Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chytré hodinky

Od: suzymon® odpovědí: 109 změna:

Dobrý večer. Tak mně tak napadlo, že bych si také pořídila ty chytré hodinky. Ale já je nepotřebuji na nic jiného, než aby ukazovaly kolik je hodin a abych viděla, kolik kroků jsem za den udělala :-D. Možná ještě tlak, ale to není nutné. Nejvíc mne zajímá ten pohyb. Jinak je na nic nepotřebuji, protože telefon mám pitomý a tak žádné emaily, ani podobné vychytávky nepotřebuji. Tak jsem se dívala tady v našich obchodech, ale také na AliExpress. Tam je samozřejmě výběr obrovský a ceny jsou kolem pár stovek. Tak jsem si říkala, že bych si je mohla koupit u nich. Je zde někdo, kdo si v Číně, konkrétně na AliExpress tyhle hodinky kupoval? A jak jste spokojení? Díky.

doplněno 24.08.19 19:36:

Viděla jsem třeba tyhle, co si myslíte?

109 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

4x

Nehledejte chytré hodinky, ale " fitness náramek". Mám dobrou zkušenost s náramky GARMIN. Jdou spárovat (dát do provozu) s chytrým telefonem, tabletem nebo PC. Něco určitě vllastníte. Pokud vám to nepůjde spátrovat a nepotřebujete denně v deníku vidět grafy, tak vám jej může spárovat třeba syn s jeho telefonem. Na náramku denně poznáte vaši aktivitu. Vám by stačil třeba tento Garmin vívofit 2 HR, chce to pohledat, Garmin má mnoho druhů.

hodnocení

Id, výborně. Tak já si to nechám spárovat teda se synovým telefonem. To jsem netušila, že to jde i takto. Ale když mi bude třeba volat nějaký otrava a bude mi nabízet levný proud, nebo takové ptákoviny, tak to bude "zvonit" i jemu? To by mne ani poslal někam. :-D A jelikož on to určitě ví, tak jestli to je tak, tak mi to teda neudělá.

hodnocení

A ještě se zeptám. Tak ono to jde spárovat i s počítačem? Všechny ty hodinky, nebo jenom ta značka kterou uvádíte? Počítač samozřejmě mám. Tablet teda ne.

jirib
Spárovat...znamená,že se v dosahu zařízení stahují zaznamenaná data a opačně třeba synchronizace přesného času.Ten dosah Bluetoth je asi 10 metrů...
O telefonování,informování o emailu a sms u levného krokoměru za 500,- jistě nepůjde.
U hodinek za 11.tis. ANO.
id

To se nená říci, že váš počítač jde spárovat ( vůbec náramek sprovoznit) s kterýmkoliv náramkem či hodinkami. Záleží co máte v počítači za OS a co má náramek.

Třeba u náramku Garmin vívifit 2 Hr na Heuréce si rozlkikněte technické papametry a tam bude vypsán OS, třeba zde

chytre-naramky.heureka.cz/...

Najdete tam - Podporovaný OS Android + iOS . Pokud máte stejný OS v počítači, tak vám hodinky půjdou zprovoznit i na vašem PC.

hodnocení

Ahá, tak jsem to asi teprve pochopila. Když si koupím ty hodinky, tak musím pořád nosit také ten telefon. No ta kamarádka samozřejmě telefon pořád nosí, ale já teda ne. Takže kdybych nechala telefon doma a šla se psem na procházku, tak by mi ty hodinky kroky stejně neměřily. Jéžiši to je složité...A já se tak těšila...:(

72mona3*

Ale ne. Telefon může klidně zůstat doma. Po návratu, jak budete v jeho dosahu, se záznam z náramku přesune do mobilu. I bez spojení krokoměr funguje , protože to "čidlo" je v tom náramku. Dokonce si i během procházky můžete kontrolovat ušlou vzdálenost. A jak se dostanete zase do dosahu bluetooth, náramek a mobil se propojí (sešteluje, synchronizuje se čas atd.).

hodnocení

Mona, já jsem natvrdlá. Já si dokonce spletla kryt s telefonem a už jsem si to málem objednala. :-D Ještě že nejsem ukvapená. Mně to bylo divné, ta cena. Tak jsem zase tam, kde jsem byla. Na začátku. *uf*

72mona3*
*smich*
Tak to už se určitě stalo víc lidem,s tím objednáním.
Ty náramky a hodinky jsou teď in, ale pokud nevyužijeme aspoň 50% z jejich potenciálu, je to koupě zbytečná.A zrovna u kroků jsou údaje většinou nepřesné. Kdysi jsem měla úplně obyčejný krokoměr zakoupený v obchodě se sportovním vybavením, zavěsil se na pásek a byl mnohem přesnější. Ovšem to už je let...

hodnocení

3x
Ač chytré hodinky považuji za super věc bez které si svůj běžný den moc nedokážu představit, zaměřte se na to, zda lze hodinky používat i bez chytrého mobilu.
Třeba ty moje (Xiaomi) si z mobilu berou čas, takže bez spárování s chytrým mobilem tam nedostanu ani přesný čas. Stejně tak statistiky si na hodinkách můžu zobrazit jen za ten konkrétní den, historii jen v mobilu. O dalších skvělých funkcích, jako je upozornění na hovor či zprávy, ani nemluvím.

hodnocení

3x
Taky provolám jen pár desítek korun, přitom smartphone používám hodně. Internet, maily, mapy, navigace, voip, nějaké další velmi užitečné aplikace. Pokud chceš jen ze zvědavosti něco poměřit, tak si ty hodinky pujč. Krokoměr jde samozřejmě nainstalovat i do chytrého telefonu. Chvíli se kalibruje na daného uživatele s pomocí gps a pak dává velmi dobré výsledky. Není v rodině nějaký starý nevyužívaný smartphone k půjčení? Jinak za pár stovek bývá fitness náramek i v lidlu, netřeba pokoušet aliexpress s nejistým výsledkem a nutností spárovat mobil i kvůli pouhému času. No a pouhý "hloupý" krokoměr bývá občas k vidění za cenu ještě mnohem nižší. S tím si taky můžeš podle známého říkadla spočítat kolik udělá suzymon kroků za sto roků :)
hodnocení

Libore, ale tohle všechno mám přece v počítači. A já necestuji, leda tak jednou do roka jedu s někým na houby :). Voip ani nevím co to je. A v Lidlu se mi to kupovat nechce, já bych si chtěla vybrat nějaký co by se mi nějak líbil i po estetické stránce. Barevně, provedením a tak. A s AliExpressem mám jenom dobré zkušenosti, ještě jsem zklamaná nebyla. A pak, mají toho tam takovou spoustu a já jsem ženská a ráda si vybírám. Já nechci nějaký obyčejný černý pásek na ruku. Já si asi kvůli tomu ten telefon koupím a bude to. Vždyť ho pak nemusím používat, stačí, když se k němu budu moci připojit. Ale teď mne napadlo, to asi budu muset mít dvě ty sim karty od 02.

juraja*

Zdravím Suzymon

Jen vás chci upozornit,ať nevybíráte jen podle toho co se vám líbil, nebo po estetické stránce,

ale taky podle kapacity baterie.

Protože to co tam uvádí,(Temps de veille: environ 15 jours) je jen orientační doba,normálně počítejte tak polovinu,spíš míň.

Bateríe co v tom náramku je (Capacité de la batterie: 95 mAh),to je tak na 3-4 dny používání.

Takže počítejte s tím,že je budete muset co chvilku nabíjet.

Tím vás nechci odradit od koupi tohoto náramku,

Sice nejsou tak pěkné, ale třeba tyto nepotřebují mobil a na takové to domácí lítání*palec*

aliexpress.com/...

aliexpress.com/...

hodnocení

Juraja, Vy jste hodný. Na ty jsem už také koukala. Ale nebyla jsem si jistá. A našla jsem i tyto, ty by také fungovaly bez toho telefonu?

juraja*

Bohužel nee,taky potřebujete mobil, jinak si nenastavíte ani čas

mám je doma,výdrž tak 3-5 dní,podle používání

juraja*

Vite je blbost, kupovat kvůli náramku za 200kč nový mobil,ani nevite jak dlouho vás to bude bavit

hodnocení

Juraja, máte pravdu. Vykašlu se na to.

72mona3*
hodnocení

2x

Já a technika nejsme kamarádi...ale...ony takové chytré hodinky či náramek potřebují ten chytrý telefon. Připojením přes bluetooth se totiž nastavují, včetně aktuálního času.

Nevýhodou nákupu na Aliexpressu bývají výrobky bez českého návodu nebo pak nejdou spárovat s originál aplikací. To jen, co říkal známý. *nevi*

doplněno 24.08.19 21:04:

Když to zjednoduším: chytré hodinky či náramek bez chytrého mobilu jsou k ničemu.

To spíš klasický krokoměr.

juraja*
hodnocení

2x

Zdravím

sice nejsou tak pěkné

lidl-shop.cz/...

hodnocení

Díky, sice se mi nelíbí, ale vím už přibližně co mám hledat.

juraja*

Ono těch dámských co nepotřebují mobil moc není

třeby tyhle?

hitmall.cz/...

eshophodinek.cz/...

hodnocení

2x

No já bych to nazval spíš náramkový krokoměr... A i u nás normálně taky najdeš za pár korun... Jinak zpravidla ty náramky a hodinky měří jen tepovou frekvenci, ale né až tak moc příliš přesně...

hodnocení

2x

Náramek za pár dolarů. Koupil jsem si ho vlastně jen ze zvědavosti a z rozmaru, ale funguje dobře.
aliexpress.com/...

juraja*

Nojo, ale bez mobilu nic nenastavíte

Mobil má dnes prakticky každý. A spolupráce s mobilem má výhody - třeba vibrační upozornění na hovory je aspoň pro mě jedna z velmi užitečných funkcí náramku.

72mona3*

Prakticky každý neznamená každý. Suzy píše, že ho nemá. *hej*

Tak nemůžeš toužit po přívěsu, když nemáš auto... *frajer*

juraja*

Nic ve zlým.*pivo*

Před pár rokama se říkalo - Jak můžete žít bez mobilu?

Dnes - Jak můžete žít bez chytrého mobilu?

No a koukám že přišla doba, kdy bez chytrého náramku a vibračního upozornění,nedokážete poznat že vám někdo volá.

Já být tazatelkou, tak koupím klasický krokoměr na ruku,vím není elegantní ale ke svému učelu poslouží.

google.com/...

Nebo tento,jako přívěšek na opasek nebo tašku a má dokonce - některé fajné funkce

kolasimsa.cz/...

liska5
hodnocení

2x

Suzy, tak už vím, co to bylo. Byl to krokoměr. Ale sestra s ním není spokojená. Komunikuje přes PC jen anglicky. A počítá to kroky i když jen mává rukou nebo strouhá sýr *alene**smich*

hodnocení

No vidíš. Ty jsem tam právě také viděla a co jsem četla recenze, tak byly všechny přesně takové jak popisuješ. Měření nepřesné a stačilo mávnout rukou a už to napočítalo kroky. Takže to je nějaký detektor jakéhokoliv pohybu. :-D A to by se mi teda nelíbilo. Ono co by také člověk chtěl za dolar. A nic jiného tam jako jednoduché krokoměry neprodávají. Ani ty co jsou jako přívěsek nefungují. Jak s tím člověk pohne hned to reaguje. To jsem teda všude četla jako zkušenosti od těch, co si to koupili.

hodnocení

2x
Uff. Mělo mě to trknout dřív ! Furt řešíme že nemáš android a nebudeš mít jak rovnat čas. Jenomže milá babi ty vlastně android máš. Máš dvě krabičky k televizi které z hloupé televize dělají chytrou .. a na nich android.
Jestli ti opravdu jde jen o to abys večer přišla domů, položila hodinky na stůl a podívala se kolik jsi toho za den nachodila a aby ti hodinky zapískaly když budeš příliš dlouho sedět tak není co řešit. Přes soukromou poštu jen probereme, jak zjistit jestli krabičky mají bluetooth a pošlu ti nějakou aplikací jestli půjde instalovat a můžeš si na Alíkovi vybírat podle libosti.
hodnocení

No já jsem to právě už kdesi tady psala, že mám ty krabičky a jestli by to nešlo napojit přes ně. Protože jsem si vzpomněla, že se tomu říká také "android", ale nikdo mi na to neodpověděl. A ano, jde mi jenom o to, abych se večer koukla, kolik jsem toho nachodila a aby mi zapískaly, když budu dlouho sedět. Tak se prosím koukni. Já už jsem to pomalu vzdala.

juraja*
hodnocení

2x

Suzymon

Dneska sem to vyzkoušel na svém náramku a mám pro vás jedno řešení.

Je to takový sranda nápad.

A nebudete potřebovat chytrý mobil.

Kupte si třeba ten náramek,co jste navrhovala hned na začátku.

fr.aliexpress.com/...

Až vám přijde,tak se sním seznamte, co umí a jak funguje, atd...

No ale důležité je ho vybít až se sám vypne.

Tím dojde k resetování času na 00.00.00.hod., tak jak na mikrovlnce nebo el.budíku, když vypadne elektřina.

A teď to sranda řešení.

Takže, tak čtvrt hodiny před půlnocí, dejte náramek do nabíječky,ať se začne nabíjet.

No a tak 10 vteřin před půlnocí ho zapněte,

No a na náramku bude správný čas teda - 00.00.00.hod. půlnoc

(Znáte to pořekadlo "I rozbité hodiny ukazují dvakrát denně správný čas.")

No sice z chytrého náramku uděláte takový poloblbý, - kroky vám spočítá,tlak a tep vám změří taky, ale bohužel nikam neuloží (do mobilu),takže si to budete muset zapisovat do deníčku, pokud budete chtít vědět, kolik jste toho nachodila den předtím,nebo za týden atd...

A tototo je vše:-D

I když raději doporučuji tento krokoměr (nepotřebuje mobil a baterka vydrží hodně dlouho)

fr.aliexpress.com/...

anebo tento na opasek nebo na tašku,má prý dokonce předpověď počasí a když se ztratíte tak kompas*smich*

kolasimsa.cz/...

juraja*

Nevím proč ale nešla uložitadresa toho druhého

krokomery.heureka.cz/...

hodnocení

Juraja, moc moc děkuji. Tohle si nachám jako záložnou možnost. Napřed to zkusím s Totak, jestli mi to půjde spárovat s tou mou krabičkou, co jsem koupila abych udělala z blbé telky chytrou. To je nějaký android a tak jestli to tam má ty modré zuby, tak by to prý možná šlo. Ale to budu zkoumat až zítra. Večer bych to nezvládla.

juraja*

A znáte přesný název te krabičky co vám dělá tu vaši TV chytrou?

určitě to bude někde vzadu na štítku te krabičky

hodnocení

Ano je to přesně tento, už ho neprodávají, ale já ho mám a funguje mi dobře.

hodnocení

A ještě k tomu krokoměru, na který dáváte odkaz. Také jsem na něj koukala, ale moc jich neprodali a ti co ho koupili píší, že to neměří přesně a že stačí pohnout rukou a on začne počítat kroky. Tak proto to nechci, to nemá smysl. Já se nechci oblbovat, já chci vědět jak se opravdu za celý den pohybuji na nohou. To jsou ty levné hračky, které sice na pohled vypadají dobře, ale jinak to je k ničemu. Proto bych si raději koupila nějaké dražší. Ale nebudu je kupovat u nás, protože si je umím objednat sama.

juraja*

Tak sem se díval na jeho parametry,jesli má Bluetooth (modré zuby):) a von má Bluetooth 4.0 ,to je dobrý,

No tak teť bude záležet, jestli se vám podaří nainstalovat do něho tu aplikaci na správu náramku

a podaří se náramek spárovat.

Já mám doma dva náramky a každy chce jinou aplikaci

tenhle

fr.aliexpress.com/...

tuto

play.google.com/...

a druhý

fr.aliexpress.com/...

tuto

play.google.com/...

Hurá už sem registrovanej*ua*

Přes firefox sem byl nežádoucí, ale přes microsoft edge mně to konečně pustilo.

Milá slečno,paní,madam? @Suzymon

Bohužel vás budu muset zklamat, že co je na Aliexpressu dražší je i lepší.

Vemte si třeba ten váš náramek co jste uvedla jako první, cena cca.470kč

fr.aliexpress.com/...

ale vemte si, že on ho prodejce vlastně složil ze dvou věcí, ať vypadá hezčeji.

Tohoto

fr.aliexpress.com/...

a tohoto náhradního náramku, nechce se mi hledat ten podobný,co ten váš ale tenhle je třeba pěknější

fr.aliexpress.com/...

takže když koupíte oba zvlášť ,tak výsledná cena je cca 280kč misto 470kč.

a to vám zůstane ještě náhradní plastový náramek

hodnocení

Zdravím Juraja. Tak to jsem ráda, že ta moje krabka má ty "modré zuby". Prohlédla jsem si Vaše odkazy a i ty recenze a moc povzbudivé teda nejsou. Toho se trochu bojím, že to nebude správně měřit. Ne, že bych to potřebovala kvůli nějakému zdravotnímu problému, jen by mne zajímalo, kolik toho nachodím za den. Proto to ani nemusím nikam ukládat a porovnávat výsledky. Je mi to jedno. Ani zapisovat to nebudu, není proč. Já jen kouknu večer na hodinky a uvidím výsledek a to mi stačí. Ani nepotřebuji sledovat spálené kalorie, žádnou dietu nedržím, ani nemusím vědět jak mi bije srdce, dokud jsem živá tak bije. ;) Takže vlastně nepotřebuji žádné specifické informace. Ale docela by mne zajímalo, kolik hodin v noci spím tím hlubokým spánkem. Ale zase, jen pro tu mou zvědavost, nikomu to hlásit nemusím a k ničemu jinému to nepotřebuji. Takže jsem vlastně nenáročný uživatel. Ale pozor, nenáročný na počet funkcí, zato jsem náročná na kvalitu té funkce, o kterou mi jde. A to je to počítání kroků. A s tím právě mají vesměs všechny ty náramky problémy. Chápu, že nemůžu chtít od náramku za 5 stovek stejnou kvalitu, jako od toho, co má moje kamarádka. Ale jelikož vlastně nechci, aby měl náramek "sto funkcí", které nevyužiji, tak hledám nějaký, který by se mi předně líbil a aby dobře dělal to, co od něho očekávám. A proto jsem si myslela, že když si koupím nějaký kolem těch 20 dolarů, tak bych mohla najít už trochu kvalitnější "stroj", než ten za dva-tři dolary.

V každém případě Vám velmi děkuji. Hodně jste mi pomohl, protože ty odkazy mi byly k užitku. Já uvidím, jestli se mi za pomoci Totak podaří nainstalovat ten potřebný program do té mé krabičky. Mám ještě jednu krabku, jmenuje se "Beelink GT1". Tu mám na druhé televizi. Tak snad jedna z těch krabek bude mít v sobě právě to "střívko", které já potřebuji. ;)

A gratuluji k úspěšnému přihlášení do poradny a vítám Vás mezi nás!

Zdravím @Suzymon

tak ta druhá krabička (Beelink GT1 )má modrý zub taky

Víte, jen mám trošičku strach, že to nepujde,on v těch krabičkách je android,

ale není to plnohodnotný android jak v mobilu,

no musíte sama vyzkoušet.

No ale k tomu náramku nebo hodinkám,víte ono to je celkem jedno,jestli je za 50kč nebo 11000kč

všechny jsou na ruku a senzor v nich, zaznamená pomalu každý pohyb ruky a počítá je jako kroky.

To by jste si musela koupit krokoměr na připnutí na nohu ať je trošičku přesnější

Tím vás nechci odrazovat od koupě

hodnocení

A jéje, tak za den teda rukama hýbu docela hodně. Vlastně pořád. A co když si ty hodinky připnu na nohu, mám tenké kotníky. A zuby mají obě, už jsem je dokonce i viděla a pokoušela je nastavit, ale to jsem nevěděla, že k tomu musím mít i nějaké to zařízení :-D tak to furt hledalo a hledalo a pořád to nic nenašlo. Ale Totak mi poradil, abych to zapnula najednou a nechala aby jeden vyhledal toho druhého. Budu zkoušet zítra.

No na nohu ho můžete připnout taky*bezim*

Jen mě tak napadlo, vy máte notebook že?

a nemá náhodou ten notebook bluetoot (modrý zub)

já,jen že ho můžete zkusit připojit, k té chytré krabičce,co máte k televizi

hodnocení

Notebook mám, ale ten je už děsně starý. Tak 10 let určitě. Ale možná, že ty zuby má také. Já ho mám na zahradě v altánu. Zítra se kouknu. Ale napadlo mne něco jiného. Když je to tak citlivý přístroj, tak to ta má kamarádka, která chodila po krámě a uklízela zboží a hýbala těma rukama a přitom třeba stála na místě, tak jí to také počítalo ty kroky. Takže když si myslela, že po tom krámě udělala 3 tisíce kroků, tak to vlastně nebyla správná informace ani v těch super drahých hodinkách. ;) takže jediná možnost by byla opravdu připnout ten náramek na nohu.

Ano,to je pravda,a až ji potkáte,udělejte pokus

ať koukne na hodinky-zapamatuje kroky-párkrát zatřese rukou,třeba jako když uklízí a vida,na místě ušla 1,5 km

i když možná se pletu,nevím možná že tam má, nějakou pojistku proti náhodnému pohybu

Třeba vyzkoušet

lipanek
hodnocení

1x

veselebydleni.cz/...

Jsou rozdílné typy podle senzorů 2D a 3D.

Pokud bych chtěla jenom měřit kroky, hledala bych kroměr, který se upevňuje na nohu.

Podle časopisu DTest, vycházejí chytré hodinky s dobrými výsledky tyto modely - Huami Amazfit Pace za 2950,- anebo Garmin Viviactive 3 music za 6790,- zde jsou velmi dobré výsledky na krokoměru a určení vzdálenosti.

Ale chápu, že chcete jenom za pár stokorun, to jenom pro zajímavost, že jsou tyhle typy prověřené.

liska5
hodnocení

0x

Pro zajímavost: Při jarním prodeji sadby a letniček v zahradnictví jsme si naměřili podobnými hodinkami každý denně kolem 30km naběhaných po areálu, mezi skleníky a pařeništi.

Značku jsem nevnímala. Ségra je dostala předloni k narozkám, tak si je musel každý hned.vyzkoušet. Ale mohu zjistit.

hodnocení

Lisko, tak se prosím zeptej. Ale musí fungovat bez toho chytrého telefonu. Díky.

hodnocení

No právě. Já potřebuju nějaké, které nepotřebují ten chytrý telefon a nevím který typ hodinek mám hledat. Ale myslím si, že i takové jaksi "blbé" hodinky budou také existovat. :)

hodnocení

Jethro, chytrý mobil fakt nepotřebuji, neboť já osobně za měsíc provolám 5 minut a někdy ani to ne. Teď jsem se schválně podívala do posledního vyúčtování a provolala jsem za měsíc 3 minuty.:-D Za telefon platím 78 Kč. měsíčně. Když ode mne někdo něco potřebuje, tak mi zavolá on. Já toho moc od jiných nepotřebuji a když, tak to vždycky souvisí s tím, co oni potřebují ode mne a tudíž jen prozvoním a oni mi hezky zavolají zpátky. ;) Do telefonu se nevykecávám, to mne nudí. Sms nepíši, protože mne to nebaví. Je to malé a nebudu se namáhat. Dneska už mají všichni také počítače a ke psaní zpráv mi dobře slouží email. Nakonec většina populace už má právě ty chytré hodinky, tak oni jsou informováni o mém emailu právě do těch hodinek. ;) Prostě jsem asi veliký sobec a dělám jenom to, co se líbí mně a ostatní se buďto přizpůsobí, nebo se na mne vykašlou. No a já se s tím smířím.:) A tyhle hodinky má moje kamarádka, ale ta má nějaké za 11 tisíc, tak mi právě ukazovala, že jí to měří ty kroky. A to mne zaujalo. To bych chtěla, protože jsem zvědavá, kolik toho za den nachodím, jestli nejsem nějak moc líná. *smich*

jirib
Chytrý mobil se dnes používá i na internet(email,poradte.cz,zprávy,tv-online,navigace,ujitá vzdálenost s patřičný programem a GPS).Na telefonování ho používám minimálně.Cena 2200,-.Spotřeba energie velkého computeru je značná...
hodnocení

Nojo, ale problém je ten, že je to všechno mrňavé v tom chytrém mobilu. A to je vlastně proč to nechci. Jinak bych si to dávno koupila. Když mi v tom přátelé chtějí ukazovat fotky, tak mne to nebaví. Je to malé a musí mi to přeposlat do počítače. Asi jsem zpohodlněla. Ale jak na to tak koukám, tak si nějaký ten krám koupím, abych k tomu mohla připojit ty hodinky a na nic víc ho nebudu používat. To snad nemusím a můžu to dát do šuplete a můžu dál používat ten svůj blbý telefon. Nebo se ten telefon pak musí používat?

jirib
Telefon si můžete zrcadlit do televize,klidně i na 190cm uhlopříčně...kde je problém?
Pokuď špatně vidíte,budete potřebovat lepší brejle...
Pokuď se vám plocha telefonu zdá malá,můžete koupit 10" tablet...telefonovat sním nemusíte!
juraja*

Takže,abych to shrnul.

Kvůli náramku za 200kč, je Suzymon doporučen koupit chytrý mobil,

na který se má dívat přes TV...nejlépe z uhlopříčkou 190.:-D

Bože, kam tento svět spěje*zed*

hodnocení

Jirib, také se tady směji, ale opravdu Vám děkuji za snahu. Ono už to došlo tak daleko, že pomalu nebudu vědět, jak mám používat ten svůj "blbej" telefon ;). Já jsem myslela, že to je jednoduché a ono se ukázalo, že to zase až tak jednoduché není. Zrcadlit neumím, ani nevím co to slovo znamená, pokud by se nejednalo o opravdové zrcadlo. Z mých příspěvků a otázek je jasné, že jsem úplný pitomec, co se mobilů a tabletů a počítačů týče. Jenom nerozumím, proč tomu říkají chytré hodinky, když nakonec musí být chytrý ten, kdo je používá. Když jsou teda tak chytré, tak by mělo stačit si je připnout na ruku a dělat všechno jak mají samy. A bůhví, jestli bych s tím nakonec uměla zacházet. Ta moje kamarádka tomu také nerozumí, ale ty její jsou tak vymakané, že asi stačí vědět hodně málo. Někdo jí to určitě zpároval a ukázal ty základní funkce, protože já ji znám a jsme na tom obě stejně. Dokonce si troufám tvrdit, že i počítači rozumím o něco víc než ona. *smich* Já se na hodinky vyprdnu a je to. Ty obyčejné krokovače, co nepotřebují počítač nefungují, to bych měla akorát vztek. Ještě se pokusím ukecat syna, aby něco vymyslel, ale moc tomu naděje nedávám. Tak se na mne nezlobte a všem Vám opravdu moc děkuji za snahu.

jirib
Tazatelka asi špatně vidí na display mobilu a proto ho nechce a tak vymýšlí jak to obejít...
Až zjistí kolik udělá kroků,stejně ji to přestane bavut nabíjet za 2-3dny...
Ty drahé hodinky za 11tis. se musí nabíjet každý den...výdrž jen 20h.

hodnocení

A když si koupím tenhle telefon, tak to už si pak můžu koupit chytré hodinky? Ten samotný krokoměr, podle těch všech recenzí co jsem četla, moc přesně neukazuje.

k2

To, na co odkazujete neni telefon, ale pouze ND na nej (LCD, dotykovy panel a kryt).

hodnocení

No tak prosím jak jsem nablblá. *bzum* díky.

id
hodnocení

0x

Znovu si přečtěte můj příspěvek dnes v 10.53 hod, případně dodejte včerejší v 21.46 hodin.

Víc polopaticky to napsat nejde. Vy se nemůžete ptát co si máte koupit, nikdo z nás vám nevidí do počítače jaký máte OPERAČNÍ SYSTÉM. To co máte v počítači musí být i v náramku/hodinkách.

Po zakoupení vám to syn zpáruje na vašem počítači a víc nepotřebujete s počítačem komunikovat. Na náramku máte jeden čudlík, kterým si přepínáte z času na datum, pak na kroky, km, spálené kalorie. Napřed si můžete vzít sešit a údaje si denně zapisovat. Až se naučíte více pracovat s náramkem a počítačem, tak nepotřebujete sešit, ale vše máte uloženo v PC v grafech.

hodnocení

No on mi jeden rádce napsal do pošty, že také existují hodinky na sim kartu. Sice neumí dělat všechny ty funkce, ale ty kroky naměří. Tak já si to ještě všechno rozmyslím. Já totiž nevím jaký operační systém má můj počítač a jestli by to z něho šlo. A už nechci nikoho otravovat. Nemůžu najít od toho počítače papíry. Je to stolní Lenovo, mám ho ráda, jsem spokojená, ale už ho mám 4 roky.

hodnocení

0x
Suzy to máš drahé volání, když za tři minuty zaplatíš 78 Kč. S tím chytrým mobilem můžeš volat zadarmo, takže se ti to za tři čtyři roky vrátí a to ten tel hravě vydrží. Navíc k němu už nic nepotřebuješ, protože ten krokoměr si do něho nainstalujes. Je to jako kdybys chtěla navigaci do auta a řekla že auto nepotřebuješ.
juraja*

stir. Když budete tak laskav, prosím poraďte mi,jak mám chytrým telefonem volat zadarmo.

Pro info,sim kartu mám předplacenou a wifi doma nemám.*hi*

hodnocení

Stire, tak to jsem nevěděla, že se s chytrým mobilem může volat zadarmo. To jako nemusím mít žádného operátora? To mi nějak nejde do hlavy. A při frekvenci mých telefonických volání, která je tak nízká, že opravdu v reálu provolám tak 20 korun za měsíc, by ten chytrý telefon musel stát tak 1000 korun maxi, protože víc bych za 4 roky stejně neprovolala. Nejsem prostě "telefonický" typ. Vykecávání do telefonu mne jednak nudí a pak mi to připadá jako ztráta času. Já ráda hovořím s lidmi, ale preferuji živý kontakt. Takže telefon využívám pouze v případech nutnosti a to jsou velmi krátké rozhovory a jsou opravdu co do počtu, tak 3 za měsíc. Jinak všechno co k životu opravdu potřebuji, mám v tom počítači. Sedím doma na zadku, do práce nechodím, venku se moc necourám, na dovolené nejezdím, protože nesnáším cestování, tak nemusím mít po ruce ani tablet, ani chytrý telefon, kde je to, co potřebuji v obojím zařízení ještě ke všemu ve zmenšené podobě. Ale přesto by mne zajímalo, jak bych mohla mít to volání zadarmo, kdybych si chytrý telefon koupila. Co já vím, tak ta moje kamarádka platí měsíčně 02 docela hodně, určitě je to víc jak tisícovka. Sice může mluvit do telefonu jak dlouho chce, ale zadara to teda není. A pak, ty hodinky jsem chtěla proto, že ty bych si na ruku ráno připnula a měla bych je tam celý den. takže jsem si to představovala tak, že by mi napočítaly co udělám kroků za ten den doma, i když jdu třeba jen na zahradu, nebo přecházím po baráčku a tak. A to teda s sebou telefon pořád nenosím, kolikrát ani nevím kde je, protože ho za celý den nepotřebuji. Takže abych si to měření kroků nastavila do něj, to bych ho pak musela nosit celý den pověšený na krku, aby to počítal a to by mne teda sakra obtěžovalo.

id

Pořád se přikláním k lepší variantě pořídit si fitness náramek (odkaz výše). Ten si po spárování s vaším počítačem připnete na ruku a nesundáváte ani na noc, do sprchy i s ním můžete chodit plavat. Kdyboliv si čudlíkem na náramku zjistíte co potřebujete. Na prvním náramku mi vydržela baterie 2,5 roku, nová stála 40,- Kč. Vesměs hodinky se musí nabíjet jako mobil,náramek se nedobíjí.

Počkejte na syna, zjistí vám v počítači OS a pak si vybírejte náramek (ukazuje i čas) nebo hodinky, ale jsou v jiné cenové relaci a jejich funkce asi neužijete.

hodnocení

Id, tak dobře. našla jsem jaký já mám počítač a jeho parametry. Posílám foto. Mohla byste mi teda říci, jak se v tom mám vyznat a který náramek, nebo hodinky by šly spárovat s tím mým počítačem? Děkuji.
hodnocení

poprvé se mi to nepovedlo přeposlat. Tak teď.

Chytré hodinky
hodnocení

Tak jak jsem si to znova přečetla, tak podle mne s mým počítačem to nepůjde, neboť já nemám ani Android, ani iOS. Víte, já Vám to řeknu takto. Pro Vás, která těm zkratkám rozumíte, je to jednoduché, ale já jim nerozumím, takže když mi poradíte, abych se podívala do svého počítače a hledala tam nějaké iOs, nebo OS, tak mi to vůbec nic neřekne. Tento počítač mám 4 roky a předtím jsem měla jiné notebooky, ale nikdy jsem tuto informaci zjišťovat nepotřebovala a až dosud jsem se bez této vědomosti obešla. No a teď kvůli chytrým hodinkám jsem nakonec zjistila, že mám nejenom blbý telefon, ale i blbý počítač a ještě navrch jsem blbá i já. Tak to jsme fakt "trojka" k pohledání. *smich*

Mně ale poradil jeden rádce, že si mohu koupit hodinky co sice moc chytré nejsou, ale zase k nim nebudu potřebovat všelijaké ještě chytřejší doplňky, aby vůbec dokázaly naměřit ty kroky. U českých prodejců je samozřejmě kupovat nebudu, neboť jestliže jsem pitomá na techniku, tak už zas až tak pitomá nejsem, abych tady nějakému chytrákovi platila za výrobek, který on objedná v Číně, přidá k tomu český návod a mnohonásobně je zdraží a ještě si připočte poštovné. Ani nemohu poslat přesné srovnání cen, protože já, jako jednotlivec zaplatím i v Číně víc, než člověk, který obchoduje a má od čínského prodejce množstevní slevy. Takže já si je rozhodně objednám v Číně na AliExpress.

harny
hodnocení

0x

Zdravím, na tyto věci co popisuješ by mohl stačit i fitness náramek a nemusely by to být přímo hodinky. Náramky budou o něco levnější, ale pravda, že budou asi víc zavislé na chytrém telefonu.

hodnocení

Jenomže ani ty fitness náramky nefungují jen tak. Aby to fungovalo, musí se s něčím "chytrým" propojit a uvést do provozu. Jediná schůdná cesta pro mne je to, co funguje na sim kartu. A to jsou jak hodinky, tak fitness náramky. Všechno to totiž pracuje na stejné bázi a nedá se to obejít. Tak jestli tomu někdo říká fitness náramek, nebo chytré hodinky, je to fuk.

harny

Bohužel většina zařízení bude plně fungovat jen s připojením k chytrému zařízení. Hodinky se sim kartou budou asi ideální volbou. Jen počítej, že výdrž baterie bude horší.

hodnocení

Harny, už to mám vyřešené. Můžu si koupit bez té karty, protože mám to blue tooth na těch krabičkách co mám kvůli chytré televizi. Tak musím hledat ty, co mají možné spárování s blue tooth. Byl tady syn a ten mi doporučuje značku Fitbit a strašně mně seřval, že si to chci kupovat na AliExpress, že prý budu brečet, až mi klekne ta baterie, že prý na Alíkovi je všechno fake. Ale slíbil mi, že až si nějaké koupím a i kdyby to nešlo dát do provozu s tím zařízením co já mám doma, tak mi je spáruje se svým telefonem. *uf*

harny

On někdo na ali nakupuje všechno a je spokojený. Já osobně tam nic kromě obalů a podobných jednoduchých věcí neberu. S tím Fitbitem asi chybu neuděláš. Já mám právě fitness náramek bfit pro, ale ten je dělaný na převážný provoz spárovaný s mobilem. Tak hlavně ať dobře slouží.

hodnocení

Já tam hlavně nakupuji korejskou kosmetiku a nejenom pro sebe, ale i známé. Všichni jsme nesmírně spokojené. Z těch přístrojů jsem koupila prozatím nějakou tu myš k počítači, také spokojenost, přístroj na vakuování potravin, absolutní spokojenost. Za prvé jsem za něj dala asi 6 stovek a na rozdíl od vakuovače který jsem koupila u nás za 2 tisíce, opravdu dokonale odsaje vzduch a svaří pytlík. Už ho používám 3 roky a to hodně často a pořád funguje. Ten za 2 tisíce se mi válí v garáži. Dále jsem tam nakoupila masážní strojky, také za pár korun, oproti těm cem cenám, co chtějí za stejné zboží naši překupníci. Já do tří stovek a tady chtějí hodně přes tisíc korun a ještě k tomu poštovné. Strojky fungují už několik měsíců bez problémů. Také mají i mé kamarádky a všechny jsme spokojené. On bude asi největší problém v tom, že lidé mají pořád ty předsudky z dřívějška. Že všechno co jde z Číny je šmejd. Asi to byla pravda v době, kdy se u nás začaly otevírat ty jejich obchody a AliExpress ještě nefungoval. Ti Číňani, kteří provozovali ty obchody, samozřejmě kupovali to nejlevnější zboží, aby si mohli na zboží "napálit" tu nejvyšší marži a co nejvíc vydělali. No a pak to podle toho také vypadalo. Vlastně to dělají dosud, ale protože lidi už vědí, že si mohou spoustu věcí objednat sami, tak už tak neprosperují. Já to vidím v mém městě. Tady byl na každém rohu jeden Vietnamec a dnes už tady zůstali jenom dva a když tam jdu koupit třeba houbičky na nádobí, tak tam skoro nikdo není. Vůbec nechápu, jak může ten obchod existovat a jak zaplatí nájem a náklady na provozovnu. Dříve se tam motalo několik desítek lidí v jednom kuse a dnes tam bloudí tak dva-tři lidé a koupí si třeba jako já ty houbičky za 15 korun. A dříve byli ti Vietnamci usměvaví a úslužní, dneska tam stojí opřený o pult a nasraně sleduje ty dva lidi. :-D Jo a navíc prodávají i některé tuzemské zboží a to mají ještě dražší, než třeba v Tescu. Dříve v cenách neměli konkurenci, všechno bylo o dost levnější než jinde, ale dnes tomu tak není.

harny

Je pravda, že si ot asi všichni pamatují z dřívější doby. Já měl dřív problém u elektroniky, že dst často byla jenom v čínském jazyce. OD té doby jsem elektroniku tam nekupoval. Je možný, že už se situace změnila.

hodnocení

Juraji, tak zítra přijde a uděláme ten pokus. Jsem na to fakt zvědavá. Napíšu, jak to dopadlo.

Víte,v jednoduchosti je síla

Pozvěte tu vaší kamarádku na kafíčko a zákusek a ať vezme ssebou ty její hodinky.

No a při klábosení o počasí atd..., se pokuste spojit ty její hodinky s jednou z těch vašich krabiček.

Bude uplně stačí, jestli je ten modrý zub v krabičkách najde a spáruje.

Pokud ano, tak se ještě modlit,

jestli půjde do některé krabičky, nainstalovat aplikace na správu náramku nebo hodinek

Ale jinak držím *palec2*

hodnocení

Kdepak, to nepůjde. Ona se o ty své hodinky bojí a sama s tím neumí zacházet. Maximálně mi tady může hýbat nohama a rukama ... :-D

Tak ji musíte vysvětlit, že se hodinkám nic nestane a nebude to bolet.:-D

je to podobné jako když připojuje mobil k Wi-fi.

Prostě odejde z dosahu modrého zubu ,hodinky se rozpojí a nic se nestane.

Na Youtube máte plno návodů jak to udělat,sice to jsou návody pro mobil,ale teoreticky je to upně stejné

hodnocení

Juraji, to mi nestojí za to. Byla tady a co je pro mne důležité je to, že skutečně i na těch drahých hodinkách stačí pohybovat rukama a počítá to kroky. Takže můj problém je vyřešen. Takové hodinky nepotřebuji. Na nic jiného jsem je nechtěla. Jo, je to fajn hračka, říká to nahlas kolik je právě hodin, ale k tomu mi stačí pohled na hodinky a ty další vymoženosti opravdu já k životu nepotřebuji. Omlouvám se všem. Já jsem chtěla něco, co ještě neexistuje. ;) Měření pouze kroků, které za den udělám. Žádné jiné pohyby, jen kroky. A to od chvíle, kdy vylezu z postele. A aby se to zastavilo, když žádné kroky nedělám. Já jsem ten systém špatně pochopila. Jasně, že mi to změří počet kroků, když se vydám na nějakou souvislou cestu tam a zpátky. Ale když si sednu na lavičku a budu s někým klábosit a u toho budu pohybovat rukama, tak to bude dál počítat kroky. A to mi je teda k prdu. :-D Takže hodinky, ani žádný jiný náramek už nechci. *uf*

A všem se moc omlouvám za čas, který jste se mnou ztratili. To víte, zase jsem si všechno představovala úplně jinak.

id

Znáte název těch zázračných hodinek co počítají i mávání rukou? Co to je za zmetka? Já vám doporučovala náramek Garmin, ale vy nechcete nakupovatv Česku, tak pro vás další radu nemám.

@suzymon

Chtěl bych vidět výraz té vaší kamarádky,když to zjistila :-D

Víte, já to beru jen jako takový modní výstřelek,maj to všichni musím to mít i já.

Hele dnes sem dal 8356 kroku a co ty?*bezim*,jen 6853 hmm sralbotko.

Ano je to vlastně taková hračka,(neříkám že pro někoho neužitečná) a je jedno jestli za 50 nebo 12000 kč, vžycky to ty kroky spočítá tak nějak orientačně,

Kouknu večer,aha dnes sem toho nachodil víc nebo míň jak včera.

No ale pro sportovni lidičky, ano.

Tak dnes si dám 8000.

Postavím se do bodu "A", zmáčknu start jdu,běžím a v bodu"B" kouknu - huráá splněno a spokojeně jdu domů.

ps.Vite, já je sice mám taky, ale to kvůli své práci,ať vím kolik toho za noc nachodím. Jinak bych si je nekoupil.

Přesně suzymon. Po těhle náramcích a hodinkách jsem už taky koukal nějakou dobu a myslel jsem, že už dnes budou trošku aspoň někde jinde, ale je to furt stejné..na prd. Jediná užitečná hodnota je v těch notifikacích. Jinak kroky-pokaždé neuděláte stejný krok,navíc to počítá ikdyž třeba vaříte a mácháte vařečkou apod. Navíc to není jen o krocích jako takových. Každý si myslí, že když denně "nachodí" pár km..od záchodu do obýváku, tam zas sedne..po nějakém čase se zvedne a jde si do ledničky pro něco..no a večer se podívají na náramek..jejda, to jsem toho nachodil :D Prostě je to něco jiného, než zvednout zadek a jít na nějaký výšlap, kde těch pár km najdete skoro naráz..a o tom to je. A na to žádný náramek nepotřebuju..to přece velmi lehce zjistím i přes pc, kolik jsem ten den cca nachodil a že bych se měl tak nějak podobně pravidelně hýbat. No a když už se takhle naučím s tělem pracovat, tak už jen odhadem snadno zjistím, jak jsem na tom zrovna s fyzičkou a že je potřeba trošku přidat nebo spočnout.

Jinak už bych ten náramek měl asi taky dávno koupený..byla by to jistě fajn věcička. Ale mě stačí můj pulsmetr od Sigmy, který jsem koupil před pár lety, je to s hrudním pásem, tudíž přesný. Ten mě stačí na to, abych se naučil pracovat a hospodařit s mým tělem při určitých výkonech, i nevýkonech-klidový tep.

hodnocení

Id asi se budete divit, ale jsou to hodinky za 11 tisíc Aplle. A viděla jsem na vlastní oči, že stačilo pohybovat rukama a hodinky začaly měřit jakoby kroky. Prostě zaznamenaly pohyb. Můj syn má ty samé a sám mi řekl, že má ty hodinky kvůli jiným vlastnostem, které on potřebuje. Ale na měření kroků je teda nemá. No a já chtěla měřit ty kroky. Ale už jsem to vzdala. Vím že to je nemožné, leda bych měřila opravdu jen ty kroky. Teda kdybych šla ven a šla a šla a jenom šla. Tak budu vědět přesně, kolik kroků jsem ušla. Ale kdybych je měla na ruce celý den a nikam nešla, jen prostě žila a dělala rukama jakoukoliv práci a k tomu chodila a seděla, tak na konci dne vím absolutní prdlajs. Teda informace o ušlých krocích bude zkreslaná a nepřesná. A tak je to u všech těchto hodinek, nebo fitness náramků a nezáleží na jejich ceně. Ale vím o kterých hodinkách mluvíte, prohlížela jsem si je. Třeba tady, ale nějak se mi nechce dávat přes tisíc korun za něco, o čem nejsem stoprocentně přesvědčená. Proč by hodinky za tisícovku měly být perfektnější,než hodinky za 11 tisíc? To co tam píší je lákavé, ale napsat se dá přece ledacos.

Ale opravdu Vám moc děkuji, že se mi snažíte poradit. Třeba jsem hloupá, nevím.

A ty hodinky o kterých mluvím, jsou koupené samozřejmě v Čechách. Teda ty za 11 tisíc.

id

Máte pravdu, nekupujte nic, nebyla byste spokojená. Já mám jinou zkušenost jako spoustu jiných lidí. Vyzkoušla jste jedny hodiny přítelkyně a tvrdíte... A tak je to u všech těchto hodinek, nebo fitness náramků a nezáleží na jejich ceně.

id

Prosím,můžete prozradit jméno toho zázračného náramku, z kterým máte zkušenost ,jako spoustu jiných lidí.

(jméno,označení,řada) Děkuji juraja

tak ono se stačí mrknout např na Heureku a tam zjistíte, že všechny hodinky a náramky od pár kč až po tisíce kč, co počítají kroky, to počítají podle otřesového čidla..tudíž nepřesně. Jak už tu bylo napsáno, fungují jakžtakž, když půjdu ven a tam nebudu dělat nic jiného, než jen chodit a pak je výsledek jaksi ok..ale to se zase dá podle např mapy.cz velmi jednoduše doma spočítat naprosto přesně. Prostě ty hodinky a náramky jsou taková hračka k mobilu, je to ulehčení abych se nemusel koukat pořád na mobil, tak stačí jen se mrknout na náramek-hodinky a zrovna uvidím jestli někdo volal, sms..nebo když někdo pracuje v nečistém prostředí, tak si zbytečně tím nebude zamatlávat mobil apod. Ale ta funkce např kroky..prostě zatím fakt ne.

hodnocení

Id, ale to se mýlíte, já dokážu být spokojená a většinou právě jsem. To bych nenakupovala u "Alíka". ;) Ale když něco neznám, tak napřed pátrám a hledám zkušenosti jiných lidí. Pak se podle toho částečně rozhoduji. No a u těchto náramků je všeobecný názor, že právě ten krokoměr není vždy absolutně spolehlivý. Jinak všechny fungují víceméně na stejné bázi a mají víceméně stejné parametry. Cena se odvíjí většinou od značky, kvality použitého materiálu, provedení. Jako ostatně u všeho jiného. Není triko jako triko a přece to je jenom triko. Má 4 otvory. Jeden široký dole, pak nahoře kudy se prostrčí hlava a pak dvě díry pro ruce. :) Základní funkce trika je, že si člověk pokryje tím oblečením trup. No a já jsem očekávala, že základní funkce toho KROKOMĚRU bude teda umění počítat ušlé kroky a to v řadě prvé! A pak mohou být přidané další hodnoty, které mohou zvyšovat cenu přístroje.

Dneska každý běhá, plave, nebo chodí na cvičení jógy, nebo chodí do nějakého fitness centra a přitom už je asi pro něj vedlejší, co si pak po takovém hodinovém běhání nandá na talíř a sní. Kdyby tomu nebylo tak jak říkám, tak bychom přece byli všichni fit a nebyli by tlustí až obézní lidé.

Každý desátý člověk na této planetě je obézní a nejhůř je na tom Amerika a odtamtud sem přišla ta móda každý den klusat pro udržení kondice. Ale jak je vidět, moc se to nedaří ani jim, ani jiným lidem v jiných zemích a obezita roste a roste. No a tohohle světového "šílenství" si všimli chytří výrobci a vznikly ty všelijaké náramky a hodinky. A moc bych za to nedala, že ten první nápad přišel právě odněkud z té Číny. Je to hlavně obrovský byznys pro výrobce, ale že by díky náramkům ubývalo obezity a lidé by byli v lepší tělesné kondici, to už se tvrdit teda nedá. Takže proto beru každý tento výrobek jako takovou moderní hračku. Jelikož absolutně nejsem sportovně založená, cvičení mne nikdy nebavilo a nebaví, jógu ani jiné "sporty" neprovozuji, tak jsem se nikdy o nic takového nezajímala. Až do chvíle, kdy mne zaujalo to počítání nachozených kroků a bláhově si myslela, že to ten přístroj umí, když se to teda tak jmenuje. ;) A začala jsem se teda o takový náramek zajímat a zjišťovat si informace. No a po několika dnech čtení všelijakých informací jsem přišla na to, že to je prostě jenom gadget. Nic více, nic méně. A proto odmítám za něco, co považuji jenom za moderní hračku, dávat nekřesťanské peníze a jsem ochotna do toho vrazit jen pár stovek. A jelikož za těch několik dnů, kdy se intezivně o tyto náramky zajímám, mi samozřejmě začaly "vyskakovat" neustále reklamy na tyto hodinky-náramky a tak vidím, že jsou to přesně ty samé náramky, které vidím u toho "Alíka". Je jenom jediný rozdíl. Jsou mnhonásobně dražší a mají český návod a 2 roky záruku. A jelikož já nemám jazykovou bariéru, zbývá už jen ta dvouletá záruka a možnost vrácení náramku. A protože vím, že v dnešní době už není spolehnutí na vůbec žádnou značku, jelikož všechno je to stejně propojené s Čínou, která je největší výrobce všeho na světě, tak odmítám platit přemrštěné ceny za cokoliv. Nakonec jde ve finále jen a jen o "štěstí". Buď kápnu na kvalitní strojek od "Alíka" a také mi vydrží dva roky a možná i déle, nebo nekápnu. A to samé se mi stane když to koupím u nás. Mám osobní zkušenosti s jinými strojky. Samozřejmě, že si nekoupím hodinky za 5$, ale už budu koukat po kvalitnější hračce. ;)

dan*

Ty kroky v hodinkách jsou vážně hračka pro děcka. Pokud už hodinky, tak jedině s GPS. Ale to už je cenově někde jinde.

id

Ale vždyť to píši, nekupujte nic. Mě první náramek od Garmina asi před 6 lety stál necelé 4tisíce, dnes je za méně než polovinu a proměřil mě na 9 km jen 360 m. Vždy po dvou letech si kupuji náramek/hodinky a 2 řady výše a staré funkčí věnuji. Takže vím o čem píši.

Ale přirovnávat hodinky k triku s 4 otvory - bez komentáře.

hodnocení

Nebylo to přímé srovnávání telefonu s trikem, ale alegorie. Ale ne všichni umí porozumět. To co je jedněm jasné, druhým může připadat nesrozumitelné. *nevi*:)

id

No a jsme doma,vy kupujete jednu značku náramku(hodinek), stále dokola,

sice novější, ale furt stejnou .Stejné vnitřností + nové funkce, takže vám měří kroky a aktivitu tak nějak stejně.

Píšete že vám na 9km,... asi souvislé chůze ,náramek nezapočítal 360metrů, ...to je pěkné.

Víte, zkuste udělat takový pokus,ujděte 10x100 krokú,a pokaždé zaznamenejte počet co vám započítá ten váš náramek.

Pak to zprůměrujte. No a múžete se pochlubit co vám vyšlo.

Já někde četl recenzi na tyto přístroje a tam uváděli že rozdíl +- 4 - 8% je tak nějak v normě.

Víte,ja za šest let otestoval 5 přístrojů (15x měsíčně,stejná trasa i vzdálenost 12km)

Hodinky

Diggro ex18

náramky
Medisana ViFit touch
Smart band M 3
Smart band M 4

a jeden krokoměr, na připnutí k opasku,takovou plastovou hračku za 30kč z aukra.

Můžete hádat který měřil kroky nejpřesněji.

Na prvním místě, to byla ta plastová hračka za 30 kč

na druhém,hodinky Diggro

o třetí a čtvrté se dělí ty náramky Smart band M 3 a 4

a na posledním, náramek Medisana ViFit touch,ten dokonce počítal kroky ,i když sem se škrábal na ... hlavě(nechtěl sem být sprostý) a to je náramek od profesionálního výrobce zdravotnických pomůcek,

id

Ano, já jsem věrná jedné značce, ale mám porovnání s hodinkama jiných značek rodinných příslušníků. Při měření správnosti kroků nešlo o tůru, ale celodenní pohyb kdekoliv. 360 m jsem já byla v mínusu. Mám kuchyň do účka ( jeden krok tam, dva kroky doleva atd). Kdybych se nehla celý den z kuchyně, tak nemám započteno nic. Na tyhle mimi pohyby Garmin nereagoval. Néééé, že by tento nejjednodušší náramek připočítával kroky při rozkládání rukama. Připočítaval jen ve vířivé vaně a nebo na koncertě při tleskání. Možná jiné značky to dělají, nemohu posoudit. Nic jiného jsem nezaznamenala.

Vámi doporučovaný test nemohu udělat neboť ten první náramek již 4 roky nemám Nyní mám hodinky, ale v cela jiné cenové kategorii.

Konec, už zde nebudu reagovat a obhajovat něco, co vím na 100%.

Děkuji za odpověď.

Ten test si můžete udělak i z hodinkama jiné cenové kategorie. + kolik kilometrů jste ušla při 10x100 krocích

Samozřejmě že né pro nás, ale pro vaší kontrolu.
.

id

No musím ještě jednou reagovat.

@suzymon se tu ptala, po nějakém náramku (hodinkách), který jí přesně zpočítá kroky,co udělá za celý den

ať je v kuchyni, šmatlá po baráčku ,zahradě nebo na procházce z pejskem.

Vy tady vehementně obhajujete náramek(hodinky) Garmin,jak je přesný atd,,,,

No a nakonec to zabijete odpovědí,

"Mám kuchyň do účka ( jeden krok tam, dva kroky doleva atd). Kdybych se nehla celý den z kuchyně, tak nemám započteno nic. Na tyhle mini pohyby Garmin nereagoval."

Tak k čemu jí vlastně bude?

id

Poruším slib nereagování. Suzy se bála, že jí náramek / hodinky budou kroky PŘIPOČÍTAVAT při mávání rukama ! Což jsem u vyzkoušené značky vyvrátila. Když se pohybujete v mini kuchyni je dobré, že kroky se nepřičtou. Ono nejde o kroky, ale o spálené kalorie !! Při mini pohybu nespálíte nic. Náramek/hodinky nejsou počítadla,.ale pomůcka k zdravému životnímu stylu..

hodnocení

Id, já vím že to myslíte dobře. Také se mi stane, že někomu chci mermomocí poradit s něčím, co mám na sto procent ověřené a dotyčný pořád mele svou :-D*zed*. Já Vám rozumím a chápu, že máte ten konkrétní náramek vyzkoušený, jenomže já za to nechci vyhazovat tolik peněz. No a ten náramek Garmin, co jste mi poslala odkaz, se mi nelíbí vizuelně. *hi* Prostě mne vzhledem nijak nenadchl. Je to takové "tlusté" a přitom je malý ten rámeček, kde se zobrazují výsledky. Hledala jsem i jiné modely od této značky, ale ty co by se mi už trochu líbily, tak ty jsou zase nepřiměřeně drahé. Teda pro tu mou "potřebu". Já už teď vím, že je to o těch spálených kaloriích, už jsem si význam toho krokoměru nastudovala. Sice by mne to čistě ze zvědavosti zajímalo, ale na to nemusím vyhazovat tolik peněz. Pro mne by to stejně nebylo nijak závažně směrodatné, takže by ty hodinky byly pro mne spíše jako nějaká nová hračička. Naštěstí nemám žádné zdravotní problémy, i když už mi je 71 let a s váhou jsem neměla za celý život nikdy problém. Jím 3x denně a nemlsám, jelikož mne to ani nenapadne. Moje tělo si o to neříká. Mám hlad opravdu jen 3x za den. Ráno, v poledne a večer a to se najím. Jinak na jídlo nemyslím. Já jenom že mne tak napadlo, že nějak moc sedím u toho počítače a že bych to možná měla začít víc sledovat a že by mne ta hračka mohla donutit chodit s tím mým pesanem ven, protože bych se bavila tím sledováním ušlých kroků, protože jinak mne ty procházky jaksi nebaví. Tak proto jsem se o ně začala zajímat. Tak se neježte ;), protože Vaše odpovědi určitě pomohou zase jiným lidem. Nečtu tuhle debatu jenom já a jsou určitě i jiní zájemci, kteří se rozhodují koupit něco podobného a těm mohou Vaše odpovědi pomoci. *placni*

Vy to nevidíte, ale já vidím kolik lidí tuto debatu vidělo. Je to 580 lidí, takže i když všichni neodpověděli, tak je ta debata o hodinkách zajímá. Třeba se také rozhodují, které si koupit.

hodnocení

Tak teď jsem pochopila, na jakém principu ty hodinky-náramky vlastně fungují. Ony neměří kroky, tak jak si to laicky člověk představuje "z první vody", ale je tam nějaký sensor, který snímá otřesy! Všimla jsem si, že Id napsala, že to počítalo tleskání a pobyt ve vířivce. No a teď záleží na tom, co ve kterém přístroji výrobce upřednostnil, na úkor jiné funkce. Pamatujete si, když se začaly prodávat třeba šampony 3 v jednom? Teda jednak složka která vlasy odmastí a pak druhá složka, která vlasy zase napustí nějakým přípravkem, který jim vrátí elasticitu a dodá jim lesk. Tak tyhle šampony, teda alespoň mně, nevyhovovaly. Stejně jsem si po umytí musela na vlasy dát kondicioner, jinak jsem vlasy nerozčesala. Ono jak je toho v tom "jednom" trochu moc, tak je to možná na úkor kvality jednoho, nebo druhého a dalšího. Upozorňuji, že nejsem odborník, ale používám selský rozum. No a v některých chytrých hodinkách je toho fakt hodně. Takže z toho vyplývá, že třeba pro mne by byl vhodný opravdu ten náramek na nohu. Kdybych nutně potřebovala měřit kroky třeba pro svého lékaře, tak bych si musela koupit náramek na nohu, nebo ten přívěsek na opasek. Jenomže já jsem babka parádivá a chtěla mít také na ruce ty hodinky a chtěla jsem nějaké, které by se mi líbily i na pohled *frajer*. Ale chtěla jsem od nich pro mé potřeby jedinou užitečnou vlastnost, to počítání obyčejných kroků. No a vyšlo najevo, že to už bych od těch hodinek chtěla moc. Tak taková frajerka zase nejsem, abych nosila na ruce přístroj, který by mi byl vlastně úplně na prd a ještě za něj platila několik tisíc.

Ale pozor. V sobotu jsem tohle všechno vyprávěla jiné kamarádce a ta se rozhodla, že si ty hodinky koupí, protože ona je cukrovkářka a má problémy s tlakem a navíc potřebuje měřit kalorie pro svou lékařku. A tak mne pověřila, abych jí nějaké chytré a hezké hodinky objednala u "Alíka". Potřebný telefon má, ale chce do nich vrazit maximálně tu pětistovku. Takže já budu přece jen ty hodinky objednávat. Tak až tady budou a budou nastavené, tak ona mi je určitě půjčí a vyzkoušíme, jestli by vyhovovaly také mně. Pak dám samozřejmě vědět jak to dopadlo a přepošlu model, který jsem jí koupila.

hodnocení

A našla jsem ty Garmin GPS a jsou moc hezké a tady by stály dvakrát tolik. Ale objednávat si je nebudu, protože by mi na to navíc skočili celníci a to už by se nevyplatilo.

Zdravím @suzymon a id

Šťoura je tu zas *hi*

id velice se omluvuju,nechtěl sem vás urazit,ale víte suzymon se ptala po náramku, který jí bude měřít všechny kroky co udělá za den,třeba i v kuchyní,no a jak jste sama napsala, to ten váš garmin tak nějak neumí*mir*

@suzymon

No a jsme u těch spálených kaloriích.

Víte, když tu píšete že vaše kamarádka to potřebuje pro doktora.

No a už víte a taky se dočetla z odborných recenzích a publikacích,že v těch levných hodinkách (náramku) to ty kroky počítá tak nějak z větru.
No a to samé jsou kalorie.
Ty ten náramek taky přepočítává z ušlých kroku.
No a že to ty kroky počítá tak nějak orientačně,to už všichni víme.(tak samo kalorie)

Aby jí to kalorie počítalo tak nějak trošičku přesněji,potřebuje náramkohodinky kde si může nastavit ,délku kroků,hmotnost,pohlaví,věk,atd...ale i potom musí brát tento udaj s velkou rezervou.

Pokud budete mít čas,tady je jedna studie.která stojí za přečtení
computerworld.cz/...

Ale jinak už*ticho*

Krásný a propršený den. juraja

Ona ta přesnost krokoměru a všech údajů které z něj vychází, záleží na tom jaké generace procesoru v těch hodinkách výrobce použil. Já měl hodinky které se žádným máváním ruky oblbnout nedaly a přitom nebyly nijak drahé. Další generace co do levných hodinek přinesla pokročilé funkce měření tlaku a tepu možná ze začátku měla svoje mouchy- Na něčem se ušetřit muselo když chtěli nové funkce do low cost vyrobků. Poslední generace Číňanů už dokáže rozpoznat chůzi/běh od plavání či cyklistyky. Ty nemám vyzkoušené ale věřím že tam už musí být snímače docela vymakané aby hodinky takové třídění zvládly.

zdravím @totak

Ano to máte pravdu,elektronika se vyvíjí mílovými kroky.
Poslední náramek co sem kupoval před měsícem na mne řve. "Málo piješ,dlouho sedíš jdi se projít atd..."(hned sem to musel vypnout):-D
Ale trošičku se obávám že v cenové relaci do 500kč
toho na výběr moc nebude a když jo,tak se to asi dámám nebude moc líbit.
Samozřejmě se se můžu mýlit,neznám vkus zde přítomných dam.
Ale jinak držím palec,ať si vyberou.

Tak se omlouvám,právě sem se díval na ali a sou tam na výběr pěkné i do 500kč

jenom ty funkce tam nějak nejsou moc rozepsané

hodnocení

Zdravím Juraja. Ale jsou tam rozepsané. Jsou tam ty samé informace, co jsou v českém překladu. Já jsem to četla. Asi to nečtete všechno, nebo čtete jenom jednu část. Je tam část, ketrá se jmenuje prezentace a pak část detaily. V detailech toho moc není, protože popisují krátce hlavní údaje o produktu. Ale když budete číst tu prezentaci, tak tam je to do detailů všechno rozepsáno.

Zdravím suzymon

Nachytala:-D

Ne teť vážně, anglicky ani francouzsky neumím,češtinu sem tam nikde nenašel i s tou se peru.

Ali mám v polštině,no obrázky mi to nepřeloží ale to nějak nevadí.

Víte, proletěl sem tak zběžně cca. 15 hodinek a náramků, jak przegląd tak i specyfikacja (overview, specifications).

No a asi po 5-6-tých hodinkám, mi to připadalo,jako bych dokola četl furt to samé ,jen jinak poskládané.
Musel sem se podívat, jestli náhodou nečtu tu na kterou sem se díval předtím.

Vite i fotky těch funkcí, co v těch hodinkonáramcích mají být,tak nějak nesedí.

Nejvtipnější bylo číst o náramku, ktery mám před sebou na stole.
Třeba podle fotek ten náramek dokáže ukazovat i počasí. Přepínat mezi chůzí,během,sportem a vono nic

Takže ty informace o výrobku co tam píší,beru tak nějak z rezervou

Ty moje první měly v popisu práce že odhadují počasí. Jenže si ty údaje braly z mobilu kde je nepoužívám a mám je vypnutý tak z toho byly dost zmatený. Druhé zase měří teplotu. Ale zobrazují jen údaj o nejvyšší teplotě se kterou se za ten den setkaly. Nechápu, proč nemůžou ukazovat aktuální okolní teplotu, když musí mít potřebné čidlo, protože tu nejvyšší denní ukazují celkem přesně i bez připojení k mobilu. Jsou to zkrátka číňani. Jejich logika je trošku jiná :)

etana*
hodnocení

0x

Mám značku Smartomat a zatím naprostá spokojenost, navíc jsou hezké. Měří čas, počasí, puls, kroky, spálené kalorie (orientačně), kroky, trénink (plavání, běh, kolo), oznamují zprávy atd. z mobilu přes modrý zub, lze přehrát do aplikace se záznamem v mobilu.

etana*

a ještě měří dobu spánku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]