco je uklizeno, že už to nikdy nenajdu, někde. Už se mě přesto zkoušela do bytu dostat sadami klíčů, nemám fabku. A třídí špatně, už jsem jí to klidně říkal, ale moc to nepomůže. Umanula si že bude plnit popelnici na tříděný odpad at to stojí co to stojí, když je u obce obstarala. Popelnici na bioodpad (na venkově zcela zbytečnou-máme kompost) úmyslně a zbytečně plní trávou, tráva samozřejmě hnije a doslova teče než bio jednou za měsíc vyvezou, pak tu popelnici plastovou zevnitř umejvá, neuvěřitelné. Dokonce si vymyslela, že kdo neplní popelnici na bio, tak za ní bude muset platit atd...
Vaše matka mě pravděpodobně nějakou úzkostnou poruchu. Co se týká zadržených dopisů, je možné to řešit žádostí (u české pošty) o odnos dopisů na poštu (ukládání dopisů na poště) , kde si je můžete vyzvednout. Myslím si, že maximální doba, na kterou je možné zažádat, je rok a pak je potřeba žádost obnovit. Popř. je možné si zařídit P.O. BOX. ro kontrolu, zda jsou dopisy opravdu ukládány na poště (ne na každé poště je pořádek ) je možné si sám sobě zaslat občas "kontrolní dopis" . Prohledávání Vašich odpadků je možné zamezit tak, že pytel s odpadky dáte do auta a vyhodíte ho např. do popelnice na nějakém sídlišti.
Já bych to shrnula.
Matka vám leze na nervy a je zvyklá žít v RD, vy jí nezměníte. Vy matce taktéž lezete na nervy, jste zvyklý žít v RD a nehodláte nic měnit. Jak dál? Tak si lezte na nervy do konce života, je to vaše volba.
Odstěhováním se třeba na čas do nájmu i do "králíčárny" donutí máti zapřemýšlet. Vy byste se pohodlně vyspal, nic by vás nerozčilovalo. Není to prýma představa? Domů byste chodil jen občas vyzvednou poštu, zalít květiny a s úsměvem pozdravit máti. Po této době si teprve s máti můžete stanovit pravidla soužití a vrátit se.
Ale na to jste moc pohodlný něco řešit, takže se trapte navzájem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.