Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Studentka na úřadu práce

Od: viktoriee odpovědí: 2 změna:
Zdravím,ke 31.8.jsem rozvazala pracovní poměr s armádou(byla jsem na základním kurzu po kterém jsem měla nastoupit na univerzitu). Ale protože jsem se rozhodla jit jinym směrem,ukoncila jsem to a přihlásila se na pomaturitni jazykovy kurz ,diky kteremu mi zůstává status studenta,ale potvrzení na to dostanu az 16.9.(status ale mam uz ode dneska). Jak to vyresit s úřadem práce kvůli zdravotnímu pojisteni? Nevim,zda tam mam volat nebo se osobne dostavit,nebo jestli bude stačit kdyz prostě 16.donesu dodatečně ten papir. Děkuji za rady

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

0x

Na ÚP se hlásí lidé, kteří chtějí pracovat a to vy nejste, tak tam ani chodit nemusíte.

Vy si změnu školy jen nahlaste na zdr. pojišťovně, nic platit nebudete. Zdravotní pojištění se neplatí na dny, ale na měsíce a stačí jeden den v září mít např. status studenta a stát (nikoliv ÚP) za vás ZP zaplatí.

iz*
hodnocení

0x

Jestli jste maturovala letos, máte status studenta a zdravotní pojištění za Vás bude hradit stát. Vy jen zajdete s potvrzením o studiu do své zdravotní pojišťovny.

Na ÚP nechoďte, za 1. září nic doplácet nebudete.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]