Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Majetek před svatbou

Od: michal8903* odpovědí: 3 změna:
Dobrý den, tak už jsem se konečně rozhodl odejít od manželky a jsem rád, že se tak stalo.
Moje otázka zní. Manželka je nyní v našem společném bytě s naším 3 letym synem. Chci se zeptat ohledně vybavení bytu, nyní se stěhuji do svého a zajímá mě jestli so můžu odvést vybaveni, které jsem prokazatelně pořídil před svatbou?jde mi o to, abych ho nemusel kupovat 2x.
Tak jestli někdo víte tak mi prosím poraďte. Můžu prostě přijet a odvést si to nebo musím i tak počkat do soudu. Společně jsme bydleli skoro 10 let a 5 let manzele.
Díky

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den. Pokud je to výlučně a prokazatelně Váš majetek, tak ten nespadá do SJM. Tudíž si s ním můžete naložit jak chcete. Třeba si ho i odstěhovat jinam.

doplněno 30.08.19 20:35:

Se svým majetkem si můžete nakládat jak chcete. Před rozvodem i po něm.

michal8903*
hodnocení

Ano nám ke všemu účty, bylo to placené kartou, spíš mi šlo o to, že si žena bude muset koupit nové, tak jestli zákon nemysli na to, že jim to do rozvodu musim nechat nebo tak něco. Děkuji

hodnocení

0x

@michal8903 - spíš mi šlo o to, že si žena bude muset koupit nové
Jen si dovolím upozornit, že cokoli "si" manželka (nebo vy) pořídí v době trvání manželství, bude spadat do SJM (pokud to nebude z jejích/vašich výlučných prostředků) - už víte, jak budete jeho vypořádání v takovém případě řešit?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]