Dobrý večer, nadechl jsem se aditiva VIF, který se přidává do benzínu , tankoval jsem a jak jsem doplňoval tak jsem se omylem nadechl krátce zaštípalo v nosu, krku, jsem si hned výplachl ústa, nos. Proběhli 2hod od té doby a cítím se normálně. Je to nutné řešit u lékaře? Je to smrad jako například ředidla. Dekuji za rady. doplněno 31.08.19 08:13: Jezdím s Fabii Combi 1.2tsi 66kW, rok vyroby2017, vozidlo mám 1,5 roků, najel jsem celkem 160tis km a motoricky to vozidlo jezdí stejně, spotřeba průměr 5,1l/100km. Je pravda, že vypínám start stop, a motor nechám doběhnout cca 30sekund-1 minutu.
Pokud se cítíš normálně i teď, nic se neděje. To aditivum je směs organických látek, nejvíc je tam polyetheru, polymerních aminů a benzínové frakce. Jde sice o nebezpečnou a dráždivou směs, ale to by ses toho musel nadýchat opravdu hodně. Jinak viz bezpečnostní list v dokumentech o výrobku:
Reálné spotřebě pod 5 l nevěřím, a ani jedno srovnání není pořádné, protože neobsahuje porovnání spotřeby s aditivem a bez něj. Podle mého názoru jsou všechna ta aditiva nesmysl. Takových už bylo...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.