Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Víceměnový účet

Od: wep odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

založil jsem si u Raiffeisenbank studentský účet, jehož součástí je i to, že tam můžu mít více měn. Jsem teď v zahraničí a na tom účtu mám v podstatě jenom eura, na tom korunovém jsem tam měl jen asi 2000 Kč. Včera jsem šel vybrat do bankomatu, jenže ten mi přepočítal peníze z korunového účtu na eura a teď se mi v internetovém bankovnictví zobrazuje blokovaná částka. Nevíte, jestli jde nějakým způsobem nastavit, abych peníze vybíral přímo z toho eurového účtu?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
No a co Vám brání zavolat do vaší banky a ty informace si zjistit? Bude to nejjednodušší a nejrychlejší.

hodnocení

1x

On je ještě problém, co to bylo za bankomat. Pokud to bylo něco nebankovního (u nás například nechvalně známá síť EURONET), tak se mohlo stát že to ignorovalo EUR na účtu a bralo základní měnu. Něco podobného se nám stává s kartou Revolut - jednoznačné doporučení = EURONET a podobné nepoužívat.

hodnocení

0x
A máš k tomu eurovemu účtu kartu nebo je ta karta multimenova?
wep
hodnocení

Dobrý den, karta je multiměnová.

Bylo tam dost eur? V případě, že není dostatek potřebné měny, transakce se provede z czk účtu.

hahahanka
hodnocení

0x

Dobrý den,

Vám už asi odpověď nepomůže, ale třeba někomu jinému. Možná byla chyba v tom, že jste měl nastavenou jako hlavní měnu CZK. V internetovém i mobilním bankovnictví lze snadno změnit hlavní měnu na EUR či jiné a pak by se měly transakce automaticky strhávat z daného účtu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]