Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyhodit osobu z domu?

Od: shox* odpovědí: 11 změna:
Dobrý den, můj strýc bydlí se svou přítelkyní v domě u mé babičky, která tam ale jeho přítelkyni nechce. Ona je zlá, nepořádná, prolhaná, falešná. Babička už na to nemá, a nemají ani na to má mamka s jejími sestrami. Ona má 2 dcery, které jsou na babičku drzé a dělají si z ní jen srandu. Se strejdou má pak ještě společně syna. Strejda ji už nemá rád a chce, aby se odstěhovala a chtějí to i babička a má mamka s tetami. Několikrát už tam byla policie, protože si vymýšlí různé blbosti. Můj děda před měsícem zemřel. On ji nesnášel a psychicky se kvůli ní trápil, je to i její vina, že zemřel, má na tom svou vinu. Tím pádem mamka se sestrami mají v domě svůj podíl. A otázka zní, jestli ji můžou vyhodit. Ona tam žádnou nájemní smlouvu nemá, jen trvalý pobyt. Policie řekla, že to nejde, ale socialka a policie co tam byla dříve tvrdili opak. Tak prosíme o radu. Třeba někdo řešil podobný problém. Děkujeme moc

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Ty nesmysly tady! Trvalý pobyt nezakládá právo bydlení ale pouze nájemní smlouva, takže už zítra tam nemá co dělat! Trvalý pobyt může mít od zítřka na adrese obecního úřadu jako tisíce jiných lidí /a taky, samozřejmě, na úřadě nebude bydlet/. Prostě, okamžitě vystěhovat, je ve vašem domě prakticky jen na návštěvě! Viz google: trvalý pobyt, právo bydlení, právo z nájemní smlouvy apod.

lipanek
hodnocení

1x

Pokud někdo u někoho bydlí a vztah skončil, tak by se mělo stanovit jakou místnost bude obývat, co bude používat, jakou plochu a z toho vyměřit nájem, plus peníze za služby. Jako cizí člověk, žádné společné sdílení televize a obývacího pokoje. Každý bude mít svoje soukromí.

A protože dům má více vlastníků, každý vlastník si může obsadit svoji místnost a připravovat si je, že je budou potřebovat a brzy se nastěhují. Pro bývalou přítelkyni s dcerami by pak mohla připadnout nějaká menší místnost. Všichni majitelé musí odsouhlasit rozdělení domu, komu co připadne. Každá teta, matka, babička si vezme k užívání svůj pokoj.

Pokud jsou v domě sklepy, jeden sklep vyčlenit na prádelnu pro nájemníky /přívod vody a odpadu/ ve smlouvě již neuvádět vybavení /pračka již bude na náklady bývalé přítelkyně, případně pračku starou, vířivou, žádnou automatickou. Také by šlo pračku neopravovat a babičce a strejdovi vozit prádlo vyprat k vám domů. Pokud nikde není psáno, že je pračka povinná ...tak asi nemusí být. Kuchyň a koupelna bude každá rodina mít k užití v určitý čas. V lednici mít přidělené přihrádky.

Vy jste domácí a Vy si určujete pravidla. To znamená nabídnout pouze základní služby a vymezené místo. Případně vše zabezpečit /zámek, mříže/ jakoby jste tam měli cizí, neznámé osoby, které platí jako v hotelu. Trošku jim znepříjemnit život.

Bydlení je drahé, a dámy to samozřejmě ví, tak se budou bránit někam stěhovat, kde bude bydlení drahé, ale pokud jim to bydlení osekáte /žádná zahrada, balkón k užívání/, tak třeba se poohlídnou po ,,lepším,,.

hodnocení

1x
Co na to jit jinak?
Platí ta osoba nájem? Pokud ne okamžitě ho po ní vyžadovat i zpětně a klidně jí i žalovat
Pokud ano najem jí patřičně zvedat
A začal bych se aktivně zajímat jak jí zrušit trvalej pobyt
Prostě de o to aby ste si všichni co vám to patří domluvili a začali jednat
Osobně bych jí oznámil že má měsíc na to se odstěhovat poté výměna zámkú a at se holčina stará
Mimochodem vidět jak je někdo sprostej na mou babičku tak dostane po hubě

jardaa*
hodnocení

0x

Vypudit, kšc, kšc. Vyhodit opravdu nejde.
Oprávněná osoba navrhne ve správním řízení ukončení trvalého pobytu a pak jednat dále. Na obci, webu bude formulář. Nejlépe pak za právníkem, ať neuděláte blbost. Ono to není zase tak jednoduché.

iz*

Dokud v domě bydlí, úřad trvalý pobyt nezruší. Je potřeba ji napřed přimět (nevím jak) k odstěhování, pak teprve může majitel domu docílit zrušení trvalého pobytu.

jardaa*

Já to vím - Ono to není zase tak jednoduché.

mak*
hodnocení

0x

Stačí říct ať si sbalí své věci a odejdou. Pokud neuposlechnou, nechat je vyvést policií, vy na ně fyzické násilí uplatnit nemůžete.

athenaise*
hodnocení

0x

nejsem si jistá, ale když já jsem se rozváděla před mnoha lety, tak mi na OSPOD paní říkala, že pokud jsou nezletilé děti, nemůže mne z domu nikdo vyhodit...a pán má s partnerkou syna...nevím jak je to nyní NOZ...ale našla jsem toto:

bankovnipoplatky.com/...

jardaa*

Ale oni popisují manžele, toto je názor ale zásadní je norma! A poslední instancí je vždy soud, když se bude dotčená bránit a neodešla by dobrovolně. To si buďte jistá.

hodnocení

0x

Spolumajitelé nemovitosti musí dotyčné zaslat (písemně a s doručenkou, kopii si uložit) předžalobní výzvu, aby se v daném (rozumném) termínu vystěhovala, protože ji užívá bez právního důvodu a pokud tak neučiní, budou vlastníci nuceni řešit danou situaci soudně.

Pokud se neodstěhuje, nezbyde než podat žalobu na vyklizení nemovitosti - jen tak ji "vyhodit" skutečně nelze.

Nesmysl. Bydlí tam na základě JAKÉHO právního důvodu? Žádného! Žádná smlouva, žádné právo! Je tam na návštěvě! Takže zítra ven, návštěva končí! Na to žádná ochrana ze zákona neexistuje! Jedubabičko, já k vám zítra přijdu na návštěvu a zůstanu u vás, budu vám v domě nebo v bytě dělat bordel, a vy se musíte uskrovnit, protože se mi u vás líbí? To je jako někteří imigranti, kteří se snaží nastolit svoje pořádky a některé školní jídelny ve Francii přestaly vařit vepřové apod. Už jsem napsal, že k bydlení neopravňuje zapsané trvalé bydliště, ale nájemní smlouva. Takže ji MŮŽE ZE SVÉHO BYTU vyhodit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]