Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Finance- těhotná 16letá dcera

Od: danar* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, prosím o radu.

Bohužel 16 letá dcera je těhotná a po porodu bych měla přebírat péči malého já jako matka nezletilé. Na co máme finančně nárok? Prý na porodné, mateřskou ani na rodičák nárok nemá, neboť nikdy nepracovala a já mám nárok jen na cca 4 000,- Kč/měsíc jako příspěvek pěstounovi. Těhotenství je následkem znásilnění, takže ani od "tatínka" žádné peníze nebudou. Už teď mám obrovské výdaje a tímto způsobem si to neumím představit dál.

Předem děkuji za rady

doplněno 03.09.19 18:37:

Jen pro upřesnění

* Informace, které jsem zde vložila pocházely od sociálky (že nemá na nic finančně nárok atd) Chtěla jsem zde najít někoho, kdo třeba podobnou situaci zažil a už ví, co se musí udělat a třeba i ví, na co by mohl být nárok. * Policie případ neřešila, neboť tento čin není bohužel tak jednoduché dokázat, pokud se neohlásí ihned. Ale celý konzultován s policií byl. * Znásilnění nezakládá nárok na to, aby se těhotenství mohlo ukončit kdykoliv. * Děkuji těm několika, co odpověděli seriózně. * Ostatní - tam je to škoda slov. Těch je mi max. líto

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Já si myslím, že byste měla zajít na úřad práce za pracovnicí pro rodinu s dětmi nebo za sociální pracovnicí. Vezměte si sebou poznámkový blok a všechno si pište. Dostane se vám kvalifikovaných rad mnohem přesnějších, než od neznámých laiků.

lidus*

Od babky máte, řekla bych, tu nejlepší radu. Znásilnění, no a ví kým, nebo to snad řešila PČR, soud jistě i tomuto otci nařídí výživné.

Přesně tak, znásilnění jej nezbavuje odpovědnosti platit.

hodnocení

6x

Se divím, že nešla na ,potrat, znásilnění by byl důvod, jednou se dítě zeptá a může působit psychické potíže oběma.

pb®
Ona to třeba neřekla a zjistilo se to až když bylo i na potrat pozdě. Ihned to lze řešit velice elegantně Postinorem, hned na začátku těhotenství potratovou pilulkou a pak tedy potratem. No každopádně nechtěla bych nosit, rodit a starat se o dítě nějakého zmetka. Krev není voda a dědí se dost povahových rysů. A ani to dítě nemá nejlepší start do života, když jeho rodiče jsou blbeček a traumatizovaná matka.
olovo

Třeba to nebyl zmetek,ale někdo z rodiny.

danar*
hodnocení

Ne, nikdo z rodiny to nebyl

hodnocení

2x
Na rodicovsky prispevek ma narok kazda matka (otec) co ma prcka v kazdodenni peci. Jen , kdyz nepracovala , nemuze si vybrat zda ty penize vybere za 1-2-3-4 roky.

didi
hodnocení

2x
Na rodicak ma narok na ten ma narok kazda. Vzhledem k situaci bych zasla na PCR a nahlasila to a z toho ubozaka vytriskala nemale prachy

sebod*
hodnocení

1x

Danar, jestli chcete, spojte se se mnou přes vnitřní poštu. Dám Vám kontakt na právničku, co maminkám bezplatně pomáhá. Poradila by Vám, co a jak.

danar*
hodnocení

jenda2*
hodnocení

0x

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @kapkanadeje z důvodu porušení pravidel poradny. ]

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]