Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nadechnuti se vif benzin

Od: aditiv odpovědí: 6 změna:
Dobrý večer,
nadechl jsem se aditiva VIF, který se přidává do benzínu , tankoval jsem a jak jsem doplňoval tak jsem se omylem nadechl krátce zaštípalo v nosu, krku, jsem si hned výplachl ústa, nos.
Proběhli 2hod od té doby a cítím se normálně.
Je to nutné řešit u lékaře?
Je to smrad jako například ředidla.
Dekuji za rady.
doplněno 31.08.19 08:13: Jezdím s Fabii Combi 1.2tsi 66kW, rok vyroby2017, vozidlo mám 1,5 roků, najel jsem celkem 160tis km a motoricky to vozidlo jezdí stejně, spotřeba průměr 5,1l/100km.
Je pravda, že vypínám start stop, a motor nechám doběhnout cca 30sekund-1 minutu.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kepler*
hodnocení

3x

Pokud se cítíš normálně i teď, nic se neděje. To aditivum je směs organických látek, nejvíc je tam polyetheru, polymerních aminů a benzínové frakce. Jde sice o nebezpečnou a dráždivou směs, ale to by ses toho musel nadýchat opravdu hodně. Jinak viz bezpečnostní list v dokumentech o výrobku:

aditiva.heureka.cz/...

Mimochodem, opravdu zaznamenáváš nějaké snížení spotřeby?

hodnocení

0x
Neni nutný to řešit to že si čuchneš omylem k něčemu co ti nevoní se ti stane ještě mockrát

lmgify
hodnocení

0x

Jezdím s Fabii Combi 1.2tsi 66kW, rok vyroby2017, [...] spotřeba průměr 5,1l/100km

Reálné naměřené hodnoty spotřeb Fábií tady.

feka
Když už psát mimo téma, tak alespoň pořádně...
spritmonitor.de/...
kepler*

Reálné spotřebě pod 5 l nevěřím, a ani jedno srovnání není pořádné, protože neobsahuje porovnání spotřeby s aditivem a bez něj. Podle mého názoru jsou všechna ta aditiva nesmysl. Takových už bylo...

gumid

VIF funguje. Hlavně v zimním období.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]