Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
už asi 5 měsíců pravidelěně užívám hormonální antikoncepci a pořád mám hrozný strach, povolit příteli,aby se do mě mohl bez přerušeného sexu ,udělat. Mám se obávat rizika těhotenství? ..
Kdysi někde byly testy na KONDOM, že je to ochrana na 99,99% při spravnem použití. Pak tam bylo vysvětleno, že šance je cca 1/1000000 . Antikoncepce používaná dle návodu je ještě vyšší ( jistota ). Ona v podstatě nefunguje jako žádná mechanická ochrana. Vše zůstane na živu, spermie, vajíčko ... ale tělo zabrání zahájení těhotenství. Pokud se budete bát, jen si tím kazíte těch pár chvilek splynutí. Většina má ze začátku strach, ale to byste měla mít větší, při jízdě autem. Tam je riziko vyšší
Jako údaj o spolehlivosti antikoncepční metody se používá tzv. těhotenské číslo, které vyjadřuje, kolik % žen otěhotní během jednoho roku při používání dané antikoncepce. Konkrétně u kondomu je to číslo cca 5, takže i kdyby souložili 2x denně tak se pro jednotlivý styk na Vámi uváděných 1/1000000 stejně nedostanou.
Viz např. zdravcentra.sk/...
Ahoj, naprosto ničeho se neboj. Pokud budeš užívat pilulky tak, jak máš, nemůže se nic stát. Tedy je tam taková ta malá pravděpodobnost, že se něco stát může, ale to je asi tak stejně pravděpodobné, jako že tě přejede auto, když teď vyjdeš ven. Běžně se to neděje. Já užívala antikoncepci někoik let, a do teď jsem bezdětná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.