Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest na jazyku

Od: mm* odpovědí: 6 změna:
Minulý týden mě bolelo v krku (nejvíc po probuzení). Cucal jsem pastily a užíval sprej proti bolesti. Bolest přestala, ale začal mi bolet jazyk (v zadní části) a vytvořil se mi na jazyku takový žlutobílý povlak. Občas mám na mandlích takové žlutobílé tečky. Můžete mi prosím poradit o co se jedná a jak to řešit a jestli jsou mandle v normálním stavu (viz foto). Děkuji
Bolest na jazyku
Bolest na jazyku #2

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

0x

Zřejmě máte sníženou imunitu, když se vám dělají čepy a máte potažený jazyk. Imunita sídlí v střevě, tak první, co bude potřeba změnit stravu a celý životní styl. Omezte cukr, všechny sladkosti, mléko a mléč.výrobky, bílou mouku, uzeniny , kozervy, sáčkové polévky. paštiky ap.

Jezte především zeleninu, saláty, hodně česneku, cibule, mandle, panenský olivový olej, kyselé zelí /nevařené/, kefír, cereálie, citrony, melouny, ovoce...Tím změníte ve střevech podmínky pro mikrofloru. Ta reguluje pH /kyselost/ a vyrábí B vitamin. Ten si zatím kupte. Víc pijte čisté vody, sklenici citronády mezi jídly. Kloktejte propolisem v lihu- /pokud nejste alergický na včelí produkty.

Prý dobré je cucat Tantum verde. Někdo nosí pořád za zubama ve tváři kousky česneku / jako půl hrášku/. Co působí blahodárně je dumlání kokosového oleje. Ráno před čištěním zubů lžičku toho tuku do pusy a aspoň čtvrt hodiny ho převalovat v puse a pak vyplivnout a pak hned vyčistit zuby. . Do toho oleje se ze sliznic, dásní a jazyka vyplaví škodliviny. Sám působí mírně desinfekčně. No a pak hodně spánku, žádné stresy, přiměřený pohyb a chodit do přírody.

liska5

Jestli se budete horšit, přidá se teplota, zimnice, tak k lékaři. Pak Vás, bohužel, čekají antibiotika.

mm*
hodnocení

Takže jestli to dobře chápu tak to není nic čeho bych se měl bát a jít kvůli tomu k lékaři?
liska5

Jak kdo. Píšu, jak bych sama postupovala. Je Vám jasné, že z fotky nepoznám, jestli jste šestnáctiletý fotbalista nebo sedmdesátiletý diabetik. Nevím v jaké jste kondici, jestli denně fáráte do šachty nebo jste na prázdninách na chatě. Jestli jste v pohodě nebo v rozvodovém řízení. Prostě ať je to, jak chce, zásadní změnu v životosprávě to potřebuje.

iz*

Chápete to špatně. Liska5 neumí diagnostikovat z fotek (ta snížená imunita je bez řádného vyšetření nesmysl) a navíc není lékař (ani ten by z fotky bez vyšetření nediagnostikoval).

Chcete-li být v pořádku, navštivte svého lékaře!

liska5

Jaképak diagnostikování? Nepoznám, co je v povlaku na jazyku za bakterie a plísně, či zda se nepřidal virus.

Radím mu jen změnit stravu tak, aby si nechystal pro veškeré nežádoucí mikroorganismy terén.

Zadní partie jazyka souvisí se střevy, tak proč nezačít tam? Pokud chce tazatel diagnostiku z jazyka, tak si ji může na internetu sám vyhledat. Autoři: MUDr Petr Hoffmann nebo Giovanni Maciocia.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]