Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pracovní úřad, bez SŠ a VL, inspirace

Od: jesup* odpovědí: 7 změna:

Zdravím,
je mi 25 a bohužel nemám žádnou školu jen základní, zítra půjdu na pracovní úřad, ale nevím co tam říct :D.
Nemám ani inspiraci na jakou práci bych šel, nic neumím, ale učím se rychle. Bohužel jsem taky nikdy nepracoval ani brigáda. Co bych tak mohl dělat? Nic těžkého bych nechtěl, mám problém se zády(velká hyperkyfoza, časem to napravím, jakoby napravit to nejde, alespoň bych to posílil a měl bych větší šance v práci vydržet).
Nemám ani řidičák a žádný zkušenosti, když se mě zeptáte co jsem dělal, tak jsem byl doma a nikdo mě do ničeho nenutil, ale dělal jsem 4 roky SŠ sociální činnost, ale neudělal jsem maturitu na kterou chci jít až v květnu.
Asi škoda, že jsem neudělal třeba výšku nebo tak protože vím, že by mě to bavilo dělat nějakou dobrou práci třeba grafiku nebo něco na PC.
Co bych měl dělat?
Díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Takže cca 5-6 let se ,,válíte,,doma a zdravotní pojištění za vás platí rodiče? Bolesti zad už mají v dnešní době i 10-ti leté děti díky sezení u TV a PC.Manžel mé známé měl sešroubovanou páteř a dělal na jatkách. Mají 3 děti a těm u prázdných talířů těžko vysvětlíte že tátu bolí záda.Co by jste měl dělat? Např. udělat si řidičák a jít ,,makat,,.Jinak jste pro tuto společnost úplně zbytečný člověk.

donpapa
hodnocení

4x

Ve 25-ti bych už s ničím nezačínal, a s evidencí na ÚP už vůbec ne. Na ÚP hrozí reálné nebezpečí, že Vás pošlou pracovat . Do důchodu to uběhne jako voda. Hlavně nezapomeňte hradit zdravotní pojištění jako osoba bez zdanitelných příjmů a nechtějte nic od státu. Těch pár roků do důchodu vás jistě rádi budou rodiče živit.

rorschach*
hodnocení

2x

můžeš jít dělat ostrahu. Někdy nabízí firmy, že ti pomůžou i se získáním kvalifikace. Nebo co třeba za kasu do supermarketu? A nebo kopat i když asi budeš mít problém kvůli zádům

pohanecka
hodnocení

2x

V dnešní době Vaše zdravotní problémy jdou napravit - nošení krunýře, rehabilitace, operační zákrok.

Pokud opravdu nelze lékařsky pomoci, tak si zažádejte o invalidní důchod, na který byste mohl již dávno dosáhnout a pobírat jej. Určitě se na to optejte svých ošetřujících lékařů.

Maturitu jste si měl dodělat nyní, v co nejkratším termínu od té nepovedené, protože máte ještě plno informací v hlavě. V květnu 2020 se už z hlavy plno věcí vykouří, tedy se budete muset ponořit opět do učení včas, abyste držel krok s čerstvými maturanty.

Vysokou školu můžete studovat až s maturitním vysvědčením v kapse. To je Vaše stavění vzdušných zámků. Všechno postupně.

V 25 už moc času nemáte, abyste si nedokázal vybrat, jakým směrem se dát. Zapracujte na sobě a nic už moc neodkládejte.

Grafický desing se dá studovat i dálkově.

iz*
hodnocení

2x

Jak daleko máte od té střední školy? Co kdybyste se pokusil zopakovat poslední ročník a získal tak další tři pokusy ke složení maturity? (Mně přijde škoda ty čtyři roky "zahodit" a dělat nějakou nekvalifikovanou práci, která by pro Vás kvůli zdravotnímu stavu stejně asi nebyla vhodná.)

lmgify
hodnocení

2x

vím, že by mě to bavilo dělat nějakou dobrou práci třeba grafiku nebo něco na PC
Jestli máš grafický nebo technický talent i bez škol nebo jsi samouk, tak můžeš pár věcí na svém pc nakreslit nebo vytvořit a poslat své portfólio (ukázky své práce) do příslušných firem podnikajících v dané oblasti a třeba by tě někde na nějakou nízkou pozici vzali. Zaučíš se, doučíš se, vypracuješ se nahoru, případně si na základě získaných zkušeností najdeš jiné (vyšší, lepší) místo v jiné firmě.

Při absenci formálního vzdělání prostě musíš ve svém oboru snů začít na nějaké pozici, kde tě ještě někdo přijde (typicky na pozici někde u spodního konce žebříčku) a znalosti a zkušenosti získat okukováním lidí a každodenní prací a praxí a postupně šplhat žebříček s tím, jak budeš umět více a více věcí. Když narazíš ve firmě na strop nebo se tvůj postup moc zpomalí, tak budeš muset přestoupit do jiné firmy, kde se budeš moci znova rozlétnout. Časem si můžeš založit vlastní živnost, firmu a dělat sám na sebe, jestli to pro tebe bude lepší.

hodnocení

2x

Do jakého důchodu mu zbývá ,,pár,,let? Pokuď nebude mít odpracováno 35 let tak na žádný důchod nedosáhne,akorát tak na existenční minimum a to je fakt jen almužna.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]