Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, už jsem sem dávala otázku, že se mi přes dioptrická skla dívá špatně. Nechala jsem si je zhotovit podle předpisu na ty předešlá skla, a tedy jsem očekávala, že s nimi budu také vidět stejně jako s předešlými. Avšak při nošení mě v nich bolí hlava, táhnou oči, když přecházím přes přechody pro chodce je to nebezpečné, při otáčení hlavou se mi pohled rozmaže. Byla jsem za svým optikem, a ten neshledává žádnou chybu, po měřeních, ani v počtech dioptrií, ani v cylindrech, ani v ose, ani v centralizaci. Říkal mi, že zkusil trochu změnit inklinační úhel, tak uvidím, jestli to pomůže. Trvá na svém, že si musím na nové brýle zvyknout. Ale já je měla skoro pět dní, a bolesti hlavy a neostré vidění neustávalo. Pokud ani po jeho úpravách nepocítím úlevu, jak mám skla reklamovat? Jak dosáhnu toho, aby mi za skla vrátil peníze?
Na jeho stránkách se o reklamaci píše, pouze následující:
1. Dioptrické brýle jako výrobek mají záruční lhůtu 24 měsíců.
2. Na úpravu jednotlivých částí zdravotnického prostředku se vztahuje záruční doba 3 měsíce.
Za tyto úpravy se považuje: - zabroušení
- centrace brýlových čoček
- anatomická úprava brýlí
3. Záruční doba na opravy je 3 měsíce.
Záruka se pochopitelně nevztahuje na vady způsobené chybnou manipulací, neodbornými zásahy a opotřebení vzniklé běžným nošením.
Zákonná doba pro vyřízení reklamace je 30 dní. Pokud je to možné, snažíme se ve spolupráci s dodavateli vyřizovat reklamace v kratších termínech.
Měla jsem podobný problém a bylo to způsobeno tím, že kdysi mi staré brýle špatně vycentrovali, já si na to zvykla, chodila s nimi několik let a když jsem si dala udělat nové a vycentrovali mi čočky podle měření v nové optice ( správně), nastaly potíže...oko si muselo ze špatné centrace zvyknout na správnou. Trvalo to několik týdnů. Nechte si porovnat, jak jsou vycentrované oboje brýle a uvidíte, zda to není příčina.
Pokud brýle odpovídají zadání, tak jak se to bude řešit? Co když mi nesedí daný typ toho skla? Od toho výrobce? A je myslím jasné, že jsem si chtěla nechat vyhotovit brýle, které by mi způsobovali bolesti hlavy, očí a způsobovaly rozostření při otáčení hlavy... Mám napsat onomu výrobci, nebo by tohle měl řešit optik? Jakože by taková skla byla nenositelná, takže tak.
Pokud sedí podle toho předpisu tak máš smůlu - udělali je podle tvých požadavků. Asi jako kdyby sis objednala motorku a pak reklamovala že na tebe v dešti prší..
Ale pokud nejsou stejné tak tam rozdíl v parametrech bude... A blbě oproti zadání můžou být ty původní
Jakože já to chápu, ale optik přeměřil ty původní, a ty staré a řekl, že jsou úplně stejné. Ale já v těch původních poškrábaných sklech neměla problém s tím, že by se mi při pohledu do boku a pohybu hlavou rozmazávalo vidění. Ani že by mě z nich bolela hlava a oči. Když si koupím dvě identické motorky, a jedna z nich dosáhne maximální rychlosti 310 km/h a druhá jen 290 km/h, tak sakra v tom rozdíl je? Když ty skla mají stejné parametry, jsou stejně vsazená, jako ty původní, tak očekávám, že v nich budu i stejně vidět, teda až na ten detail, že ty nová nejsou poškrábaná, ale na nepoškrábání si logicky nestěžuji, že...
A ty původní blbě oproti zadání nejsou, ty si přeměřoval optik a neshledal na nich nějakou odchylku, není to tak, že bych mu jen dala papír s těmi parametry, aby podle toho vytvořil skla, přeměřoval si i ty skla původní, poškrábaná. Tak by mě snad upozornil, že nemám osy nula stupňů nebo nemám cylindr 0,5, ale třeba 1, když je to na tom předpisu.
Ještě jednou pokud nejsou stejné (přes jedny a druhé se kouká rozdílně) tak tym odchylma bude. Některé měření je nepřesné a nějaká hodnota je určitě jiná...
Mám optika co toto vše řeší a velmi ochotně. Dokonce když se mi povedlo zlomit titanové obroučky za 11000 sám vyřídil v Německu reklamaci a poslali nové. Myslím, že i ta skla by vyřešil.Měření je v pohodě? Myslím, že někde je chyba když přez ně nevidíte. Zkuste zajít k vašemu očnímu lékaři, přeměří a snad poradí.
dobrý den ,nechala jsem si zhotovit multifukalní skla bez obroučů,bohužel nožičky neunesou skla ,brýle mi padají. vNa prodejně mi řekli že jsem si to takto vybrala ,ale zkoušela jsem jen skla kde nebyly dioprie a to bylo lehčí takže vše bylo v pořadku ale s diopriema bohužel ne .Jak mám postupovat při reklamaci?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.