Zdravím, Chtěl bych se zeptat jak by jste postupovali Vy: Pracují v jedné firmě, kde je své práci potřebují Pc, jenže firma ní při nástupu řekla, že musím používat své PC. Ano, mám svůj počítač (notebook), placeny SW včetně antiviru. Který používám pro svoji práci na IČ. A protože můj zaměstnavatel na HPP stále stupňuje své nároky, mužů mu vystavit fakturu za pronájem PC? Ještě pro doplnění pracují na hlavní pracovní poměr a dohodu o provedení práce na IČ... jiná organizace.
Pokud po mě zaměstnavatel chce práci, na kterou je potřeba počítač, tak je zcela logické, že mi ten počítač musí poskytnout - jinak práci nemohu vykonávat. Pro mě je počítač totéž, co pro zedníka lžíce na maltu - prostě pracovní nástroj a ty se v případě že jsem zaměstnanec jednoznačně fasují
Mně ten požadavek zaměstnavatele připadá dost nelogický. Jednak poskytnout zaměstnanci patřičné nástroje a vybavení je povinnost zaměstnavatele, jednak používání vlastního PC, nad kterým nemá firma kontrolu, může být bezpečnostní riziko (u nás si připojit vlastní noťas do firemní sítě, tak během pár minut mám telefonát z IT).
Pokud pro svou práci skutečně potřebujete PC, ať vám ho firma pořídí. O co jim jde?
Připadá mi to tak absurdní, jako kdyby si uklízečka měla nosit vlastní smeták nebo zámečník vlastní vrtačku.
krtek*
tak to bude asi dost pofiderní firma, když není schopna zajistit základní pomůcky...kor když se jedná o IT...v každé normální firmě se děje obměna zařízení co nějakou periodu...právě kvůli bezpečnosti, konkurence schopnosti a dalším věcem...
lmgify
Já vždycky podobným chytrákům říkám: Když si přinesu svoje nářadí a pomůcky, tak už nebudu zaměstnanec, ale subdodavatel a podle toho vám i budu účtovat hodinovou sazbu.
asd1
Tak nějak - to nejsi zaměstnanec, ale externí firma. Pokud tomu odpovídá plat tak OK, jinak jim jen děláš vola.
Vystavit muzes co chces, ale nepocitej, ze Te cokoliv z toho proplati. Podle mne je to totalni blbost. Kdybys svuj PC nemel, tak Te nezamestnaji? Rekni jim, ze mas nelegalni veskery software a komplet zavirovano. Budou s tim v pohode? Vyhodi Te z prace? Co kdyz ma na tvuj PC pristup nekdo, kdo pracuje pro konkurenci? Take v pohode? Vazne jses zamestnanec?
Jako zaměstnanec bych si nemyslel o firmě nic dobrého a neřešil bych to rozhodně po nějaké době u firmy. Co až Vám noťas lehne a zaměstnavatel Vás bude popotahovat za to, že nepracujete? Budete taky v klidu?
Z pohledu IT bych Vás přetáhl klávesnicí Ale je vidět, že ani tohle se někde neřeší...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.