Ahoj, ptám se sice pozdě, ale lepší někdy než nikdy. Udělala jsem tento rok v květnu maturitu. Prázdniny končí a já nevím, kam bych šla do práce. Ani to ještě neplánuji. Podala jsem přihlášku na vysokou školu, ale zkoušky mám až 6.9.2019. Teď však už od dnešního dne ztrácím status studenta, protože nevim, jestli jsem se dostala nebo spíš jestli me vezmou. Co byste dělali? Šli na pracovní úřad se zaregistrovat? Jít tam se jen zeptat? Pořád tu je možnost, že mě na vysokou přeci jen vezmou, ale nechci platit penále, když se na pracaku nenahlásim.
Za tři měsíce by našel práci i hotentot, ty tedy aspoň přiznáváš, že se ti nechce. Jo, jdi na pracák, ale nediv se, že tě lidi jako já budou nenávidět, protože ti tu flákárnu financujeme a narozdíl od tebe do práce chodíme. Já už přes čtyřicet let.
katus
Nechci mít jenom maturitu, chci dál pokračovat, chci studovat něco, co mě baví a mám na to právo, tak nevím, proč jste rozhořčená. Chodím na brigády, nejsem žádný povaleč. Chci pracovat, ale v tom, co mě baví a proto potřebuji se dostat na vysokou, protože jsem si jako střední nezvolila správně. Nevidím žádný problém, že ve studiu chci pokračovat, když do 26 let můžu. Nicméně i tak děkuji za odpověď.
etana*
Studium je v pořádku, to lze jen schválit. Řeči, že se vám nechce zatím pracovat bohužel evokují spíš lenost. Tak ať se vám zkoušky podaří.
katus
Pracuji brigádně, kdybych si tehdy zvolila školu lepší, co by mě bavila a naplňovala, tak se mi do práce chce samozřejmě. Ale takhle bych měla možnosti dělat jen to, co nechci. Děkuju a omlouvám se, pokud jsem vás nějak rozhořčila. Přeji krásný večer a děkuji za reakci, zítra si tam zajdu.
Takových lidí je hejno co by chtěli dělat jen něco, ale ne každému se toto podaří! takže na toto bych se vůbec nevymlouval,jen tak pro formu co chete studovat a dělat? coi je to takové hooodně potřebné?
Žádné penále platit nebudete. Zaevidovat se na ÚP je Vaše právo, ne povinnost. Klidně vyčkejte jak dopadnou zkoušky, na ÚP se může zaevidovat klidně poslední pracovní den v září (pokud se Vám jedná o to, abyste nedlužila nic na zdrav. pojištění).
doplněno 01.09.19 20:05:
Nemusíte. Jak jsem psala, můžete se zaregistrovat kdykoliv během Září (třeba až poslední prac. den) a dlužit nic na pojištění nebudete (budete mít uhrazeno státem). Nepočítá se to na dny, ale na měsíce.
doplněno 01.09.19 20:09:
Ne, žádný problém nebude.
katus
Jo, jde mi o to, abych nic nedlužila, tak nevím, jestli tam mám jit se treba alespoň zeptat nebo nemusím.
katus
Takže kdyby mě nevzali, tak nebude problém, když jsem se nenahlásila hned po prázdninách?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.