Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, zajímalo by mě, pokud jsem na rodičovské dovolené a pracuji na DPP u dvou různých zaměstnavatelů, a ani u jednoho z nich nepodepíšu "růžový" papír, můj výdělek u obou z nich dohromady nepřesáhne 10000 Kč, jak je to se zdaněním? Každý ze zaměstnavatelů mi strhne 15% srážkovou daň a to znamená, že já nemusím příjem nikde uvádět a podávat daňové přiznání? Můžete mi, prosím, poradit nebo odkázat na zdroj, kde se o tomto dočtu. Děkuji. U jednoho jde o přivýdělek pravidelný, u druhého jde o výjimečný jednorázový přivýdělek.
Podle mne je škoda platit daň, když nemusíte.
Poradila bych prohlášení k dani z příjmu ("růžový papír") podepsat u zaměstnavatele, u kterého pracujete dlouhodobě.
Máte-li příjmy pouze ze zaměstnání (plus rodičovský příspěvek), nejste povinna podávat daňové přiznání. Po skončení roku můžete (ale nemusíte) zaměstnavatele, u kterého bude podepsáno prohlášení, písemně požádat o roční zúčtování daně z příjmu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.