Zdravím,ke 31.8.jsem rozvazala pracovní poměr s armádou(byla jsem na základním kurzu po kterém jsem měla nastoupit na univerzitu). Ale protože jsem se rozhodla jit jinym směrem,ukoncila jsem to a přihlásila se na pomaturitni jazykovy kurz ,diky kteremu mi zůstává status studenta,ale potvrzení na to dostanu az 16.9.(status ale mam uz ode dneska). Jak to vyresit s úřadem práce kvůli zdravotnímu pojisteni? Nevim,zda tam mam volat nebo se osobne dostavit,nebo jestli bude stačit kdyz prostě 16.donesu dodatečně ten papir. Děkuji za rady
Na ÚP se hlásí lidé, kteří chtějí pracovat a to vy nejste, tak tam ani chodit nemusíte.
Vy si změnu školy jen nahlaste na zdr. pojišťovně, nic platit nebudete. Zdravotní pojištění se neplatí na dny, ale na měsíce a stačí jeden den v září mít např. status studenta a stát (nikoliv ÚP) za vás ZP zaplatí.
Jestli jste maturovala letos, máte status studenta a zdravotní pojištění za Vás bude hradit stát. Vy jen zajdete s potvrzením o studiu do své zdravotní pojišťovny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.