Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak probíhá svatba

Od: zuzka* odpovědí: 4 změna:
Dobrý den přítel mě.pozadal o ruku nemám moc kamarádů ani nikoho kdo už svatbu měl s našima se nebavim tudíž se nemám na koho obrátit. Prosím vás můžete mi napsat všechno jak se to řeší dál zda je na mě jen zařizovat všecky ty věci nebo jak? Co zajistit atd a jak zajistit odvozy apod , a taky jak to chodí na samostatné svatbě ,ačkoli nejsem společenský typ spíš sytdlin tak ztoho mám obavu..přítel je naopak jiný . Svatbu někdo riidi kdo se kam má posouvat dále co teď nastane atd? Aby nebyli zmatky... Kdo hosty Vita všecko okolo toho prosím děkuju mockrát

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

karen
hodnocení

2x
Jde o to jaký typ svatby byste chtěli mít, jenom s rodiči nebo přáteli všemi příbuznými atd... Taky jde o to jaký rozpočet na svatbu máte. Existují firmy které za vás všechno zařídí ale taky si za to účtují nemálí obnos... Existují také různá videa ze svateb a tam je celý postup ukázána například na YouTube ☺☺

Přimlouvám se za menší svatbu jen s nejbližšími (rodiče, sourozenci, prarodiče). To co ušetříte, můžete pak použít v rodině.

hodnocení

2x

Jako úplně prvnmí byste si měli ujasnit, zda chcete svatbu občanskou nebo církevní. Dnes už není občanský svatba povinností, církevní svatba je z právního hlediska rovnocenná.

lucie*
hodnocení

0x

První si ujasněte s nastávajcí manželem, kolik lidí a v jakém stylu svatba bude -malá-velká-soukromá-na zámku-na dvoře-na zahradě-na úřadě...jak budete mít v tomhle jasno,bude se lépe přemýšlet dále.

Taková tradiční má : vybrat a vytisknout pozvánky (to vám udělají v nejbližší tiskárně nebo i na netu) ,upečení koláčů + rozvoz koláčů před svatbou ( nejlépe si nechat upéct tam,kde to všichni chváli. Ptejte se na netu v okolí) ,domluvit si termín na úřadu-domluvit si místo konání hostiny (to bych dělala nejdříve,at to vyjde kde chcete)

...a lidi : kamaráda, příbuzného co to vezme organizačně na sebe, třeba rodiče... (je to lepší,viděla jsem tolik upocených novomanželů,jak koordinovali a nervovali se,nevěděli co dříve) aspon dva kamarády abstinenty,co budou dělat rozvozy lidí, dobrého fotorgrafa a na tom nešetřete ! to jediné vám zbyde na celý život,

Taky se zamyslete nad výzdobou a nad tím jak bude ten den probíhat,at se hosté nenudí...někteří jsou schopní brát i děti,tak počítejte se vším...kukněte třeba sem ,je tady spousta odkazů. emimino.cz/...

Hlavně promýšlejte a ujasněte si co nechcete...já třeba zapomněla na MÚ zkontrolovat hudbu (myslela jsem že žádná nebude) a dodnes mě štve,že mi zkazili nejen ten den,ale i tu píseň na zbytek života.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]