Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy je pocení nemoc?

Od: tomes odpovědí: 7 změna:
Dobrý den, ahoj, na úvod - ano, antiperspirant používám. Měl jsem schůzku s jednou studentkou vysoké, aby mi pověděla co a jak v prváku. Seděli jsme 2 hodiny v kavárně, pak jsem šel na toaletu a málem jsem se hanbou propadl. V podpaží obrovské koláče potu. Nemůžu mít nějakou nemoc? Nebo je to normální takto propotit tričko? A co případně používat k omezení pocení?
Kdy je pocení nemoc?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

2x

Teď je obecně bouřkové dusno = vysoká vlhkost a teplo, tak to může být normální a spíš to je tričko kde to je hodně vidět... Navíc k tomu ta slečna :D

Zdravotní problémy hledej jen kdyby ses nadměrně potil furt...

hodnocení

0x

Tak to uplně neporadím, možná jen z části, ale třeba u mě to byl dostatek pohybu, kdy jsem se vypotil při sportu..u mě to byla cyklistika..prostě jsem jezdil v každém počasí i v 30cítkách, pěkně jsem si mákl a pot ze mě stékal ze všadyma. No a při normálním pohybu, třeba v práci nebo i turistice při výšlapu, jsem se vůbec nezapotil..prostě to bych si musel fakt hódně máknout, aby ze mě nějaký ten pot vyšel..díky cyklistice, kde jsem jezdil minimálně v aerobním pásmu tepové frekvence až v setrvalém stavu a občas ve vyšších intenzitách.

No a ted, kdy už nějaký rok nejezdím, jen chodím turistiku, na sobě zjištuji pár nepěkných věcí ohledně zdraví (zatím drobnosti) a jedna je i to, že se zapotím skoro při jakékoliv činnosti, není mi to příjemné a vím, že pro svoje zdraví musím zase něco udělat. Pokud se nevrátím zpět ke kolu, tak alespoň k turistice nějaký doplněk, jako je běh např.

Určitě ale nechci nic zlehčovat, třeba máte vyšší potivost apod, ale ten sport, pokud ho již neprovozujete, tak by v tom mohl sehrát důležitou roli a místo koláčů, by tam mohly být jen nepatrné flíčky.

Ale pokud dost sportujete a tyhle koláče se vám dělají v klidu, asi bych doktora navštívil.

hodnocení

0x

Měl jsem také problémy s pocením, docela mě to štvalo. Pak se objevily ještě nějaké další problémy a nakonec mi zjistili zvýšenou funkci štítné žlázy. Takže prášky a nakonec operace. Teď už jsem myslím v normálu, samozřejmě se potím, ale jak jsem už psal, tak nějak normálně. Možná teda zkusit zajít k doktorovi, ať se podívá na hodnoty TSH u štítné žlázy. Ale těch důvodů pocení může být samozřejmě mnohem víc, toto je jen má zkušenost...

hodnocení

0x

Někde jsem slyšel, že pocení v podpaží zabrání botox. Ale jaksi nevím, jestli je rozumn hopoužívat; n o, snad jen v podpaří to tak nevadí, ale stejně bych váhal.

Mimochodem, v některých případech může pocení být i problém psychiky, prostě neurotický příznak; třeba pocení dlaní. Ale, jak říkám, v některých případech.

liska5
hodnocení

0x

Může za tím být nedostatek hořčíku, což je v našich končinách časté. Taky raději nosit v tom vedru vzdušnou košili s krátkým rukávem, nebo rezervní trička. Doporučuje se pít čaj ze šalvěje. Ale jen max. měsíc.

hodnocení

0x

Jak tu bylo napsáno, v současném počasí je nadměrné pocení normální. Je ale opravdu potřeba zvolit vzdušné oblečení, na kterém pocení není vidět. To vaše tričko je asi z nejhoršího materiálu do tohoto počasí. Kdysi jsem měla podobné oblíbené tričko, ale z tohoto důvodu jsem se s ním rozloučila. Od té doby chodím ve vedrech jen v oblečení, které doma otestuji vodou, jak je to na něm vidět. Na některých pestrých bavlněných látkách není poznat vůbec nic. Ovšem i když na nich není nic vidět, po propocení je nutné je ihned vyprat, jinak ten neviditelný pot zaschne a pak smrdí v další dny o to více /klasickým případem jsou důchodci v košilích, které vypadají pěkně, ale nebyly prané kdovíjak dlouho/.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]