Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu.
Bohužel 16 letá dcera je těhotná a po porodu bych měla přebírat péči malého já jako matka nezletilé. Na co máme finančně nárok? Prý na porodné, mateřskou ani na rodičák nárok nemá, neboť nikdy nepracovala a já mám nárok jen na cca 4 000,- Kč/měsíc jako příspěvek pěstounovi. Těhotenství je následkem znásilnění, takže ani od "tatínka" žádné peníze nebudou. Už teď mám obrovské výdaje a tímto způsobem si to neumím představit dál.
Předem děkuji za rady
Jen pro upřesnění
* Informace, které jsem zde vložila pocházely od sociálky (že nemá na nic finančně nárok atd) Chtěla jsem zde najít někoho, kdo třeba podobnou situaci zažil a už ví, co se musí udělat a třeba i ví, na co by mohl být nárok. * Policie případ neřešila, neboť tento čin není bohužel tak jednoduché dokázat, pokud se neohlásí ihned. Ale celý konzultován s policií byl. * Znásilnění nezakládá nárok na to, aby se těhotenství mohlo ukončit kdykoliv. * Děkuji těm několika, co odpověděli seriózně. * Ostatní - tam je to škoda slov. Těch je mi max. líto
Já si myslím, že byste měla zajít na úřad práce za pracovnicí pro rodinu s dětmi nebo za sociální pracovnicí. Vezměte si sebou poznámkový blok a všechno si pište. Dostane se vám kvalifikovaných rad mnohem přesnějších, než od neznámých laiků.
Se divím, že nešla na ,potrat, znásilnění by byl důvod, jednou se dítě zeptá a může působit psychické potíže oběma.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.